Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (337)

plakát

Americký gangster (2007) 

Americký gangster je pro mě jedno z největších filmových překvapení posledních let. A sice z toho důvodu, že pod takhle nadupanou, svižnou, dokonalou a zničující filmařinou je podepsán Ridley Scott. Kdo by čekal, že po Alienovi, Black Hawk down, nebo Gladiátorovi natočí něco jako je tohle? Scott dokázat svořit gangsterku, která se může s klidným svědomím postavit po bok takovým mafiánským klasikám jako jsou Scarface, Casino,nebo Carlitova cesta. Všechny aspekty filmu jsou absolutně precizní a opravdu nedokážu najít sebemenší chybu. Režie je naprosto dokonalá, scénář vynikající, technická stránka na výbornou, co ovšem uchvátí (po režii) ze všecho nejvíc jsou herecké výkony. Russell Crowe podal poměrně nadstandartní výkon, ovšem vedle Denzela Washingtona není téměř vidět, protože převádí absolutní mistrovství po všech stránkách a je pro mě osobně(zatím) jasný kandidát na oscara.

plakát

Jesse James (1939) 

Bože!!! Tak přišerně nudný a naivní western se jen tak nevidí.Jeden z největších zločinců divokého západu je zde vykreslen jako hrdina, kterému všichni fandí. Chce se mi zvracet.

plakát

Dannyho parťáci 3 (2007) 

Výborná svižná krimi-komedie se vším co k ní jako k žánru patří. Po poměrně nevydařeném druhém dílu se k nám konečně dostává ten pravý krimi nádech z prvního dílu, kde je akce naprosto přesně vyvážená humorem a příběh není tak chaotický jako ve dvojce. Navíc do týmu přibila velká posila v podobě vypočitavého a nesmírně podrazáckého Ala Pacina. I když ze všech herců podává pravděpodobně nejlepší výkon(jako v každém filmu ve kterém kdy hrál, až na jednu vyjímku:-) tak si myslím, že herce jeho velikosti je pro takové role škoda. Celkově jsem, ale ze třetích parťáků nadšem a pro mě osobně se jedná o nejlepší díl trilogie.

plakát

Dračí srdce (1996) 

Pěkná, levná a jednoduchá fantasy pohádka, která sice nenaplní sobotní večer, ovšem nedělní dopoledne příjemně ukrátí.

plakát

Vřískot (1996) 

Jedna z nejnajivnějších a nejtrapnějších naivních trapáren, která kdy znesvětila mé dvd. Vysoké hodnocení zdejších uživatelů pro mě navždy zůstane jednou z největších záhad ze všech.

plakát

Vše o Evě (1950) 

Velice originální drama ze zákulisí velké divadelní hvězdy a její ještě větší obdivovatelky. Film vše o Evě je stavěn zejména na hereckých výkonech, které jsou na velmi vysoké úrovni(v případě Bette Davis na té úplně nejvyšší) a na zajímavém a dobře zpracovaném scénáři. S čím ovšem nesouhlasím jsou Oscary. Jsem toho názoru, že Bette Davis by si Oscara určitě zasloužila, avšak na druhou stranu nesouhlasím s výhrami za nejlepší film a řežii, přičemž si myslím, že oboje měl vyhrát Sunset Blvd. Ale i přesto nemohu popřít, že se jedná o strhující a nadčasové drama, které si zaslouží čestné místo mezi nejlepšími filmy svého žánru.

plakát

Dannyho parťáci 2 (2004) 

Nudná komerční slátanina, sázející na silné obsazení a úspěch prvního dílu.

plakát

Děkujeme, že kouříte (2005) 

Průměrná, rutinní komedie s několika úsměvnými okamžiky, která dobu svého trvání spíše ukrátí než zpříjemní.

plakát

Kupec benátský (2004) 

Zajímavá adaptace Shakespeara, která je z mého pohledu značně nedotažená. Mluvím o režii, která je velice nudná, nezáživná a nenápaditá. Film tedy táhne zejména poutavý námět, výprava a herecký projev Ala Pacina, který si pro něj velice netipickou postavu žida Shylocka střihl s grácií a předvedl naprosto suveréní výkon(ostatně jako vždy).

plakát

Spartakus (1960) 

Jeden z nejlepších velkofilmů v režii jednoho z nejlepších režisérů. Jak je vidět i s tak ubohým rozpočtem do kterého se musel Kubrick nacpat se dá natočit nádherná velkolepá podívaná, s grandiózní výpravou, výbornými hereckými výkony(nade všechny vyčnívá Laurence Olivier, který předvádí skutečný koncert) a úžasnou hudbou. Kam se na tohle hrabe Gladiátor.