Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (3 061)

plakát

Insidious: Poslední klíč (2018) 

Zkurvený děti v kině. Cinema City Pardubice, teď. Lidi jsou dobytek, zasranej, nevychovanej dobytek. A film taky slabota. Když už jsem po delší vychladnul, vrátím se k filmu jako takovému. Bez Wana na režisérské sesli to nemá po hororové stránce co nabídnout. Scénář sahá do komedie až příliš často a vzhledem k nízkému levelu strašení je to velký nepoměr. Občas mám humor v hororech rád, aby člověk při kadenci strachu měl čas vydechnout. Ale zatímco třeba v Lights Out je komediální jen jedna scéna a nahuštěné It občas rozčísne nějaká Ritchieho hláška či samotný Pennywise, tak v posledním Insidious je prakticky půlka filmu komedie v čele s hláškujícím duem lovců a strašení je sakra málo. Ani protkanost děje už není z daleka tak zajímavá, hudba neděsí a démonicky nenahaní husinu jako Bisharova pekelná nota v prvních dvou dílech. A když už se vám na chvilku sevře srdce a daří se atmoška, vteřinu na to máte buď nemístný vtip, nebo laciné finále kopírující kung-fu bordel ze trojky, kdy se s démony prostě mydlíte jak Walker Texas Ranger s laciným kaskadérem. První dva díly miluju, ale i když je čtyřka značně lepší než trojka, bez Wana to nemá šťávu a na špičku ztrácejí poslední díly s dechem. Sice se těšim na klidnou domácí projekci bez chrochtajících, křoupajích a hihňajících vypíčených puberťáků, ale víc jak 60% ze sebe stejně nevymáčknu. Mrtvá frančíza.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Jdi do prdele Disney! Až se vyspim z ty kocoviny, napíšu sakra výstížnej komentář, co je všechno špatně. Ty vole, tohle bolelo i mě a to mám více mèně Star Wars v píči. Žiši. Nové Star Wars se prostě Disneymu nedaří. I když sedmá epizoda fungovala hlavně díky výtečnýmu Hanu Solovi a z nostalgie, srazila jí vaz diletantská smrt právě Hana Sola a osmé epizodě srazilo vaz snad úplně všechno. Když sám Mark Hamill veřejně vystoupí proti chování své postavy, je něco špatně. Myslim si, že každý fanoušek téhle ságy chtěl vidět bývalou ústřední trojici zpět v boji a těšil se na jejich společné setkání, Disney nám tohle nesplnil a co hůř, nesplnil to všem třem legendárním hercům. Takový návrat si legendární Jedi nezasloužil. Jeho postava není téměř na plátně a když ano, je to zahořklý, starý debil. Finální souboj Luka proti Kylo Renovi? Nečekejte, nedočkáte se. Vrchní zabíječ Snoke sfouknutý, popravený...bez minulosti, bez historie. Rey je nikdo, scény uvnitř posvátného ostrova vlastně nemají žádný smysl. Plus ten kreténský a naprosto nevhodný humor. Je to už dlouho, co sem na tom byl v kině a můžu tu klidně dál a dál píčovat na všechny ty sračky, kterých se divácích, hercích a všech vlastně dopustil rádoby režisér Johnson. Je mi jasné, že Disney chtěl udělat věci nové, nové postavy, nové osudy. Bohužel postavy jsou nudné, blbé a absolutně nezajímavé a ty staré místo velkého boje a návratu čekala jen postupná smrt. To se podle mě dámy a pánové nemuseli Hvězdné války vracet vůbec. a to nejsem žádný fanoušek, jen mírný ale opravdu mírný obdivovatel pár postav spíš nežli celých filmů. Těch postav, které kokot Johnson, Abrams a společnost Disney spláchli do hajzlu. Hnus.30%.

plakát

Cage Dive (2017) 

