Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátkometrážní film Neilla Blomkampa vypráví o ojedinělém příběhu robota - Tempbota. Ten pracuje v kanceláři společně s lidmi, snaží se pochopit je i jejich chování a emoce. Zjistí, že vše není takové, jaké se zdá. (-Marc-)

Recenze (42)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle prapodivným příběhem osamělého (jak jinak) robota v lidském kolektivu si Blomkamp ukousl příliš velké sousto. Pokud chtěl rozjet další ze svých segregačních her, pak si měl vybrat vhodnější objekt než robota, ke kterému se někteří zoufale snaží chovat jako k člověku, ačkoliv to absolutně nemá smysl. Jedná se tu totiž o věci jako jídlo a sex;) A na to se na sílu roubuje robotí učící logika a nechápání lidské rozmanitosti, vrcholící kratičkou trapnou pointou. A aby to nebylo málo, je tu ještě třetí subzápletka se zamilováním robota do lidské ženy, která (subzápletka) je tak nějak zaonačena, až se z ní nic nevyonačí. Celé se to přitom odehrává v atmosféře Kanclu, což je i při té necelé čtvrthodince opravdu těžko k přežití. Tetra Vaal měl prostě zůstat u útočné pušky a nemontovat se do (ostentativně zastaralou technikou vybavené) kancelářské králíkárny. Jestli něco z Blomkampovy tvorby vypadá jako studentské cvičení, tak je to paradoxně až tohle. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Život robota, od Blomkampa nemá takmer chybu, možno pridať zopár odľahčení a bolo by to dokonalé, aj tak milé prekvapenie, či už po príbehovej stránke alebo aj technickej. Neill Blomkamp mi svojou tvorbou pripomína začiatky Jamesa Camerona, pokiaľ by napredoval ďalej v tom čo doteraz načrtol máme sa na čo tešiť. /80%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Neill Blomkamp, režisér pôvodom z Juhoafrickej republiky, ma v roku 2009 zaujal snímkom "District 9". Tento akčný sci-fi thriller som ohodnotil štyrmi hviezdičkami. Takže keď sa mi nedávno dostal pod ruku krátkometrážny snímok "Tempbot", tak som spozornel, pretože je pod ním podpísaný tento režisér. Bez váhania som si ho pozrel. Bol som zvedavý, čo mi pán Blomkamp ponúkne. Naservíroval mi vcelku originálny príbeh osamelého robota Tempbota, ktorý pracuje v kancelárii so svojimi ľudskými kolegami. Je to emotívne, technicky perfektne spracované, podfarbené vhodným soundtrackom. Je to taká smutná robotická romanca. *** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Neill Blomkamp s týmto kraťasom nijak zvlášť zapôsobiť nemohol vzhľadom na jednoduchú, zlomkovú pointu, iba ak technickým spracovaním, ktoré je obdivuhodné. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bohužel přesně tak to chodí. Práce v kanceláři a v "teamu" bude navždy spojována s lhaním, přetvářkou a byrokracií. Jak pak má nevinný robůtek, který má v podobném prostředí zkoumat lidské emoce a chování, přežít? Jak si má udělat vlastní názor z jedniček a nul, když jej obtěžuje trapně vtíravá, nuceně se usmívající HRka, když všechny jeho kolegy práce očividně vůbec nenaplňuje, a když vedoucí se snaží být tak přehnaně hodná, že byste jí z fleku hned jednu vlepili? Jako krátký film o zkažených korporacích a lidských vztazích výborné. Hlavní "hrdina" byl jako pravý, ruční kamera skvěle dotvářela atmosféru a soundtrack, ten byl snad ze všeho nejlepší. Jsem o to víc rád, že jsem odolal nutkání vidět District 9 na počítači, a teprve se na něj chystám do kina - bude to asi maso :-)! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 6/10/// +námět, strhující děj -15 minut uteklo strašně rychle/// Panečku to byla romantika. Jestli že mě první dílo Niella BlomKampa neoslovila, tak tohle byla jiná káva. Parádní. Hodně tomu dopomáhá zvuk a hudba. Snad jen škoda, že snímek není delší a že je hodně tmavý, takže toho není tolik vidět./// Celkem 82%/// ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne najslabší kraťas zo všetkých videných od Neilla. Priznám sa, že ma mrzí také nízke hodnotenie ale toto ma naozaj nebavilo a nezaujalo až tak veľmi. Smutný a osamelý život robota je pekný a zaujímavý nápad, ale viem, že Neill by takýto námet vedel zvládnuť a podať, nám divákom, aj lepšie. O tom som presvedčená. Bohužiaľ iba 2*. Mňa samú zaráža vlastné hodnotenie, pretože jeho výtvorom som menej ako 3* ešte nedala. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zajímavá studie emocí robota studujícího emoce - ten Blomkamp si vážně koleduje o něco pořádného.. dokázal bych si ho představit u Halo či klidně Transformers. :D ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodné technické zpracování. A docela zajimavý příběh robota, který maká v kanclu jako šroub :). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zajímavý ani zábavný kraťas, ve kterém vystupuje robot pracující v kanceláři. Doufám, že první režisérův celovečerák dopadne lépe. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľká chyba filmu je v tom, že je značne nekonzistentný. Je síce fajn, že máme možnosť sledovať osud, musím priznať celkom sympatického robota, ale zatiaľ čo v iných filmoch ručná až dokumentárna kamera Blomkampovi pomáhala, tu mu škodí. Nebyť finálnej myšlienky tak by to bolo za dve hviezdy. Prvý krát sa mi stalo, že hudba, ktorá ma navodiť atmosféru, je iritujúca. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

I když byla pointa dost předvídatelná, dobrý krátkometrák. Pěkný nápad, výtečné technické zpracování a především atribut, který má i zbytek Blomkampovi tvorby - po shlédnutí skutečně nutí k přemýšlení. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Těžká sociální kritika, které bohužel chybí ještě další rozměr. Je to jen ta kritika, ale s uchvacujícími triky a roztřesenou dokumentární kamerou. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Príšerne nudná a rozťahaná ale na amatérčinu technicky skvelá a inteligentná jednohubka so skvelým hudobným podkresom a Blomkampsky citlivým a chytrým scenárom. Chcelo by to niečo viac, ale pocity skôr pozitívne. :) Tu už do bolo iba krôčik k jeho masterpiecu D9. Neill má veľkú budúcnosť. ()

Reklama

Reklama