Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (14)

plakát

Legenda o zlaté perle (1987) 

Viděno kdysi na letním kině (před či těsně po revoluci), takže cca v 8 letech. Pamatoval jsem si pár obrázků, že se mi to líbilo a prima fantasktní, dobrodružný a exotický zážitek. Tak jsme si to ted pustili znova. No nedá se říct, že to nestálo za to ... to, že to bude působit jako Indiana Jones ze Sapy jsem čekal, ale ono to bylo vlastně tragický po všech stránkách - herci, kamera, hudba, střih, dialogy a nakonec i ten dabing (origoš nebyl k dispozici). Takže zaujala akorát solidní výprava (na béčkový film koprodukce SRN a Hongkongu) a námět. Dostat to do ruky Spielberg nebo Lucas, tak z toho mohlo být ... no vlastně asi něco jako Indy.

plakát

Šógunovi nindžové (1980) 

Scénář, zvuky, hudba (WTF?), choreografie, některé herecké výkony ... zlý špatný. Ale pro starší a pokročilé je to tak trochu kultovka (80.léta, letní kino a možná můj první nepřístupný film). A taky jeden ze zdrojů inspirace pro Tarrantinova Kill Billa - tedy pro fanoušky skoro povinná četba (nebo spíš viďba?). Hattori Hanzo (Isao Natsuyagi) tu sice nevyrábí meče, ale je tu (a Sonny Čiba, který ho hraje v Kill Bill, tu hraje hlavního záporaka (Shogen)). A je tu i přísný vousatý mistr.

plakát

Dolittle (2020) 

Ty tři hvězdy jsou za to, že to je rodinný film. Tedy je třeba na to nahlížet i optikou děcka, který to asi bavit bude. Je to dost barevný a jsou tam mluvící zvířátka. Pokud na to koukáte se svými budoucími dárci orgánů, tak to v klidu přežijete. Z čistě dospěláckýho pohledu by to byly hvězdy dvě. Myslím, že Downey na to bude chtít rychle zapomenout.

plakát

Ježek Sonic (2020) 

Ty tři hvězdy jsou za to, že to je rodinný film. Tedy je třeba na to nahlížet i optikou děcka, který to asi bavit bude. Pokud na to koukáte se svými budoucími dárci orgánů, tak to v klidu přežijete. Z čistě dospěláckýho pohledu by to byly hvězdy dvě. Je dost americká limonáda.

plakát

Black Panther (2018) 

Jestli to mělo oslavovat původní Afričany, tak bych se být jima proti Marvel Studios ostře ohradil. Minimálně jim poslal ostrou prosbu, ať už se nesnaží pomáhat černochům tím, že z nich budou na plátně dělat zaostalý divochy, kteří mají náhodou super technologii. Jako že by si nejpokrokovější národ na světě "volil" krále tím, že nechá dva borce v trenkách zápasit na život a na smrt? Že by tento národ i přes svůj pokrok a moudrost furt chodil v kožešinách či s náhrdelníkem ze zubů a korálků a za hrdelních pokřiků se oddával uga uga tancům? A že by tito moudří Wakanďané začli skřehotat jak opice, když v jejich přítomnosti promluví běloch? A tak dále a tak dále. Takový ujetých scén jsou tam mraky. A to nepočítám ochočený obrněný nosorožce atd. Popravdě je to jeden z nejrasističtějších filmů, co jsem viděl. I když se snaží o přesný opak.

plakát

Geostorm: Globální nebezpečí (2017) 

