Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (43)

plakát

Zoufalé manželky (2004) (seriál) 

Nečekaně chytlavý seriál, který se zpočátku tváří jako Sex ve městě, ale vzápětí Vám ukáže své napínavé drápky. I přes vyšší počet dílů si Manželky udržely laťku napětí hodně vysoko. A s přibývajícími díly dokonce dokázaly šikovně zatlačit na pilu. Ze seriálu, původně sledovanému kvůli přítelkyni, se nakonec vyklubalo drama, na které jsem se sám pokaždé moc těšil.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Úžasný zážitek, který se musí vidět, aby člověk pochopil jeho jinak těžko vysvětlitelné kvality. Podmanivý a vtahující děj, který nechácá člověka tápat a přitom ho neskutečně napíná. O jeho konci se vedou nekonečné diskuze, ale narozdíl od Lynchových filmů jsem si nepřišel zcela zmatený nebo ochuzený, naopak ;) Doporučuji i další shlédnutí, stojí za to s vědomím jak děj skončí sledovat jeho průběh a všímat si různých detailů. Jeden z nejzajímavějších filmů, co jsem kdy viděl.

plakát

Moon (2009) 

Povedené sci-fi, od kterého jsem nic nečekal (neviděl jsem trailer, nečetl popisek, jen si nechal doporučit) a které opravdu překvapilo svým provedením i dějem. Příběh není z nejoriginálnějších, ale rozhodně je zde pěkně podán. Stačí si přečíst zdejší popisek filmu a nechat se unášet měsíční atmosférou... Hraní Sama Rockwella je opravdu bravurní a znovu mi dokázal, že je to skutečný pan herec. Méně vesmírného střílení a zachraňování universa a více lidskosti do sci-fi filmů, jako je tomu tady. Takových víc.

plakát

Elitní jednotka (2007) 

Krutý, nekompromisní a silný film. Perfektně natočený, uvěřitelně podaný i zahraný. Ukázat skutečnou stránku složitosti práce policie, v tak těžkých situacích jaká ghetta a slumy přinášejí, se zde povedlo na jedničku. Celý film přemýšlíte nad příčetností těch mužů a v jeho průběhu pochopíte nebo odsoudíte, proč jsou takoví jací jsou... Doporučuji.

plakát

Cow and Chicken (1997) (seriál) 

Animovaná ujetost silného kalibru!! Jako malý jsem si u tohoto seriálu na Cartoon Network prohluboval svou angličtinu prvního stupně základní školy :D Sestra kráva s bratrem kuřetem řeší prapodivné situace a vždy se u toho divák baví. Zatímco jako malému mi drzost, drsnost a oplzlost jednotlivých dílů nepřišla nějak vyjímečná (protože jsem prostě vše nechápal), s postupem let jsem si tohle dílko skutečně vychutnal :D Jak psal níže HateBreeder - jedna z nej CN sérií.

plakát

Zátah 2 (2014) 

Parádní akční film, který tentokrát zaujme nejen neuvěřitelnou choreografií, ale i napínavým dějem o indonézské mafii a parádním vizuálem. Pomalý rozjezd každé akční scény je stále výtečný, bojové pasáže mužů proti mužům (nebo muži) jsou naprosto dokonalé a povyšují jejich zpracování zase o laťku výš. Takové představení se opravdu jentak nevidí a tleskám tvůrcům za jejich brutální a přesto uvěřitelné ztvárnění. Dlouhá stopáž by sice šla krapet zredukovat, ale přiznám se, že mi to vadilo až při druhém shlédnutí. Oba díly považuji za špičku bojových akčních filmů, založených na precizní práci kaskadérů (v tomto případě dokonce samotných herců) namísto na pyrotechnických nebo digitálních efektech. A tak to mám rád.

plakát

Dobrodruzi z vesmíru (1986) (seriál) 

Co já se tohodle seriálu nahledal!! Ono když si člověk nepamatuje název ani jména postav... Byl jsem opravdu špunt, když to u nás běželo v televizi. Určitě jsem to moc ani nechápal, ale zasáhlo to mé myšlení i názor na sci-fi a japonskou animovanou tvorbu. Od té doby mám oboje moc rád. A i po těch šílených letech jsem se u něj strašně bavil. Jasně, už to nebylo ono wow, ale i tak ;)

plakát

Bláznivý příběh Robina Hooda (1993) 

Já se bavil. Vtipy nejsou nijak trapné (ačkoliv doba už jim nějakou tu vrásku přinesla) a hezky se mi na to dívalo. Přiznám se že parodie nepatří zrovna mezi mé oblíbené žánry, zvlášt když vidím co v posledku (bohužel) chrlí třeba takový Marlon Wayans... ale tady to byla poctivá devadesátková zábava (a šlo to i bez nechutností a oplzlostí). ***

plakát

Nauka o snech (2006) 

Další zasněný film, který mi vykouzlil usměv na tváři. Takováto dílka jsou mi sympatická, proto ono hodnocení. Jasně na Amélii papundeklové poblázněné snění mladého Staphana nemá, i tak jsem byl ovšem hezky okouzlen tvůrcovou fantazií a lehkým krokem ubíhajícím dějem. Takových víc.