Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (91)

plakát

Brak (2002) 

"Tohle přece nemůžou myslet vážně?" Ano, správně, nemyslí - a tak musíte tenhle film brát a budete se dobře bavit :) Hodnocení odpad si rozhodne nezaslouží, film se ze sebe nesnaží dělat něco úžasného, on prostě jen je - berte ho, nebo ho nechte být. Je vtipný ( i když někdy až křečovitý, vzbuzující pravý opak, to tedy bohužel), střílí si sám ze sebe. Takže mi opravdu vadí spousta komentářů, která film hodnotí tak kriticky. Je to studentský film, tím si vysvětluju ten trochu šílený scénář a hlášky - ale nakonec proč ne? Svoje diváky si našel a najde. Co se týče obsazení - ve filmu tehdy mladičký Ondřej Nosálek, který zde ztvárnil postavu slaboduchého Karla, mezitím vyrostl v šikovného tanečníka a divadelního herce - zkuste zajít do pražského Divadla v Celetné na některé z představení skupiny Veselé skoky a budete příjemně překvapeni.

plakát

Pán šelem (1982) 

Kdybych film viděla dnes když jsem dospělá ženská, hodnocení bych nekompromisně snížila. Ale takhle patří dvě hvězdy filmu, na který jsem kdysi koukala dětskýma očima, a tolik se mi líbila ta zvířátka...

plakát

Requiem za sen (2000) 

Po pravdě - myslím, že je to tady na čsfd trošku přeceňovaný snímek. Ano, je depresivní, smutný a šokující, ale pro mě jsou feťáci lidé, kterých mi jednoduše není líto. Je to jejich vlastní hloupost, proto nevidím důvod, proč by mi mělo být líto drogově závislého, co přijde o ruku, nebo feťačky, která za peníze a drogy spí s dealerem. Proč? Nejsou první ani poslední - bohužel!! ////// Pravděpodobně proto mě tento snímek nedojal tak, jako spoustu jiných. Každopádně shoduji se s jejich názorem v tom, že by se Requiem za sen mělo vysílat na středních školách v rámci protidrogové prevence (dnes už možná i na školách základních). Drogy jsou jednoduše svinstvo!! Ovšem mnohem horší jsou v podobě prášků, které brala Harryho máma - to je ta dnešní nechutná doba, která žene osoby ženského pohlaví do nesmyslných diet, ničení vlastního zdraví, pocitu, že když nejsou dostatečně vychrtlé, nemůžou být atraktivní, "in", nemůžou být.... co vlastně? Věšák na prádlo bez vlastního já, co se na ostatní hloupě usmívá a předstírá, že je takhle šťastný a dokonalý? Proboha, vždyť to za to nestojí... nestojí... nestojí!!//// Tak, když trochu odhlédnu od tématu a ohodnotím herce a film celkově - je to hodně dobré. Film je velice zdařile propracovaný a herci přesvědčiví a opravdoví. Výkon Ellen Burstyn byl perfektní - jen z ní jsem měla chvílemi husí kůži a její osud na konci mnou opravdu otřásl...

plakát

Jeden den (2011) 

Trochu jiná romance, povedená. Líbil se mi ten průřez několika lety zachycující vývoj obou postav, jejich potkávání se, vzdalování... nebylo to zbytečně přeslazené a celkem reálné. Jim a Anne odvedli skvělou práci.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Teď nedávno jsem znovu dokoukala všechny série a připomněla jsem si, proč si IT Crowd zaslouží 5*. Herecké výkony jsou perfektní, není snad postava, která by se tam nehodila nebo byla méně vtipná než ostatní. Některé "hlášky" už natolik zlidověly, že je používáme u nás v práci zcela běžně (ano, pracuju v IT firmě, ehm). Člověk by čekal, že nové díly budou slabší, ale to v žádném případě. Nedokážu vybrat jen některé díly nebo scénky, ten seriál je prostě geniální celý. /// Hello IT, have you tried turning it off and on again? // The button on the side - is it glowing? // I'm disabled!! // This, Jen, is the Internet. // I'm not a window cleaner! // What kind of operating system does it use? P: Err... it's... Vista! M: We are going to die! // Balloons explode, Jen. They explode suddenly, and unexpectedly. They are filled with the capacity to give me a little fright, and I find that unbearable.

plakát

Dračí doupě (2000) 

Tady je krásně vidět, že není jednoduché natočit fantasy, aby z toho ve výsledku nebyla kapitální békovina. A že mám kvalitní fantasy ráda, jen je ho jako šafránu. Tohle dílo je přímo OSTUDA. Docela se divím, že tvůrce nikdo nenapadl kvůli názvu "Dungeons & Dragons" - já být majitel té licence, tak se opravdu hodně naštvu.

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Příjemné překvapení! Vizuálně je tento film opravdu krásný, už proto si zaslouží mé vysoké hodnocení. I když od začátku vlastně víte, jak to s Pí dopadne, přesto je to napínavé až do poslední minuty. Asi šáhnu po knižní předloze.

plakát

Napříč vesmírem (2007) 

Film pro milovníky Beatles, ostatní diváky pravděpodobně tolik neoslní. Moje hodnocení patří interpretaci dvou písní - Across the Universe a Hey Jude, v tomhle podání jsou tak zvláštně krásné...

plakát

Jurský park (1993) 

Velice jasně si vzpomínám, jak jsem tento film kdysi zbožňovala a přála si, abych někdy takový park mohla navštívit (samozřejmě za předpokladu, že výlet za dinosauří krásou neskončí stejně katastroficky jako ve filmu, na druhou stranu jsem byla jako dítě zamilovaná do Sama Neilla coby doktora Granta - byl to přece takový neskutečný hrdina! ehm). Myslím, že i dnes si člověk tento film rád pustí, je to kultovní snímek. Úplně správně bych mu asi neměla dávat tak vysoké hodnocení - z pohledu roku, ve kterém hodnocení píšu a jak dnes filmový průmysl pokročil, jenže to by nesměl být Jurský park taková klasika, spojená s kopcem krásných vzpomínek na velociraptory, tyranosaura... a tak podobně.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Zklamání - a píšu to opravdu nerada, protože na tenhle film jsem se těšila. Děj je velmi přímočarý, vlastně je vám už od začátku spousta věcí jasná. Bum, jedna čarodějnice, bum, druhá čarodějnice, sem tam nějaká bílá čarodějnice - ta hodná; pak spousta zlých černých, litry krve, zvláštních zbraní a sourozenecké duo, které mezi tím vším lítá... jinak se to asi shrnout nedá. Líbil se mi začátek - popisující významný životní moment, který rozhodl o jejich budoucích profesích - a že tento moment známe všichni a přenáší se z generace na generaci :) Pak už šla kvalita spíše dolů, taková škoda! Nějaký ten bodík k dobru dávám za Jeníčka diabetika, to byl dobrý nápad!