Reklama

Reklama

Kolos

  • Španělsko Colossal (více)
Trailer 3

Gloria (Anne Hathawayová) je nezaměstnaná královna večírků. Když její vztah s praktickým přítelem Timem ztroskotá, je nucena se přestěhovat zpátky do rodného městečka, aby si dala svůj život zase do pořádku. Zde opráší vztahy s nejlepším kamarádem z dětství Oscarem (Jason Sudeikis), dobráckým majitelem baru obklopeným partičkou štamgastů, a pokračuje ve svém nezřízeném pití. Mezitím začne na druhém konci zeměkoule příšera v nadživotní velikosti každou noc útočit na jihokorejský Soul, což upoutá pozornost diváků z celého světa. Jednou v noci Gloria s hrůzou zjistí, že běsnící monstrum v katastrofálním měřítku kopíruje každý její krok, který udělá na místním dětském hřišti. Když Gloria a její přátelé prokouknou tajemství tohohle bizarního úkazu, objeví se druhá, ještě ničivější bestie. A brzy se začne schylovat k epickému zúčtování obou nestvůr. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (155)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedáva to síce stopercentne logiku a chvíľami som sa cítil ako "obidve osoby" na plagáte, ale čert, alebo Soul to vezmi. Dobre sa na to pozerá a nie je to vlastne v žiadnom smere tuctové. Ono totiž tá ústredná zápletka nie je iba omáčkou pre to, aby sa osudovo obnovila nejaká dávna detská láska v nejakom ošúchanom indie duchu. Toto je o zrelých tridsiatnikoch a ich sklamaní zo života a charakterových defektoch. Prečo sa deje to, čo sa deje, je myslím celkom fajn pred finále objasnené a v konečnom dôsledku ide o celkom smutný a v hĺbke scenára depresívny film. Ale výsledný pocit depresívny nebude. "Co si dáte na pitie?" ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Za mě je tohle jeden z nejoriginálnějších snímků, jaký jsem viděl, kdy spojení vztahového a osobního dramatu s kaiju snímkem je tak neskutečné, alespoň v tomhle pojetí, že jsem si jen říkal, jestli je možné, že tam hrají ti, co tam hrají. Ale díky nim je to skvěle provedené a herecky parádně zvládnuté. Výborný film. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tešil som sa tešil, no výsledok trocha zaostal za mojimi očakávaniami. A to mám celkom rád Anne Hathaway a oslovil ma aj tento pomerne originálny, nápaditý námet. Chcelo to však iného režiséra a celý príbeh trošku inak poňať. Netvrdím, pár lepších momentov sa tu nájde, no je ich málo, väčšinu času dejová linka spadá do miernej nudy a všeobecnej ležérnosti a to aj čo sa týka dôležitých situácií. Na druhú stranu ale vizuálne efekty neboli zlé a kamera s muzikou tiež ušli. Priemer. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kolosální zklamání. Možná se jen hvězdě Anne Hathaway splašily hormony, v době natáčení byla ve druhém měsíci těhotenství, možná ji vydíral někdo z cateringu, když na předchozím natáčení zblajzla krabici cukrovinek určenou pro celý štáb, možná má nějaký dluh či závazek vůči režisérovi Nacho Vigalondovi. Tak či onak si nedovedu dost dobře vysvětlit, co ji vedlo k účinkování a k produkování tohoto filmu. A ještě k sobě zlákala Jasona Sudeikise, který se zřejmě ve slabé chvilce kdesi prokecl, že by si už rád zahrál psychopata. Film je dramaturgicky zcela nestabilní. Až na muzikálová čísla, lze v něm uzřít všechny žánry. Rozhodně je dobré uvést na pravou míru, že se v žádném případě nejedná o katastrofický film v pravém slova smyslu. Nějakou chvíli to tak může vypadat, rázem ale příběh o obrovité příšeře terorizující Soul dostane jasné kontury. A pak už je to těžká "makačka" na bednu. Všichni totiž usilovně tápou, co chtěl režisér vlastně z toho filmu mít. Občas je to komedie, náhle to zabrousí do dramatu,pak něco z akce, prvky thrilleru, pak se objeví mysteriozní nános, který filmu vydrží podstatnou část, posléze zase výhybka, a na závěr se, sice na pár chvil, přesto se ocitneme v katastrofickém žánru. Copak o to, film technicky nevypadá špatně, kreatura sice tolik film neutáhne, robot, co se k ní přidá o něco později coby její protivník, už vůbec ne. Jenže o to kupodivu ani tak nejde. Film drží a díry ve scénáři plátovali Anne Hathaway a Jason Sudeikis. Jejich aura naštěstí funguje, a když si jdou po krku, většinou v baru a na klíčovém místě pro vyprávění, které představuje park, má film spád, jenže triviálnost vládne filmu natolik, až se snímek položil. Vysvětlení, proč je mladá žena se svým kamarádem z dětství (mimochodem Sudeikis vůbec nevypadal jako její vrstevník, i když to tak mělo být) napojena na útočná monstra na druhé straně zeměkoule, prakticky neexistovalo, a pokud přece jen ano, bylo tak abnormálně banální, že se regulérně poserete smíchy. Co na tom, že Anči to sluší a Jason je nepříjemný každým coulem a určitě byste si nepřáli být v jeho blízkosti. Celé je to scenáristicky a dramaturgicky ledabylé až blbé. A jestli někdo v tom našel podobenství, případně filosofický rozměr, lze mu jen závidět. Abych si dal repete, objevoval v něm cosi, co film nemá, to fakt ne. Ke všemu se to totiž i celkově vleklo. Body jsou za herce, neošuntělý nápad a porci technických fines. 5/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nezvyčajné a preto dobré. Nechápem prečo Vigalondo prišiel zrovna s takouto zápletkou, ale ak pristúpite na pravidlá tak to kupodivu funguje. Jediné čo mi tam vadilo bola slabá motivácia zo Sudeikisovej strany. Prečo sa to u neho zmenilo? Fakt to bol len psychopaticky stalker? Mimo to ale originálne, s funkčnými vtipmi aj dramatickými scénami. A finále bolo zase značne uspokojivé. Niektorým vzťahom by som dal lepšie vysvetlenia a väčší priestor, vtedy by som tomu vpálil plný počet. Ale mimo to, jeden z tých amerických filmov, ktorý je divný ale pritom veľmi v pohode. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama