Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování mouchy? Dalo se to čekat, ale při vyměně režiséra Cronenberga za kvalitativně úplně jinou třídu (Kdo je Chris Walas?Tvůrce speciálních efektů původního filmu) se nedá očekávat nic než velké zklamání. Žádná wau scéna, která by aspoň maličko připomněla dokonalého Jeffa Goldbluma jak leze po stěně a stropě. Velká nuda, kterou ani trocha krve a nechutnosti na konci snímku nedokáže změnit v nic víc než zbytečné pokračování, které se snaží navázat na jeden výborný film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když před třemi lety natočil David Cronenberg „remake“ původní Mouchy – no spíše se i on inspiroval povídkou George Langelaana než samotným filmem, byl v jeho týmu i Chris Walas, který se významně podílel na zisku Oscara za masky. Ten se poté rozhodl sám usednout do režisérského křesla a natočit toto pokračování. A to i přesto, že s tím neměl dosud skoro žádné zkušenosti. I z toho důvodu to nakonec dopadlo, tak jak to dopadlo. Příběh samotný moc kvalitní není, to si zase nebudeme nalhávat, nicméně i zde se dá narazit na několik velmi slibných momentů, některé pasáže mají i vcelku slušnou atmosféru a samotné efekty a masky taky nejsou špatné.   I z toho důvodu moc nechápu to nízké hodnocení napříč internetem. Jasně Chris Walas není Cronenberg a nikdy jím ani nebude, nedokázal prostě tak účinně zapracovat na psychologické stránce filmu (příběhu), ale nemyslím si, že by jeho výtvor byl tak katastrofický. Vždyť v porovnání s mnohými béčkovými a céčkovými scifi horory nám pořád nabídl slušnou podívanou minimálně na průměrné úrovni. Jenže mnozí ho prostě srovnávají jen s prvním dílem a v tom případě tedy musím souhlasit, že je dvojka minimálně o dvě třídy horší. To bych zase lhal já, kdybych tvrdil, že není.   Bohužel i herecké obsazení je o dost slabší než minule. Geena Davis a Jeff Goldblum byli prostě výborní, zatímco Eric Stoltz a Daphne Zuniga prostě jen průměrní. A ani ta „chemie“ mezi nimi tak úplně nefungovala. Zbytek osazenstva byl dost slabý, výkony některých jedinců doslova katastrofální. Co se samotných efektů týče, tak tady jsem byl docela spokojený. Chudák pes nebo finální podoba mušího monstra velmi pěkně provedené masky a speciální efekty. Leč jsme tak nějak byli tentokrát ochuzeni o tu postupnou proměnu a metamorfózu Martinova těla. Což byla zásadní chyba, protože právě jednička byla díky tomu správně nechutná a bizarní. Dvojku tak ve finále vidím jako obyčejnou průměrnou záležitost, kterou ale rozhodně nemíním hodit do hororového odpadu! 50% ()

Reklama

fars 

všechny recenze uživatele

Viděno v roce 2017. Takže v době sequelů, prequelů, rebootů, restartů a remaků. Řekněme si to na rovinu: dneska se už točí (na pár výjimek) samé racyklovatelné sračky. Pokračování mouchy podle mého názoru prvnímu dílu žádnou ostudu nedělá. Naopak si myslím, že kdyby stejný film, třeba pod jiným názvem, ale se stejnýma vizuálníma efektama, vzkniknul letos, byl by to pro mnohé při nejmenším super guily pleasure, pro jiné parádní pocta žánru. Dneska už horory stojí za hovno, škoda že ty staré jsou zapomenuté, protože tehdy byl jiný metr. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Díky bohu není to taková tragédie jak se traduje. První moucha je legenda a to dost nechutná. Od dvojky jsem čekal daleko méně, no a nakonec to tak hrozné nebylo. Pravda je ta že Stoltz i když je sympaťák nedosahuje kvalit Gooldbluma. A taky je bohužel pravda že na nějakou lepší scénu musíme čekat 70 minut! Naneštěstí ten konec mi to dokonale vynahradil. Ale podruhé už si to asi nepustím. Navíc chybý sexy džína dejvis:-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Druhá Moucha za tou první zaostává jen v několika málo věcech: 1) originalita, což je logické, když jde o pokračování, že jo; 2) psychologická stránka filmu - jednička byla silná právě v té psychologické stránce přeměny a reakce na ni, dvojka toto nosné téma opouští a jede spíše v klasické monster sci-fi hororové koleji, což ale není nijak na škodu, jede v tom docela jistě. No a to je tak všechno. Jinak to má dobrý příběh, jistou stránku brutality a hodně povedené triky a masky. Možná jsem zatížený nostalgií a zážitkem z kina, ale troufám si tvrdit, že o moc horší než Cronenbergova Moucha to není. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)
  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama