Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Myslíte, že to není možné? Myslím, že teorie s Jidášem není zas tak nemožná. Sice ji řadím až za Vlada Tepeze, ale ve filmu celkem logicky dobré zdůvodnění. Film jako takový by mohl klidně patřit do kategorie B možná C, ale jeho konec mě právě díky teorii s Jidášem tak zaujal, že jsem se rozhodl, že oznámkuju průměrně. Viděl jsem i horší filmy...hodně horších filmů. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Raději mám černé (gotické) romány přenesené na filmové plátno odehrávající se v 19. století. Z Draculy 2000, na jehož produkci se podílel W. Craven, naštěstí nečiší jen moderní současnost. Van Helsingův dům dýchá gotikou, kterou podtrhuje podzemí s kryptou - nechybí lebky s upířími zuby ani důmyslné pasti. Další efektní scéna dělající radost žánru se odehrává na hřbitově - plíživá mlha, temnota narušovaná jen slabým chladným přísvitem, hroby a hrobky, útěk a zuřící upír! Omračujícího gore se sice člověk nedočká, ale několika rudých šplíchanců, naražení a létajících hlav ano. Solidní vizuál doplňuje příznačná hudba. Postavy jsou vesměs sympatické, vede charismatický matador Ch. Plummer. Ženy půvabné, velmi potěšila Sedmá z devíti. Zapojení Jidáše do příběhu je nečekané, ale proč ne? Byť jsem přesvědčen, že ve skutečnosti to s ním bylo zcela jinak. Původní hodnocení jsem po letech zdvihl o dvě hvězdy, jelikož od té doby vzniklo tolik mizerných snímků, že tenhle se mi ve srovnání s nimi líbí - a uteče jako stříkající krev z proříznuté tepny. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbec není tak zlé.Že se nebudu bát sem zjistil už před 11-ti lety,což je tak jediné co sem si z toho zapamatoval.Oni upíři už tu dneska stejně nejsou od toho aby se jich někdo bál a místo krku bych si chránil spíš jinou část těla (sem ted někde v knihkupectví viděl knihu ''Jak se stát upírem''.No ty vole).Po letech ten Butler dostává úplně jiné grády.Nevypadá zle (vlastně z jakéhokoli pohledu),ale ke konci se i trochu rozehraje.Originální pointa je možná mešuge pojetí,ale na podobný film může snad jen potěšit a ne urazit.Nic co by člověk musel vidět,kor když Oldmana/Coppolu stejně nikdo nikdy nepřekoná,ale přišlo mi to lepší než třeba přeplácaný a ultrablbý Van Helsing.A Jennifer Esposito je hodně sexy upířice. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, ehm, prvních zhruba 20 minut to šlo, až jsem si říkal, že by konečně úpírský film, kterej mě bude bavit?, pak jsem u toho začal usínat a nakonec jsem to ani nedokoukal. Už se pomalu začínám těšít, až konečně narazím na upírák, kterej mě mile překvapí. To by ale asi museli natočit remake Nosferatu. ()

djcremo 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý na to aké to bude, keď bude dej zasadený do súčasnosti. Len mi to prišlo divné to hľadanie dôvodov, prečo niektoré veci ubližujú, či zabíjajú upírov. Ako pointa to bolo dobré, ale niektoré závery boli dosť trápne. A ten záver asi najtrápnejší. Ako očakával som všetko možné, ale toto bolo už aj na mňa veľa. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Gerard Butler dostal přestávku během natáčení Attily, aby mohl hrát Drákulu. (liquido26)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 28. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Ve scéně, kde Lucy a Mary spolu mluví v obchodě s hudbou, stojí Lucy před regálem, ve kterém je vidět CD zpěvačky Vitamin C. Vitamin C je pseudonym herečky a zpěvačky Colleen Fitzpatrickové, která v tomto snímku Lucy hrála. (liquido26)

Reklama

Reklama