Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Biografie (12)

Hans Zimmer (skladatel / herec)

21.04.2013

Narodil se roku 1957 v Německu ve Frankfurtu nad Mohanem a už od svých mladých let se věnoval hudbě. Jeho otec zemřel, když byl Hans ještě malý a hraní na klavír pro něj bylo podle jeho vlastních informací útěkem do svého vlastního světa. V náctiletém věku se přestěhoval do Londýna, kde chodil do školy "Hurtwood House". Jeho… (více)

Michael Giacchino (skladatel / herec / režisér)

09.02.2013

Narodil se 10. října 1967 v americkém Riverside Township v New Jersey italským rodičům a vyrostl v Edgewater Park Township taktéž v New Jersey. Hudebního vzdělání se mu dostalo na Julliard School a na School of Visual Arts v New Yorku. Prvním Giacchinovým projektem se v roce 1997 stala herní adaptace produkce studia DreamWorks… (více)

Javier Navarrete (skladatel)

02.02.2011

Narodil se roku 1956 ve městě Teruel ve španělské provincii Aragon. Po složení hudebního doprovodu k více než třem desítkám především španělských filmů se proslavil svou prací na snímku režiséra Guillerma del Toro FAUNŮV LABYRINT, v němž celou hudbu založil na jedné melodii, a za nějž byl také nominován na Oscara.V hollywoodské… (více)

Thomas Newman (skladatel / herec)

02.02.2011

Thomas Montgomery Newman se narodil 20. října 1955 v Los Angeles v americké Kalifornii matce Martha Louise a otci, slavnému skladateli, Alfredu (známému například díky znělce studia 20th Century Fox). Vzdělání získal na univerzitě Yale a v roce 1984 se začal naplno věnovat skládání filmové hudby svým debutem LEHKOMYSLNÍ.Až do… (více)

Alfred Newman (skladatel / herec)

02.02.2011

Americký skladatel Alfred Newman se narodil 17. března 1900 ve městě New Haven ve státě Connecticut a byl nejstarší z deseti dětí. Na piáno se učil hrát už od pěti let u polského pianisty a skladatele Sigismunda Stojowského, k němuž chodil každý den celkem 18 kilometrů.Když trochu vyrostl, přispíval těžkému finančnímu stavu své… (více)

Ramin Djawadi (skladatel / herec)

02.02.2011

Ramin Djawadi se narodil roku 1974 v německém Duisburgu. Studoval v hudební škole Berklee College of Music, kterou dokončil v roce 1988 s čestným uznáním "summa cum laude" (nejvyšší ze tří stupňů používaných na některých amerických školách). Jeho talentu si všiml taktéž v Německu narozený skladatel Hans Zimmer, který jej… (více)

Klaus Badelt (skladatel)

29.01.2011

Narodil se roku 1967 v Německu ve Frankfurtu nad Mohanem a svou kariéru začal psaním filmové hudby pro menší projekty ve své rodné zemi a především také psaním hudby k reklamním klipům. V roce 1998 jej tehdy již Oscarový skladatel filmové hudby Hans Zimmer pozval do jeho společnosti Media Ventures (dnes Remote Control… (více)

Harry Gregson-Williams (skladatel / herec / producent)

29.01.2011

Narodil se 13. prosince 1961 ve Velké Británii. Hudební vzdělání se mu dostalo na Guildhallské škole hudby a herectví, což později v 80. letech zužitkoval jako učitel hudby, především klavírní, na škole v Amesbury, kde učil i jeho bratr, také hudebník, Rupert. V tomto období pracoval také jako realitní makléř.Během svého… (více)

Steve Jablonsky (skladatel / producent / herec)

29.01.2011

Hudebnímu vzdělání se tomuto skladateli narozenému v roce 1970 dostalo na Kalifornské univerzitě v Berkeley, po jejímž vystudování byl pozván do hudebního studia Media Ventures Hanse Zimmera, a kde pracoval po sedm let jako asistent skladatele Harryho Gregsona-Williamse.Po představení ve svém debutu, jímž byl krátkometrážní THE… (více)

Craig Armstrong (skladatel / herec)

25.01.2011

Skotský filmový hudební skladatel Craig Armstrong se narodil v roce 1959 ve Skotsku. Hudebního vzdělání se mu dostalo na britské Královské akademii hudby, kde studoval obor skladatelství a hru na housle a klavír. Za jeho studijní výsledky na této škole mu bylo školou dokonce uděleno stipendium.Po dokončení studií v roce 1984… (více)

John Williams (skladatel / herec)

25.01.2011

John Towner Williams se narodil 8.února 1932 ve státě New York matce Esther a jazzovému bubeníkovi Johnovi. V roce 1948 se s celou rodinou přestěhoval do Los Angeles, kde získal vzdělání na North Hollywood High School. Po vystudování této střední školy se dostal na Kalifornskou univerzitu a jeho mentorem se stal hudební… (více)

Brandon Walters (herec)

03.09.2006

Narodil se v Západní Austrálii ve městě Broome roku 1996. Řadí se mezi původní obyvatele Austrálie tzv. "Aboriginal". V šesti letech mu byla diagnostikována leukémie, kterou úspěšně vyléčil v nemocnici v Perth.Jeho kariéru odstartovala role malého míšence Nullaha ve filmu AUSTRÁLIE, za níž si od mnohých kritiků vysloužil velmi… (více)

Reklama