Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (454)

plakát

Bílá paní (1965) 

..."Ale vždyť to není pravda. Pravda?! To on ví taky, ale copak to může říct ?..." To je mantra všech politiků, to jim tesat zlatým písmem na hrob. Nádherný nadčasový snímek plný vtipných hlášek, skvělé obsazení Hrušínský, Kopecký, Brodský .... A Irena Kačírková jako Bílá paní Perchta je krásná.

plakát

Wasabi (2001) 

Pro Jeana Reno mám slabost. Tedy pro ten jeho pohled něžného vlka samotáře, který vzápětí zlikviduje několika násobnou přesilu zločinců. Role nesmlouvavých a zásadových mužů mu sedí.

plakát

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989) 

Tento díl je jednoznačně nejlepší a to i díky Seanu Connerymu, který je perfektním parťákem Harrisona Forda. Lepšího otce si Indiana Jones nemohl přát. Ten jejich vzájemný sarkastický humor, jako např. scéna kdy se snaží dostat z dosahu německých stíhaček: ..."Tati dostali nás!! Víceméně.... Je mi to líto..."

plakát

Váš dům, náš hrad (2009) 

Občas to bylo hodně mimo, ale na druhou stranu některé scény, hlavně ve kterých hrál Danny DeVito, byly vtipné. Jak uhlídat manželku aby stále nerozmazlovala své mamánky? Pořídit si kvalitní pušku s uspávací šipkou na větší vzdálenost!

plakát

Můj milý, můj drahý (2009) 

....."Moje matka vždycky říkala, že by musela být zoufalá, aby jela za její sestrou. Jeli jsme za její sestrou. Takže jsme oficiálně zoufalí..." Výborná Renée Zellweger v roli matky, která pro sobe a své chlapce chce zajistit slušný život bez starostí. A tak systematicky vyhledává potencionální tatínky po celých Spojených státech. A jako správná milující matka své chlapce zbožňuje a jsou u ní na prvním místě. Tady platí jedna zásada: Nikdy se nestav před bránící se matku s pohrabáčem v ruce. Výsledky nebývají hezké:-))

plakát

Afrika aneb Češi mezi lidožravci (2004) (divadelní záznam) 

... ."Český baron mezi lidožravci! To bude cestopis?.. Ne. Kuchařka!...." ..." Ty nejsi brífingový typ..." CH!! Jo, tak tento humor mne vždycky pobaví.

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Na filmu jsem byla o půlnoční předpremiéře, a když se téměř tří hodinové úžasné dobrodružství blíželo k závěrečným titulkům, ozvalo se vedle mne - "No a kdy tam jako ten Frodo odnese ten prsten, už má na to jen pár minut?" Odpověděla jsem: " Ty jsi Tolkiena asi nečetla, že? To si musíš počkat až na třetí díl...." I kdyby Peter Jackson už nikdy nic nenatočil, navždy se touto trilogií zapíše zlatým písmem mezi nejlepší filmy všech dob. Mimo jiné taky za to, že dokázal z tak náročné knižní předlohy natočit naprosto vynikající film s úchvatnými scénami. A to vše dokonale dolaďuje nádherná hudba, která v hlavě zůstává ještě dlouho poté, co film skončil. Jak já ten soundtrack zbožňuji. A není nad to si pustit vybrané pasáže v autě, například v Norsku v jejich neskutečně mordorovských tunelech. Iluze je dokonalá. Celou dobu jsem čekala kdy na nás vyskočí skřeti.

plakát

První republika (2014) (seriál) 

Těšila jsem se na české "Panství Downton", výpravný, historický seriál. A výsledkem je jenom taková levnější skica. Seriál má dvě slabá místa. Tím prvním jsou hodně slabé a celkově divné dialogy. No a tím druhým pak obsazení hlavních hrdinů. To vybírali mezi nějakými ochotníky? Obsazení Koleníka a Plánkové je tragedie, jejich scény jsou jak z nějaké latinskoamerické telenovely. Z prvních devíti dílů navíc nedokázala Plánková změnit svůj výraz. Ulítly jí včely?? Prkenný pohled ukřivděného jezevčíka, kterým vyjadřuje úplně vše. Tak nevím, zda jí to takto předepisuje scénář nebo prostě neumí hrát. Jan Vondráček je možná dobrý muzikant ale ne herec, který v roli vojenského oficíra tak leda bojuje s kapavkou. Je to velký rozdíl když na scéně jsou herci typu Radka Holuba, Svatopluka Skopala, Tomáše Topfera či Zdeny Studenkové a Jany Štěpánkové.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

..." Osvojil jsem si základy maďarštiny, hraju závodně domino, chodil jsem do kurzů pletení.... No, to se může hodit...".. Pohodová česká komedie s výbornou Eliškou Balzerovou. Tedy ten pohled z "pod klobouku", to nemá chybu. Neskutečně dobře jí to sluší. Pobavil i Jirka Macháček a jeho moc zájmů:-))

plakát

Válka světů (2005) 

.... "To přišlo odjinud. Myslíš jako z Evropy?..." Tak pro mě tedy zklamání. Tom Cruise naprostou většinu filmu prokřičí. .."Robie zpomal, Robie vrať se, nechoď tam... kam jdeš.. nedívej se..., podívej se na mě...." Na jeho místě bych nešla ani na vlastní premiéru a na scénaristu bych vzala vidle. Neskutečně mizerné dialogy a ještě divnější překlad. A co ten konec? To měl bý vtip? Ve filmu bylo tolik nelogických věcí.