Porada producentů po první testovací projekci: D. Ellison: "Kde je Rachel?" D. Goldberg: "Té z toho hráblo a hned po titulcíh skočila z okna." D. Ellison: "No ale dyť jsme v přízemí." D. Goldberg: "Však tam taky furt leží a buď brečí nebo se nepříčetně směje." D. Devlin: "Hele, zas tak hrozný to přece nebylo." M. Roskin: "Cože? Ty vole ty drž hubu, ty už máš nasysleno, to já v tom měl všechny prachy. Todle neprodáme ani do Číny!" D. Devlin: "V klidu, tam se to prodá, ještě budem v plusu, neboj." D. Goldberg: "Pravda, Čína by to mohla zachránit. A jinak má Marc pravdu, dyť to bylo na blití." M. Roskin: "Jaks mohl něco takovýho natočit! Tos to nechal dělat postižený mexický děcka neo co!?" D. Ellison: "A prosím tě, vůbec nechápu, jak jsi mohl přesvědčit takovou kupu dobrých herců ..." M. Roskin: "No počkej, to jako Buttler?" D. Ellison: "Ale ne, já vím, že ten je tam kvůli odpočtu za postižený, ale kurva! Harris, Garcia, Sturgess, Sheehan!" D. Devlin: "No jak ... lhal jsem." M. Roskin: "A asi dost přesvědčivě. Kubánec americkým prezidentem, no ty vole! Nic, volej Čínu."

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

Je to velmi barevné, dosti jednoduché, dosti předvídatelné a dialogy jsou nadočekávání slabé. Stejně tak ústřední dvojci ty superagenty prostě nejde uvěřit. Rozhodně to mělo větší potenciál a šlo z toho vytřískat víc. Je to tak na 50%, ale půlhvězdy tu dát prostě nejdou, tak dávám(jako fanoušek sci-fi obecně) 60%. Ale Lucu, umíš to líp, příště zaber! Todle je snesitelný tak na nedělní odpoledne s kocovinou a pytlem chipsů.

plakát

Muž z Vysokého zámku - Série 1 (2015) (série) 

Spíš k 70%. Nápad, provedení supr. V podstatě i scénář je OK, jenom mi teda dost vadí, že se v poslední době dělají z kladných hrdinů idioti, co jednaj zcela nelogicky, zkratkovitě a ty problémy si vlastním chováním prostě zaslouží - o to hůř pak působí oslí můstky, který je z těch sraček vytáhnou. A přitom záporáci jsou vlastně povedení - většinou jsou to chytří, šarmantní zmrdi, který si oblíbíte skoro stejně jako toho Mirka Dušína/Mirku Dušínovou s lobotomií. A tak je tomu i v tomto seriálu. Nicméně jsem 1.sérii dokoukal a dám i druhou. ;-)

plakát

Americký ninja 4 (1990) 

V podstatě to byl velmi zábavný snímek. Na takhle špatných filmech je něco až magicky přitažlivého, co vám zabrání to nedokoukat(viděno v TV na Cool). Opravdu nevím, co vytknouti dříve. Ať už jde o obsazení s hereckým talentem čtrnáct dní mrtvého vorvaně či o jednotlivé charaktery, kterým dal scénář do vínku sex appeal a společenskou grácii filcky, nebo o celkově špatnou výpravu, choreografii soubojů a v neposlední řadě technicky tragický český dabing. Jednotlivé detaily jako chytání šípu do zubů, naleštěný meč po naporcování několika kilogramů ninjů, kteří po celoživotním výcviku mají pohybový projev paraplegika, až po nepoužití střelných zbraní(lepší je si počkat, až vás Dudlíkov postupně zmlátí kopem s otočkou, který viditelně končí asi půl metru před vaším obličejem) jsou prostě už jen takový kaviár pro filmové fajnšmekry. Netuším, kolik mohla stát licence tohoto hitu, ale odhadoval bych to na něco okolo ceny velkého rodinného balení toaletního papíru v Lídlu.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Jako film je v podstatě o ničem. Takové komorní "drama" z jednoho zájezdního hostince. Ale je to prostě opět fajn tarantinovskej biják. Vytříbená kamera, herci, hudba a i ten scénář. Rozjíždí se to pomalu, ale od půlky už je to nářez. A že to má dlouhou stopáž, kde se v podstatě dvě a půl hodiny hlavně žvaní? No mně to uteklo celkem rychle a hlavně se tam žvaní dobře! Možná ne taková pecka jako Django, ale pořád dost dobrý.