Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (1 016)

plakát

Idoly Pride (2021) (seriál) 

Trochu netypické pojetí anime o idolech. Jako obvykle klasicka, kdy skupinka načančaných holčiček v roztomilých kostýmkách se snaží být jedničkami. Tentokrát je do toho zamotán ale trochu prvek nadpřirozena, který to alespoň trochu odlišuje od ostatních anime. Bohužel to nestačí na to, aby to bylo něčím výjimečným, protože je to takové bez atmosféry, kdy si člověk neužije onu soutěživost a také onen smutný podtext, ze kterých prostě nečiší ty projevené emoce. Na to že je to hudební, tak jsem byl rozčarován celkem z první půlky, kde toho moc nebylo a začalo být teprve lehce až v druhé půlce a rozjelo se to až na konci. Obecně ale po hudební stránce není o co stát, kdy se to sice hezky poslouchá, ale není to nic úžasného. Většinu anime se tam spíše řeší vztahy mezi postavami nebo osobní rozpoložení. V závěru pak animace, kde toho nemůžu říct moc pozitivního, protože je to obecně celkem slušné, ALE ty animace těch vystoupeních jsou příšerné.

plakát

Dokjú hentai HxEros (2020) (seriál) 

Tohle je celkem hodně katastrofický anime. Jeho velkým zaměřením je hlavně fanservis, kterého se člověk ani nedočká při normálním vysílání, protože je to celé zcenzurované, takže z toho vlastně nezbyde nic než odpad. Když si však zkoukne blu-ray verzi, alespoň něco z toho má. Jinak obecně je to klasické frustrující a iritující klišé, kdy hlavní hrdina je ze všeho červený až na zadku, bez cizí pomoci by vůbec neměl žádné speciální momenty a krom jeho vysněné holčiny žádná jiná ani trochu nepřipadá v úvahu. Hrdinka, o kterou má zájem, je typická osoba, která si nedokáže připustit své city a chová se naprosto neracionálně a nesmyslně. Vše navíc končí bez jakéhokoliv rozuzlení v romanticko/ecchi smyslu, takže je to to typicky nevinné škádlení, bez uspokojivého zakončení jak tomu bývá u jiných anime jako je např. Love-Ru. Příběhově je to primitivní, kdy to ukazuje typickou asijskou představu hrdin (na styl Power Rangers), kteří bojují s naprosto směšným nepřítelem, který by jinak zahubil lidstvo prostřednictvím odstranění touhy po rozmnožování. Vzhledem k tomu, že se to zaměřuje na fanservis, tak jsou tu typická klišé jako epizoda z lázní, pláže a nesmí samozřejmě chybět také chapadla a různé typy tekutin apod. Animačně je to celkem slušné a po hudební špatné.

plakát

B: počátek - Pokračování (2021) (série) 

První série celkem ušla, ale tohle byla vysloveně už nic neříkající zbytečnost. Animačně se to drží na svém, hudebně je to trochu ochuzeno a obecně by se z tohohle dalo vzít jen pár věcí a to, že je tam jedna velká rošáda a pak jen pár extra informací na doplnění znalostí. Kdyby tohle člověku ušlo, tak by vůbec o nic nepřišel, protože veškeré události, které se zde odehrají jsou na konci kompletně k ničemu, kdy bych to viděl jen jako snahu o prodloužení tohoto příběhu bez ničeho zajímavého.

plakát

Střecha smrti (2021) (seriál) 

Zase po delší době trochu drsnější anime, kde se nešetří červenou (nic přehnaného ale). Má to trochu nadpřirozené prostředí, kdy se to odehrává v trochu jiné realitě a má trochu mysteriózní pozadí. Vše se odehrává na střechách a vyšších patrech mrakodrapů/výškových domů, kdy není možné se dostat na zem krom skoku ke své záhubě a do toho je tu nejeden maniak, který se nic netušící oběti snaží zabít. Obecně si myslím, že tento projekt nemá úplně špatnou myšlenku, ale bohužel to není ideálně zpracováno, kdy se to hodně často snaží tvářit tvrďácky, což není a ještě k tomu to nemá určitou konzistenci, kdy se příběh postupně proměnuje a člověk necítí to samé, co na začátku, kdy to bylo čistě o přežití. Kdyby se zaměřil autor více na dramatickou stránku než tu akční, bylo by to úplně o něčem jiném. Po animační stránce je to velice zajímavé a po hudební to má svůj správný říz, ale na samotné poslouchání tomu ještě něco chybí.

plakát

Horimija (2021) (seriál) 

