Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (132)

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Právoplatný kult plný inteligentního humoru, jenž svého vrcholu dosáhl někde mezi sedmou a třináctou sérií.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Tohle ano - Brad Pitt coby supertrotl je opravdu senzační, vypitej macho Malkovich jakbysmet a skvělý scénář protknutý černým humorem autorské dvojici vlastním.

plakát

Nejlepší film, jaký byl kdy prodán (2011) 

Tohle je opravdu ono - film o tom, jak tento film produkujete. Skvělý vhled do fungování sponzoringu ve filmovém průmyslu. Na druhou stranu film trochu postrádá nějaký rámec nebo nějakou opravdovou bombu ve smyslu žalob či dalších amerických přehnaností.

plakát

12 úkolů pro Asterixe (1976) 

12 úkolů pro Asterixe je rozhodně jeden z nejlepších animáků vůbec, který díky své klipovitosti a pravidelnému dávkování vtipu neztrácí vůbec na tempu.

plakát

50x a stále poprvé (2004) 

Překvapivě příjemná romantická komedie, jež oproti většině svých amerických sourozenců obsahuje i nějaký nápad.

plakát

Funny Games (1997) 

Ano, od začátku víte, co se stane. I přesto váš však ta hrdlo svírající atmosféra plná beznaděje a nepomstěného násilí bude drásat po celou dobu sledování filmu. A na místech, kde máte v hlavě smysl pro nespravedlnost a kde se skrývají vaše nejtemnější pudy, vás to bude bolet obdobně jako filmové oběti.

plakát

Simpsonovi ve filmu (2007) 

Film podle mého oblíbeného seriálu má podobný charakter, jako již celá řada epizod - Homer udělá průser, musí se omlouvat (Marge) atd. Film je vlastně sérií na sebe navazujících epizod, přičemž čtyři samostatné epizody by mě pravděpodobně pobavili více. Nicméně je to pořád jasný nadprůměr a s přihlédnutím k mé oblibě postav Groeningovy tvorby si film tříčtvrteční hodnocení zcela jistě zaslouží.

plakát

Grindhouse: Auto zabiják (2007) 

První polovina je opravdu skvělá - pohledné slečny kecají v autě, lap dance na hudbu z oldskúlového jukeboxu, Kurt pojídá nachos - to všechno klape. Pak však přichází ono očekávatelné akční vyústění a už je to o něco horší.

plakát

Hotel pro cizince (1966) 

Absurdnem prodchnutý skvost s vynikajícími Čepkem, Somrem, Hrzánem či Kodetem.

plakát

Vrána (1994) 

Vrána je vskutku nepovedeným zpracováním své komiksové předlohy, totálně vytrácejícím veškerou její atmosféru, absolutně ignorujícím komiksový styl vyprávění a soustředícím se až příliš na (v knize marginální) akčnost. Pokud je toto způsobeno absencí již nenatočených flashbacků kvůli smrti hlavního představitele, je to škoda, avšak filmu tato skutečnost jednoduše ubírá na kvalitě.