Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Thriller
  • Akční

Recenze (131)

plakát

Ví o tobě (2021) (seriál) 

Musíte se prokousávat otravnou, červenou knihovnou. Přičemž herci mezi sebou nemají ani ten nejmenší kousek chemie. Jsou spíše nesympsticti. Obzvlášť Louise. Zato Adéle jsem jako jediné fandila. Kdybych nečetla komentáře, po dvou dílech to vypnu , jaká to byla nuda. Ale od čtvrtého dílu se tam konečně začne něco dít. A závěr teda parádní. Kdyby sérii zkratilina na tři díly a vybraly pěknou herečku do role Loiuse, tak jdu klidně výš. Takhle ne.

plakát

Nenávist: Počátky (2020) (seriál) 

Když už chceš něco dělat, tak pořádně. Netflix nebo HBO udělají serial ze všeho. Ok, většinou jsou to naprosto průměrné záležitosti. A to je případ bohužel i Nenávisti. Pro mně naprosto kultovní japonská Nenávist, tady vypadá poněkud zvláštně. Důraz na psychologii postav mi vůbec nevadil, na zmatený dej u japonských hororu jsem též zvyklá. No co mi teda vadilo dost, že to bylo hodně málo strašidelné, duchové a triky trapné, herci uječeni. Gore fajn, ale právě Nenávist staví na něčem úplně jiném. Uvidíme jak se ještě přehoupne dej po první sérii, ale moc tomu nedávám.

plakát

Odříznutí (2018) 

Vidím, že dost lidí tohle přirovnává k Sedm. Sedm je moje srdcovka a vůbec nejlepší thriller všech dob. Sedm oproti tomu je neskutečně chytrý film s tak dokonalým scénářem, že pochybuji, že najdete chybu. Odříznutí má luxusní atmosféru, je napínavý, parádní herce.Zvraty, překombinovanost děje mi vesměs nevadí, ale pokud mají hlavu a patu. Tohle mělo spoustu chyb . Závěr byl vyloženě pitomý. Kdo je Danny,nebo mladý studentik vozici hlavní postavu se nedozvíme,nebo si to máme domyslet?Ale pro mne je nemyslitelné ,že hlavní zaporak má tolik štěstí,že i na jakože horor to je moc a nebo není? Každopádně nemůžu tomu filmu úplně křivdit, poněvadž tak hustou, mrazivou atmosféru a pitvu přes telefon jen tak v dnešních filmech neuvidíte.70 procent.

plakát

Les sebevrahů (2016) 

Raději se podívejte na Les sebevrahů z roku 2013, je to jen TV film, na rozdíl od tohoto, který ještě k tomu běžel v českých kinech. A ten obyčejný TV film strčí tuto lacinou duchařinku s přehledem do kapsy ! Jak nemohou filmaři využít tak obří potenciál tohoto lesů, nechápu.

plakát

To (2017) 

Nejdokonalejší King.

plakát

Mamka a taťka (2017) 

Jedna hvězda za nápad. Místní nadšení nechapu. Selma Blair byla i za mlada čúza ,natož teď. Cage neumi hrát, ten ma snad jeden dobry film a to bude už navždy 8 mm. A též v Proroctví ušel. Tohle bylo tak trapné, že mi bylo trapně za ně.

plakát

Leaving Neverland (2019) 

Michael Jackson byl, je a bude ikonou světového popu. Ač jsem dokument sledovala div ne s otevřenou půsou, nesedí mi na 100 procent ani náhodou. Především to, jak oba dnes již dospělí muži, nepromluvili tenkrát, poněvadž chtěli Jacksona chránit. A ted už ne? I kdyby to byla pravda. Proč s tím vylezli tak náhodou? Jako proč ho obvinili? Proč tedy nehaji jeho památku ? Opravdu se traumata projevila az v dospělosti? A predevsim proc neexisuje jediny dukaz, o tom, ze je tedy MJ zneuzival? V podstatě mi i jejich výpovědi přišli jak pres kopirak. Nemohu říct, ze MJ je bez viny. Ale bohužel již není mezi nami a bránit se nemůže. Těžko říct, zda byl pedofil, duševně nemocný a nebo jen génius s duši dítěte. Každopádně hlavni otázkou je, proč tento dokument vůbec vznikl? A proč měli ti dva muži najednou takovou potřebu to vykřikovat do sveta? Ze by příslib tučného honoráře? 50 procent a především proto, ze je zde výpověď jen z jedné strany a bez důkazů! A něco takového je v podstatě bezpředmětné. Děsim se s čím přijdou příště. Nejdřív pakarnicky Hollywood s Mee too, ted tohle. Příště si najdou v novodobém honu na Čarodějnice koho?

