Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (697)

plakát

Bourák (2020) 

Film od boomera pro boomery. Nevtipný, nemastný, neslaný. Ještě mě při něm hojně napadalo, jestli skutečně existují lidé, co si rádi poslechnou rokenrolovou hudbu s českým přízvukem. Pokud takoví lidé existují, v tomto filmu najdou zalíbení. Jinak skutečně netuším pro koho je určen.

plakát

Dokonalá lež (2019) 

Pěkný, zajímavý film. Asi mám slabost pro gerontofilmy, protože se mi zatím všechny od Babího léta až po Remember, líbily, a tento počin nepředstavuje výjimku 😉

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Renč jako vždy v některých ohledech (hudba, válečné prostřihy, zvuk) extrémně amáterský, v jiných docela sympatisch. Nedostatečné vedení Lucie Siposové, její předposlední scéna byl zahrána vyloženě trapně. Snímek zachraňují jen Roden, Dlouhý, a docela zajímavá atmosféra a některé nápady.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Jedna z mála českých "komedií" na kterou se dalo dívat, a to i přes účast vojtěcha dyka. Situace jsou dobře vypointované, střih je v pořádku, Lenka Vlasáková sympatická milf, hudba pana Muchowa na úrovni. Když si dáte všechny tyto prvky do jednoho, vyjde vám ne zas až takový průser. Akorát si nemyslím že prakticky incestní vztahy, jako jsou zde, by měly být podávany jako něco fajn a romantického.

plakát

Jak básníci neztrácejí naději (2004) 

Film, který se zastavil v čase! Téměř všechno tu působí stále jak z období hluboké totality, ale děj se odehrává v roce 2003 :D Mistr Šafránek sám je přiznaný dinosaurus. Pohrdá dokonce i mobily. Opět příšerná hudba, opět příšerná femme fatale. Do roku 1993 měl mistr Šafránek ty nejhezčí blondýnky, po roce 93 už jen nemastné neslané brunety a zrzky. Toto podobenství je vskutku vševypovídající! Zrzka zpívá naprosto strašně a casting Leoše Mareše je hluboký omyl.

plakát

Konec básníků v Čechách (1993) 

Pro boomery jsou předchozí díly možná lepší, ale já si tento užil po všech předchozích v uplynulých dnech zdaleka nejvíc. Možná i díky lepší hudbě. Hudba v předchozích dílech je totiž naprosto o t ř e s n á, což pozná každé amatérské ucho. To, že v předchozích dílech je na čsfd nejčastěji hudba hodnocena kladně, leccos o nás, jako o národu bohužel vypovídá. Jinak vůbec mi nevadí budování kapitalismu v atmosféře básníků a už vůbec mi nevadí přehlídka dosavadních Šafránkových lásek včetně krásné Vejmělkové. Jen mi prosím řekněte proč se Šafránek po všechny díly tak urputně brání obdařené Báře štěpánové, a proč působí jak na heroinu? V předchozích dílech to není tak znát, ale Kříž tu artikuluje už výrazně špatně a výraz má jak po deseti gramech venkáče. Některá fakta se zkrátka nikdy nedozvíme!

plakát

Méďa (2012) 

....Ted je pro mě "americký" humor, kterému zkrátka nerozumím. Stejně jako mě míjí Family Guy nebo "komedie" Judda appatowa, míjí mě i toto. Představte si, že do filmu narvete kopec zlých, zlomyslných hlášek, které jsou JENOM nesmírně úchylné, sexistické a vulgární a polovina planety se tomu směje. Navíc si troufnu tvrdit, že 70 procent České republiky netuší, kdo nebo co, je Flash Gordon. Pro mne je Ted Nevtipný film bez šťávy, který zachraňuje jen velmi slušná jazzová hudba společně s hostující Norah Jones.

plakát

Bajkeři (2017) 

V rámci hnusného cringe feelu, který je beztak přítomný u všech českých komedií po roce 2010, se jedná na stupnici cringe a celkové trapnosti o zasloužené 3 hvězdy!

plakát

Simpsonovi - Líza dobývá svět (2015) (epizoda) odpad!

Humus, co se může líbit jen dementům. A navíc opět další postava, kterou již v žádném dalším díle neuvidíme. Nechápu proč toto v prvé řadě začali simpsonovi vůbec dělat. Mají kopec sympatických postav a v novějších řadách se rozhodli cpát další, které jsou ale s železnou pravidelností v jednom, jediném dílu.

plakát

Drive My Car (2021) 

Unikátní zážitek s mnoha hlubokými myšlenkami a možností nahlédnout do života v Hirošimě.