První hodinu můžete přesunout rychloposuvem. Ve filmu se totiž seznamujeme s ústřední trojicí a nic se tam neděje, navíc se jedná o příšerně nesympatické kretény a jejich osud vám je úplně u prdele. Ruční kamerou koukáte na jejich slinty, jejich motivaci a jejich cestu a párty, nuda, že jsem si chtěl vyškrábat díru do čela abych se dočkal dřív nějaké krve. Potom přijde fajn vlna, dva skvělé záběry se žralokem, nesnesitelná a uječená píča kterou bych okamžitě tomu žralokovi předhodil a dementní konec. Nápad fajn, žraloci jsou vždycky dobrej námět, ale to by režisér nesměl být netalentovaný zoufalec a jeho herecký ansámbl parta debilních ochotníku se šarmem larvy. O proti 47 metrům nebo Mělčinám totální průser.20%.

plakát

Baby Driver (2017) 

Typický Wright.....svěží, vtipné, svižné a zábavné. Takové zajímavě přetavené GTÁčko do docela originálního filmu. Smutným faktem ovšem zůstává, že Kevin Spacey bude filmu strašlivě chybět, protože i tady je jeho herectví prostě naprosto nevšední a fantastický zážitek bohužel už lehce zakalený tím vším kolem. Koukat se totiž na ten jeho lehce úlisný obličej když se kouká na mladého Ansela Elgorta a trochu úchylně se usmívá...je vám tak trochu jasné, že má chutě :D Celkově je ta kauza fraška a snad někdy někdo dá Spaceymu ještě nějakou roli. Jinak když se vrátím k filmu samotnému, akce je fajnová, příběh zábavný, herecky je to taky odmakané slušně. Mám rád tyhle akční béčka s áčkovým vizuálem.80%.

plakát

Kosti a skalp (2015) 

No tohle mě akorát nasralo. Ze 4* to postupem času spadne na dvě, lepší, ale tři nedám ani náhodou. Začíná to dobře, drsný styl, slušné dialogy a perfektní herci kteří je vedou. Pomalejší styl mi nevadil, naopak...prostě western. Jenže Zahler dělá chyby, ve svém dalším filmu jich taky nasekal pořádný kartáč, ale tady to nejde odpustit. Postupem času stále více otravný Foxx zastřelí dva Tacos, nejspìš zloděje a oni nedrží hlídku, načež je samozřejmě oberou a od téhle pasáže už se mělo stříhat, co scéna, to nuda a vábení rychloposuvu. Když dojde ke konfrontaci, během pár vteřin jsou dva statní chlapi a jeden dědek vyřízení...aby je o pár nudných minut dál protnutných jednou chutnou porážkou bujného jinocha sám vykosil plazící se kripl. Konec totálně na vyliž prdel. Místo finálního twistu tři výstřely do ticha bez toho, aniž bysme viděli toho neuvěřitelnýho dobytka v akci a manželka totálně na přesdržku, totálně nafrněná, bez jediného emočního otřesu a ješte odmítne políbit manžela, který se kvůli ní doslova plazil x dní a málem přišel o nohu, protože měl v puse píšťalku co Trodlodytovi vyřiznul z krku...takže si nejdřív musí vypláchnout pusinku a pak teprve dostane hudlana a pak střih a "writen and directed by Craig Zahler". No to bych se posral. Trodlodyt je hlavně pan žežiSér, když vyblije takovou scénáristickou sračku a z manželky udělá neskutečně nesympatickou píču a já padám na dvě hvězdy, bliju pln hněvu ve dvě ráno tenhle koment a lituji, že jsem si radši nepustil xboxy. Zajímavý námět co se pronudí ke kretènskému konci. Vikingové s Banderasem jsou proti tomu ultimátní námrd. Zahler díky bohu v dalším filmu tolik debilit nenapáchal i když měl taky nutkání dělat ve scénáři příšerné kokotiny, ale aspoň to nebyla nuda. 49%.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Andrew Garfield je asi jeden z mála problémů tohohle filmu. Nevěřil jsem mu jedinej pohled, jediný slovo a jedinou část jeho přesvědčení. Těžko říct, proč Gibson svěřil hlavní roli zrovna jemu, hold Hanks už je starej a jinej retard jako Gump asi nebyl v danou chvíli v Hollywoodu k mání. Jinak je to zase precizně natočený masakr se vším všudy, kde i ta romantika a patriotské kecy mají sílu, jelikož Teresa Palmer je Teresa Palmer a 2. Světová válka je jediná, kde měli ještě Američani nějakou hrdost a jejich činy se dají popsat jako opravdu těžce nepostradatelné pro zbytek světa. Vaughn a Worthington naprosto boží výkony. Nechal jsem to pěkně rok uležet na disku a více či méně se nic nestalo. Po prvotních reakcích a vůbec hodnocení bych při premiéře asi odešel zklamanější, je to dobré, ale v žebříčku válečných filmů z druhé světové až v druhé desítce. Zábava na jedno podívání, které hodně pomáhá natočení podle skutečné události, ale nablblého Vojína Ryana si pouštím jednou ročně, Hacksaw Ridge takovou vnitřní sílu prostě nemá.70%.

