Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Drama

Recenze (666)

plakát

Gravitace (2013) 

Sandra Bullock není zlá herečka, ale ani přední - zde ovšem je uvěřitelná a též vesmírný survival. Jenže na druhou stranu… byl jsem na tom v kině, ale vrtá mi hlavou, proč vlastně v roce 2013 vznikne film, který po nasazení do distribuce ztratí na mnohém, jelikož počátky IMAXu byly o nějakou dekádu zpátky. Nic proti, v kině rozhodně fajn, i ten nový efekt čtvrtého rozměru. Viděl jsem od Cuaróna víc, než bylo tohle či Harry Potter. No, jeden film a tomu jsem dal maximum. Ale kdy po tomto díle štěkl pes, jakmile ho přestali dávat v kině?

plakát

Žáby (2002) odpad!

Že to vypadá vizuálně hůře než Croc či polský Pet Soccer, by nemuselo zas tak vadit. Ale ten příběh. Jedna postava se chová až bipolárně a jakékoli bajkové poselství více než pochybné. Zvuk je lepší než všechno ostatní, ale ten sám o sobě film neudělá. Škoda že ten cliffhanger s Morriconeho hudbou, jakkoli úmyslný, nebyl dotažen.

plakát

Svět (2000) 

Reefer Madness (mini)remake, byť nepřiznaný. Vzhledem k formě to působí ironicky. Nechci Tománkovi brát určité prvenství, ale…

plakát

Interstellar (2014) 

Tak jo, já nikomu neberu a dokážu pochopit obvyklé výtky. Snaha narvat či citovat co nejvíce žánrů a jejich příkladů (poslední část filmu dosti okatě), sentimentalita, a přesto prostější než může působit. Je to podbízivé? Možná. Ale ne, zdaleka ne jako třeba Avatar. Když se nonstop nebudete rozptylovat nějakým šumem okolo, Nolanova silná stránka je odvážný emocionální náboj právě tím způsobem, na který časem většina mainstream kinematografie zapomněla. A ukočírovaný možná ještě lépe. To rozhodně vůbec není málo.

plakát

Star Trek II: Khanův hněv (1982) 

Star Trek film s největším spádem. Čtyřka možná byla o poznání lepší, ale… všichni víme, že je jiná. Může se zdát jako dlouhá epizoda, ale aspoň to není utahaná, byť efektní jednička.

plakát

Oui, šéfe! (2012) 

Komedie, která má srdce, ale právě v humoru… trochu zaostává. Přesto se díky jídlu na obrazovce nudit nebudete.

plakát

Tempbot (2006) 

Takhle napínat a napínat a pak pointou spadnout do sebeparodie…

plakát

Rok jedna (2009) 

Nevkusná hovadina o ničem, ale díky Jacku Blackovi a jeho “přiznané trapnosti” je to vlastně docela vtipné. Pokud vám to sedne. Srovnání s Monty Pythony je urážka, ale ne každý dostane odvahu si utahovat z Bible, zvlášť když se jede na jednom popkulturním trendu.

plakát

Tom a Jerry: Film (1992) 

Animák o holčičce sirotkovi, která je týraná svou tetou a jedna kočka s myší jí jdou pomoci dostat ji k otci, který náhodou přežil. A “shodou okolností” se kočka s myší jmenují Tom a Jerry.