Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Recenze (849)

plakát

Ledová archa (2013) 

Trailer vypadal našlapaně a tak jsem byl nakonec lehce zklamán. Film to rozhodně není špatný, má několik pěkných scén, každopádně tady byl potenciál na pořádnou pecku a ta se bohužel nedostavila. Logických děr je tu, na tento druh filmu, až moc a závěrečné vysvětlování Harrise, proč se děje co se děje, mě teda zrovna 2x nepřesvědčilo. Každopádně herecké výkony jsou dobré, je komu fandit a úplný závěr filmu mě potěšil.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Skoro se mi až nechce věřit, že tento film je podle skutečných událostí. Představa, že žil muž, který beze zbraně byl ochoten chodit do pekla a zpět za jediným účelem a to záchranou lidských životů je neskutečná. První hodina filmu mi přišla přeci jen trochu delší, ale pak už je to naprosto bezchybné, válečné scény jsou tak velmi reálně a syrově natočené až jsem sám sebe přistihl, že při představě, že bych byl na místě hrdinů z filmu mě polil studený pot. Hlavní herec svou postavu zvládl, za mě však nejlepší výkon podal Vince Vaughn jehož "serža" neměl chybu.

plakát

Tokarev (2014) 

Silně podhodnocený snímek o pomstě, který si místní hate rozhodně nezaslouží. Jsem rád, že jsem se nenechal hodnocením odradit a s chutí zase jednou plavu proti proudu.

plakát

Lesní rituál (2017) 

Parta přátel se, po zranění jednoho z nich, rozhodne zkrátit si cestu přes les. Netuší, že v hlubinách lesa číhá cosi, co navždy změní jejich životy. Mrazivá, dech beroucí pecka, která opět dokazuje, že člověk se nejvíce většinou bojí toho, co nevidí. První dvě třetiny filmu nemají chybu, poslední třetina nedokáže udržet perfektní atmosféru a lehce ztrácí dech. Zážitek ovšem i tak velmi, velmi silný a film má blízko k plné palbě. Tak blízko, že jí, už kvůli první dokonalé hodině, dám. Scény v chatce a na hřebenu jsou top.

plakát

I Spit on Your Grave III: Vengeance Is Mine (2015) 

Po tomhle filmu už se Sarah Butler asi na rande nikdo chtít jít nebude. Sérii "plivu na váš hrob" mám rád a tento díl, i když je zde celkem v nemilosti, se mi líbil ať už díky brutalitkám, nebo díky Sarah, které začne zase jednou ukázkově hrabat. Každopádně nikdo nemůže tvrdit, že problémy neřeší. Řeší je. Radikálně, krvavě a nezvratně.

plakát

Halloween III (1982) odpad!

Člověka, co pojmenoval tuhle hrůzu (která nemá se sérií společného vůbec nic) jako Halloween 3, měl navštívit Michael Myers osobně.

plakát

Moucha 2 (1989) 

Úplně jin styl než jednička dělá z tohoto pokračování snímek, který hodně lidí neocení už kvůli názvu. Jmenovat se to jinak, mohlo by být hodnocení vyšší, jelikož by nebyla Moucha 2 srovnávána s jedničkou, která je ve všech ohledech lepším hororem. I tak si tento snímek vaší pozornost zaslouží, jedná se o starý dobrý průměr.

plakát

Insidious: Poslední klíč (2018) 

Stále velmi nadprůměrná hororová podívaná, ale nebudeme si nic nalhávat, už to lehce ztrácí dech a na skvělé první dva díly to nemá. Atmoféra je méně mrazivá, lekačky člověka už tolik nepřekvapí a děj se dá celkem lehce předvídat. I přesto se tvůrcům povedlo krásně uzavřít celý kruh a pokud nikoho nenapadne natočit pětku, bude Insidious: The Last Key, velmi kvalitním uzavřením jedné parádní hororové série.

plakát

Stopy zmizelých (2008) 

Lehce nadhodnotím, jelikož mě tento horor, z doby divokého západu, bavil a zasloužil by si lepší hodnocení. Místy celkem drsné, syrové, špinavé. Občas z toho je cítit ta beznaděj hlavních hrdinů. První půlhodina se pro někoho lehce vleče, mně osobně nenudila. Body navíc musím dát i za, pro mě lehce překvapivej, konec.

plakát

Sněžná past (2018) 

Pár hnidopichů se tu čílí jak je to logicky úplně mimo mísu, no když jim to udělá radost, ať se čílej. Já čekal odreagovačku, kde se pár drogových drsňáků bude snažit sejmout Jasona se Stephenem, kteří nebudou zdaleka tak lehká kořist, a to jsem taky dostal. Zasněžená přírodní krajina tomu krásně sedla, šarvátek na život a na smrt je dost a tak tu máme ponaučení - Ať seš drogovej boss jakej chceš, nikdy neštvi dřevorubce nebo Tě rozseká na kusy. Velmi dobře koukatelná vybíjená, kterou táhne drsňácké duo Momoa-Lang.