Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (177)

plakát

Trpaslík - Sobota (2017) (epizoda) 

Scéna, kdy Nárožný klečí u zvonu a zpívá Stáně mě dostala do kolen tak moc, že jsem si ji pouštěl opakovaně snad desetkrát. Co jsem pochopil, byla to improvizace Petra Nárožného a díky tomu, že autoři dávali hercům prostor pro tuto spontánní komiku se povedlo vytvořit dílo, které rozhodně nezapadne.

plakát

Trpaslík - Úterý (2017) (epizoda) 

Na mě to funguje dokonale. Suchánek si nehraje na kreténa, ale hraje, co má. Humor je přesně takový, jako v pondělí večer v telce čekám. Příběh originální a s přesahem. No a prostě, celkově to funguje lépe, než kterákoliv jiná řachanda z posledních let. Je to mírně očekávatelné, ale ničemu to nepřekáží.

plakát

Vláda - Státní návštěva (2010) (epizoda) 

Pro mě asi zatím nejlepší díl první série (další čtyři jsem zatím neviděl). Premiérka vytahuje zoubky, zatím stále pro dobrou věc, ale je vidět, že ji její vládní kolegové dost podcenili. Naposledy jsem ji takto obdivoval u dílu s Grónskem.

plakát

Kosmo - Česká škola (2016) (epizoda) 

Po prvním díle jsem byl velmi rozpačitý. Politická satira se de facto nechovala, dialogy mi přišly hloupé a herci nemastní neslaní. Ale u druhého dílu jsem se bavil královsky. Věřím, že na tento seriál naváže spin-off, kdy v hlavních rolích Myšička s Hánou vytvoří nové české Jistě, pane ministře. Skvělé vtipy, trefné údery a hlavně, je to nadčasové a aktuální. Kéž by takový byl i první díl.

plakát

Rapl - Série 1 (2016) (série) 

Třetímu dílu jsem dal ** a obávám se, že jestli se to nezlepší, líp už nebude. Tohle začíná zavánět zklamáním. Skvělou atmosféru a dobré herecké výkony bohužel potápí mizerný scénář.

plakát

Rapl - Smrt na lovu (2016) (epizoda) 

Výborný Oldřich Vlach nezachrání pitomý scénář s debilním vyústěním. RAPL se pro mě postupně stává největším zklamáním roku.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Negativa: Příšerně přehrávající Vetchý (nikdo už asi nepochopí, že Vetchý neumí hrát a tak ho budou doživotně obsazovat do silných rolí, které nezvládá). A potom postava místního trouby Sršně, kterého hraje Vladyka. Vysloveně mi tam tento element pil krev. Pozitiva: Ten seriál mě bavil od prvního do posledního dílu, odpustil jsem i mírnou dramatizaci situací, které tolik dramatické být nemusely. Díky Josefovi Marešovi to celé působí velmi opravdově a přitom tak nějak "nečesky". Líbí se mi zápletky i zpracování. Hodnocení: 80%

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

1) Komičnost některých postav (Smraďoch) oceníte, když znáte předchozí role představitelů. 2) Ten film má hodně fádní děj. Někdo hledá cestu ven z beznaděje, někdo čeká na muže svého života, někdo se zamiloval, někdo si chce zašukat, někdo se chce vysvobodit... Chybí tomu ucelený, centrální příběh, kolem kterého by se motaly planetky vedlejších motivů a postav. 3) Jsou tam náznaky dvou dějů, které by mohly být zajímavým příběhem: a) hraběnka zemře a její bratr přijel vyřídit dědictví b) starosta chodí pytlačit, občas někoho trefí, ale zatím se nic neděje. když se něco náhodou stane, nemá to s tímto nic společného, byť by mohlo mít. 4) Olin je postava, ke které se všichni chovají jako k vesnickému idiotovi, byť nemá vůbec patřičné parametry 5) Skvěle obsazené postavy prakticky nemají co hrát a je vidět, jak moc by herci chtěli 6) Jestli má být motivem filmy to, že v Sudetech jsou díry, ve kterých chcípl pes, šuká se tam jak na běžícím pásu, vylidňují se kostely a nic se tam neděje, moc zajímavé mi to nepřijde 7) Na začátku zemře hraběnka, o které jedna z postav řekne něco ve smyslu "byla to svině", aniž by to později kdokoliv řešil nebo nějak vysvětlil Díky skvělé Vilhelmové a tradičně skvělému Trojanovi (a neméně skvělým vedlejším hercům) dávám 30%.

plakát

jOBS (2013) 

Film se jmenuje "Jobs", takže jsem očekával, že to bude o Stevu Jobsovi. Místo toho se film měl jmenovat třeba "appLe", protože byl hlavně o začátcích Applu a o tom, jak Jobs tu firmu budoval atd. Čekal jsem zmínku o Pixaru - nebyla jediná. O jeho NeXT tam byly snad dvě tři věty. Film je vlastně taková mozaika slepených střípků bez toho aby tyto střípky jakkoliv pasovaly k sobě. Wozniak odchází a říká: Tohle už není pro mě - ale ve filmu není jediná scéna, která by k tomuto jeho rozhodnutí vedla. Navíc, podstatnou část filmu není jasno, jestli je Jobs CEO nebo jen vývojář nebo co vlastně. Ten, kdo nemá nastudovaný jeho životopis se v tom ztrácí. K Ashtonu Kutcherovi – možná je jeho fyzická podoba věrná, ale některá jeho gesta a styl chůze spíš připomínalo parodii Steva Jobse, než jeho ztvárnění. Je otázka, jestli je to vina samotného Kutchera, nebo nezkušeného režiséra Sterna, který mu měl říct: Hele Kačer, zkus to trochu méně.

plakát

Horší než smrt (2007) 

Mrtvý tatínek, teplý liipután a pilulky LSD. Je to morbidní, cynické, místy až nechutné a přitom geniálně zábavné. Prostě moje gusto.