plakát

Všechno nejhorší (2017) 

Hravé, napínavé, vtipné a velice zábavné, ale zatraceně tomu chybí eRkový rating, který to taky mělo původně mít. Landon natočil úžasné a dokonalé Skauty a zombíky s brutálním násilím a neustálým fakováním a přesto, že to byl boží film, nic nevydělal, prostě ten neskutečný paradoxní koloběh, kdy výborné filmy s drsným ratingem zapadnou a břečky s přístupností vydělají a i když teď eRka dost frčí, producenti udělali dost nejistý krok a teprve jako asi pátý slasher vypustili tenhle film bez jediné kapky krve. Chyba? Těžko říct, jelikož je film tak dobrý, že i bez krve a díky skvělýmu konci si ty 4* zaslouží a vydělal, ale kdyby každá smrt hlavní hrdinky byla brutálně krvavá a detailní, byly by jsme někde ve hvězdách. Zábavné a doporučitelné na opakované shlédnutí. 70%.Kéž by na DVD vyšel režisérský sestřih.

plakát

Kolos (2016) 

Nacho Vigalondo je režisér který sice má perfektní nápady, ale absolutně je neumí podat běžnému divákovi a možná o to ani nestojí. O tomhle filmu sem si vůbec nic nezjišťoval a o to víc jsem si ho užil. Lidská mysl je úžasná věc a pokud to vše okořeníte o fantasy prvky, máte zaděláno na pořádný zážitek. Začíná to jako obyčejná komedie která do rutinního děje míchá Japonskou monster tématiku a díky tuně zvratů se to změní v dost vážné sociální drama opět a stále kořeněné Japonskou monster tématikou. Tempo je pomalejší a ne každý divák ho ustojí a ocení. Díky hereckým výkonům je to ovšem nevšední zážitek a taky díky těm brutálním zvratům si to tak nějak ty 4* prostě obhájí. Jednoznačně nejlepší režisérův film a vůbec se té plejádě skvělých a významných herců nedivím, že se chtěli podílet na něčem tak neotřelém. S větším rozpočtem a jiným režisérem by to nebylo prostě ono. Někomu to sedne, někomu ne, proto to hodnocení celkové je tak nějak na půl. Za hodně dlouhou dobu jeden z nejoriginálnějších filmů, ale na další projekce to není ani náhodou. Jednou vidět, ocenit a nechat si prvotní dojem takový, jaký první projekce zanechala. 69%.

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

DeHaan není Willis, Delevingnová není Jovovich a Owen není Oldman, jinak to tam ale je, je to tam! Bessonův svět mě zase fascinoval, uchvátil, pohltil a strašně moc bavil. Obdivuju jeho mysl, jak tohle vše ze svý hlavy dokázal zase nám divákům naservírovat. Jeho vesmír je fascinující. Škoda, že na pozadí docela rutinního příběhu a dosti špatné ústřední herecké dvojici. Všimli ste si taky, že hlavní hrdinka vypadá v obličeji jako chlap a hlavní hrdina jako holka? Chemie a láska nulová, neuvěřitelná a herecky opravdu zklamání. Jediný, za to citelný kaz na vizuálně epické fantasy. I když akce taky trochu křečovitá. Přesto mě to bavilo a to hodně. Kdyby Besson vybral jiné obsazení i když mě nenapadá jaké, asi to mohlo být někde jinde. Slabší čtyři, ale čtyři. Verbal to vystihnul perfektně.