plakát

Temné kouty (2015) 

Neskutecne zklamání. Knihu považují za jednu z nejlepších poslední dekády. Bohužel film se ani náznakem nepřiblížuje mrazivé a tajemne atmosféře knihy. Za mne jsou Temné kouty vůbec nejlepší kniha G.Flynn a Zmizela se mi treba úplně nelibila. Samozřejmě ale, ze Zmizelou režíroval Fincher a tohle nějaký televizní režisér. Podle toho to taky dopadlo. Zatimco Zmizela je filmová lahudka, Temné kouty vypadají Jako TV film, kterých běží mraky na Prima Love. Navíc je film poměrně zmatený. Střih skáče od jedné scény k druhé a člověk se kolikrát možná trochu ztrácí v ději. Ale vůbec největší problém jsem měla s ženskými představitelkamy. Charlize se do role Libby ani trochu nehodila. To už bych ji víc věřila, kdyby hrála její matku v 80.letech, kterou dobře ztvárnila Christina Hendricks. Takže ztotožnit se s Libby jakožto s Charlize Theron pro mne bylo nemožné. Ale koho jsem už vůbec neprekousla byla ta mala holčička Chloe Grace Moretz. Postava Diondry je v knize dost výrazná, je temna, děsivá, zároveň krásná a divoká, popisována jako ďáblice. A Chloe? Ale no tak! Nemá z výše popisovaného nic, ani moc neumí dospělé role hrát. Zbytek herců nevýrazný a mdly.Za mne 40 procent, dívat se na to dalo, ale už nikdy víc.

plakát

Jack staví dům (2018) 

Ja vlastně ani nevím na kolik hvězd to je,ani co si o tom mám myslet , ale Trier je asi zajimavy režisér. Každopádně pro mne ne. Kukla jsem na to jen, protože v žánru je napsaný horor. Samozřejmě, ze nebyl, ale aspoň jsem si na toho arogantniho jakoze genialniho rezisera Triéra udělala vlastni názor. Jeho výroky jsou mi krajně nesympaticke, holokaustem nejspíš omameny nastrcil ho i sem, úplně zbytečně, výjevy pianisty hrajícího na své piano vyloženě otravné. Přitom nápad je skvělý, některé momenty dost napínavé a incidenty samy o sobě zajímavé. Samozřejmě kdyby to Trier natočil normálně, tak by rádoby intelektualove nemohli skákat radosti, jakyto úchvatný počin Trier nepřinesl na svět. Ovšem Dillon je skvělý hnusak. Pokud ale jako já milujete exploitation horory, tak tady vas nepřekvapí vůbec nic, možná az na jednu scénku.

plakát

Láska až za hrob (2014) (seriál) 

Zacnu tím, ze telenovely absolutně nesleduji a odmítám. Viděla jsem snad jednu před patnácti lety snad . Tuhle jsem začala sledovat absolutně náhodou. Převážně sledují horory a psychothrillery a mohu vám říct, ze tahle telenovela zajížděla až tak daleko, ze psychicky teror na diváka byl az neskutečny. O tom později.Začíná to naivně, skoro az debilne. Chudá Olvido (mimochodem nádherná Melissa Barerra) a bohatý Diego (Daniel Elbittar) se do sebe zamilují. Všechno je super, dokud se mu nevrátí paměť a on se nevrátí do města. A na scénu přichází ďábel v ženské podobě Írán(Cecilia Ponce). Asi jediná, kvalitní herečka v seriálu. Ta by se neztratila v kdejakem psyho hollywoodském snímku. Pak už začíná nejspíš klasický scénář telenovel. Série intrik, totalne debilni chování hlavních postav, neskutečný teror na hlavni hrdinku, vraždy, únos dítěte, policie neschopná něco vyřešit, vydírání, pomsta. I nějaká láska tam bude, ale pozor na telenovelu nic extra. Nedam pět, zato, ze i konec byl převážně jen o zaporacich a většina postav hrála příšerné. Obzvlášť Angustias u ni člověk nevěděl, zda hraje, nebo zrovna nepozuje do objektivu. Ale své kouzlo tato telenovela ma a na odpad rozhodne není ani náhodou. Za mučení, šílenství, postřelení ,únos plánováne vraždy hlavni hrdinky, by se nemusel stydět, kdejaky horor P.S. tak vystajlovany seriál jsem nikdy neviděla. Pastva pro oči.