Taková krásná romantická oddechovka ze života. Žádná honba za fanservisem, nějaké velké drama nebo ostýchání se až do samotného konce. Příběh hezky plyne, ukazuje spíše každodenní život než jen ty výjimečné okamžiky a má to nádech humoru. Romantika ale nehraje hlavní roli. Obecně je to spíše zaměřeno na úzkosti a problémy každodenního života. Tohle anime se prostě velice odlišuje od ostatních. Pro mě osobně ale je tenhle počin trochu vylepšením a trochu zhoršením, kdy znám mangu, takže vím, že toho hodně z příběhu přeskočili a vynechali, některé situace neukázaly celé, takže tam chyběl určitý kontext, který by to udělal zajímavější a podtrh trochu více situaci jednotlivých postav nebo co se dělo v určitých scénách. Ten skok na konec ani nevadil, protože příběh v manze začal být v určité fázi skečivotě epizodický, takže to přeskočilo tu nudu. Závěr o sobě je velice povedený, kdy je tam nejedna myšlenka na zamyšlení, zakončení určité etapy a pohled na ty jednotlivé vztahy. Po animační stránce je to celkem pěkné a po hudební to tam sedí, ale není to ničím výjimečným.

plakát

Log Horizon - Entaku hókai (2021) (série) 

Obecně bych tuhle série hodnotil jako nudnou, kdy se tam toho neděje tolik dramatického. Sem tam je tu pár překvapení, ale nedá se to srovnat s napínavostí ostatních sérií. Příběhově se to dá rozdělit na tři části. V první se to zaměřuje na krizi integrity kulatého stolu a také problémy princezny, které souvisí s jejím původem. V druhé, asi té nejzajímavější části, se dozvíme něco více o Krustym a jeho dění na čínském serveru. A v třetí je to ohledně raidu mladších členů Log Horizonu a jejich vrstevníků. Dále je celkem škoda, že originální dabér mudrce se změnil a ten jeho hlas nemá takovou správnou atmosféru. Po animační stránce se to drží svého a po hudební to má své staré skladby, ale i nové, kdy některé jsou příšerné a některé trochu průměrné.

plakát

Ore dake haireru kakuši dungeon (2021) (seriál) odpad!

Naprosté zklamání. Znám mangu, která je hodnocením někde kolem 2*, ale tohle zpracování je ještě příšernější než to, kdy z toho autoři anime udělali nehoráznou frašku, která se hlavně zaměřuje na fan servis. Po příběhové stránce toho tu hodně vynechali a ještě si to upravili, kde obzvláště konec byl něčím z čeho mi bylo nevolno. Hlavní hrdina je hrozný ňouma, vedlejší hrdinky mají IQ slepice a hrozná animace jen umocňuje úplně nadotáhnutou akci. Celý příběh by se pak dal shrnout následovně: hlavní hrdina chce zesílit, získá speciální schopnosti, fan servis sem, fan servis tam, rozuzlení. Po hudební stránce také není o co stát.

plakát

Gotóbun no hanajome - ∬ (2021) (série) 

Tak nakonec jsme se dočkali pokračování a stálo to za to. Když to porovnám s první sérií, tak se to trochu odhouplo od té komediální stránky a neustálého omílání toho, jak by všechny měly studovat. Sice to tu je zezačátku, ale většinou je tu spíše vážnější atmosféra, která řeší vztahy mezi sestrami, jejich vztah k hlavnímu hrdinovi a také se konečně něco poodhalí z tajemné minulosti (především to, která z nich je ona tajemná holčina na fotce). Autoři ale zase zvolili otevřený konec podobný té z jedničky, protože je to opět příprava na oznámenou třetí sérii, kde už to vypadá, že by se to mohlo kompletně všechno rozekrýt. Občas se tu vyskytne něco nečekaného, ale po téhle sérii se člověk tak nějak více seznámí s povahou a chováním jednotlivých holčin, kdy rozhodně už snad nemá problém odhadnout která je která podle hlasu, ale také už tuší, která z nich to vyhraje v závěru podle indicií, které tam autoři zanechali. Navíc hlavní hrdina, i když má své klasické přitroublé chování, začíná trochu uvažovat logicky a začne si všímat jistých věcí. Po animační a hudební stránce se to drží na svém.

plakát

Dr. Stone - Stone Wars (2021) (série) 

Drží se to ve všem na svém jako v první sérii. Tentokrát se to ale spíše více zaměřuje na příběh, než tu vědeckou stránku.

plakát

Hortensia Saga (2021) (seriál) 

Jako vážně? Přijde mi to jako laciný příběh k sériově vydávaným japonským hrám. Klasické začínání od nuly až po vyvrcholení, které je naprosto příšerné. Vzhledem k tomu, že je tam násilí a krev, tak bych to hodnotil spíše jako pohádku pro dospělé. Drama tu totiž vůbec nehledejte, je tu sice pár takových snah o sdělení opravdu důležitých zvratů, ale člověk spíše nad tím mávne rukou, protože ho příběh vůbec nevtáhne dovnitř. Je to takové nemastné, neslané a uspěchané, kdy je to ještě horší než King's Raid, který začal o něco dříve než toto. Jako obvykle je tu narváno hodně idealistických hlášek, takže klišé nad klišé a akce je spíše doplňkem než význačným prvkem. Po animační stránce to není tak strašné a po hudební je to také celkem slušné.