Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (214)

plakát

Volejte Saulovi (2015) (seriál) 

Rok 2008. Breaking Bad Vince Gilligana definitivně probouzí proud ,,quality TV". Rok 2015. Better Call Saul Vince Gilligana a Petera Goulda najíždí do nastaveného světa, do nastavené éry přemořeného ,,quality TV" obsahu a dokáže být krystalem televizního vysílání. Byla to jízda. Svět BB a BCS se mnou byl osm let. Nastoupil jsem do něj v roce 2014, rok po skončení BB. V roce 2015 začalo BCS a nevěnoval jsem mu moc pozornosti, chtěl jsem nejradši nastoupit až ke konci. Rok 2021, dívám se na El Camino a říkám si, že to je fakt nejlepší svět, který jsem kdy viděl v seriálu. Začnu se dívat už i na BCS, nevydržím to. Rok 2022 - BCS skončilo, univerzum BB skončilo. A lepší epilog ten seriál dostat nemohl. BB je výborný seriál sám o sobě, ale nyní víme, že potřebuje fungovat v souběhu s BCS, dává nám kontext, není to umělá fan-service fašírka. Je to kouzlo v televizní produkci. VG si zaslouží tu slávu, kterou má, jako autor. Nemůžu se dočkat jeho nového seriálu, který už nebude zasazený v Novém Mexiku a nebude o drogách. Tomuhle chlapovi sežeru všechno.

plakát

Arvéd (2022) 

Propracovaná skládanka různých časů, postav, slov. Krásná skladba. Místa se mění, postavy se mění, ale zápletka zůstává.

plakát

Macho Man (1985) 

Dávám pět jen kvůli živému dabingu během projekce na LFŠ. Jinak je to docela sajrajt.

plakát

Maska rudé smrti (1964) 

Když ze třístránkové povídky chceš udělat nadupaný celovečerák. Místy to vypadá jako televizní inscenace z nedělního odpoledne na ČT. Jindy zase jako výstup divadelního ochotnického souboru, který si jednou přečetl Jámu a kyvadlo a k tomu nahodil pár pohádek bratří Grimmů. Vypadá to směšně, herecké výstupy jsou na úrovni dramaťáku ZŠ Dolní Deštné a celé se to táhne jako sopel. Sice to má jen 89 minut, pro mě to pocitově byly dva dny. Přidané linky nefungují a mám z toho takový divný pocit. Nejlepší částí je závěr, což je přesně ona předloha. Ty tři stránky. Vše předtím je balast, který ještě k tomu vymyslel nějaký diletant.

plakát

Okupace (2021) 

Takhle by měly vypadat filmy českého mainstreamu. A nedělat z nich něco výjimečného. Film je divácky podmanivý i podvratný, atmosféra cigaretového kouře těžce dýchatelná a hudba naprosto sny vyvolávající. Audiovizuální psychedelikum.

plakát

Chyby (2021) 

Po Prušinovskýho skvělých Kobrách a užovkách jsem byl jak na trní. Od filmu jsem ne tolik čekal, ale těšil jsem se na ně. Bohužel jsem narazil. Chyby jsou něco horšího než špatným filmem. Jsou průměrným filmem. A co je ještě možná horší - je to snímek, který začal se slibným potenciálem (první polovina filmu je našlapaná), ale dopadl tvrdě na hubu. Jednak tím, že v polovině mění téma, jednak naprosto eticky selhává v samotném závěru. SPOILER Mužskej zde samozřejmě vyjde jako ten hodný bůh, který odpustí své ženě za chyby, které ale neudělala ve svém vztahu! Mezitímco ten jistý chlapák během onoho vztahu svou ženu několikrát podvedl. KONEC SPOILERU Film heroizuje muže, heroizuje i tu myšlenku, že vše se nějak náhodně urovná, a že ženská za vámi stejně doklopýtá. Ale tady jde především o to, že si to asi ani Prušinovský sám neuvědomuje (byl jsem toho svědkem na diskusi po projekci na LFŠ). Tak asi cajk.

plakát

Pusinky (2007) odpad!

Už se nedivím, že Poláci nechápou naše filmy.

plakát

Mrtví neumírají (2019) 

Film pro skalní fanoušky Jarmuschovy kinematografie a herců, kteří ve filmu vystupují. Gore nudy a trapnosti, která eskaluje ve velké nervydrásající nic. A proto je The Dead Don't Die skvělým filmem.

plakát

Ježek Sonic (2020) 

Pohodová rodinná zábava, kterou jsem si strašně užil. Oproti jiným pohádkám má i nějakou slušnou formální estetiku a Sonic je zpracovaný skvěle. Kdybych měl děti, tohle bych jim pustil mnohem raději než nějaké současné disneyovky.

plakát

Duna (1984) 

Totální cringefest. Urychlený, nepochopitelný a na 80. léta úplně odporné CGI štítů při soubojích. Nedivím se, že se od tohoto Lynch distancuje.