Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama

Recenze (264)

plakát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

Zakončení X-Menovské ságy je vcelku zklamání... Mutanti si vždy zakládali na dobře vystavěném ne-klišovitém příběhu a dopodrobna vykreslených postavách. Oba tyto faktory jdou v Apokalypse do háje. Děj je typická ''Marvelovka'' (mám je rád, ale od X-Menů čekáte prostě víc) a nové postavy jsou matně šedé a nezajímavé. Nechápu, jak mohl tohle Singer udělat své vlastní látce. Nejlepší scéna je asi 15 minutová scéna ze Strykerovy základny, kde má cameo Wolvie. Za ni, za dobře hrající ''staré'' známé a hlavně za mou úctu k X-Menům dávám 3 hvězdy, ale celkově je Apokalypsa zklamáním.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Jako skalní čtenář i hráč Warcraftu musím Duncanu Jonesovi složit poklonu za to, jak se s látkou popral (ať si třeba kritici nebo výdělky tvrdí opak). Od prvního záběru (intro ke hře Warcraft III: Reign of Chaos) po ten poslední na Durotanova potomka (ta metafora je skvělý cliffhanger k případným pokračováním) je z filmu cítit úcta k celému univerzu a já se nebojím říct, že je to asi vůbec nejlepší film podle herní předlohy ever. Výtvarná stylizace správně (rozuměj přehnaně) Warcraftovská, Orkové jako živí (v efektech se Warcraft letos podělí o první místo pouze s Knihou džunglí) a celý svět krásně dýchá a drží pohromadě. Co se týká hudby, tak ta je postavená v podstatě na jednom hlavním motivu, který se ovšem zadře pod kůži a mně osobně zní v hlavě už třetí den. Z herců bych vyzdvihl asi pouze Bena Fostera, protože zbytek hraje průměr. To mi ale až tak nevadilo. Jediný důvod, proč nedám plný počet, je za tu zkratkovitost... Těch ustřižených 40 minut je na tom sakra znát a vše se tak děje zbytečně uspěchaně, na žádné lokaci se pořádně nerozkoukáme a už jsme jinde, no zkrátka je to sice jedna vada na kráse, za to však neodpustitelná. Takže Duncane, u mě ''jen'' za 4. :)

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Emmerich si jede prostě pořád to svoje a kdo čekal víc, je teď samozřejmě zklamán (viz. hodnocení a komentáře). Druhý Den nezávislosti je tak vlastně jen hlučnější, větší a vizuálně vypiplanější jednička. Já věděl, že to tak bude, takže mě film nijak neurazil. Akorát zde tolik nefunguje humor (i když se Goldblum snažil) a nové postavy jsou absolutně šedé a nezajímavé. Naproti tomu Bill Pullman zde podává výkon jak v trýznivém psychologickém dramatu, což v rámci žánru není úplně obvyklé, ale mě teda příjemně překvapil! Akce je dost, nudy málo, patosu dle očekávání, takže celkově průměrné tři hvězdy s tím, že si ten třetí díl klidně dám.

plakát

Poslední dny na Marsu (2013) 

První třetina je technicky brilantní sci-fi, druhá pak béčkový haunting horor a finále efektně vygraduje a hlavně spojí oba žánry. Touto strukturou diváka provází dobře vybraní herci v čele se sympaťákem Lievem Schreiberem. Mně tenhle koktejl velice chutnal. :))

plakát

Zlo nikdy nespí (2016) 

Bohužel slabota... Before I Wake disponuje originálním zajímavým námětem a asi dvěma dobrými hororovými sekvencemi. To je vše. Jinak je to od audio-vizuálu po herecké obsazení celé špatně, což mě opravdu mrzí, protože jsem se na tento snímek celkem těšil. Víc než 2 hvězdy si Flanagan nezaslouží.

plakát

The Boy (2016) 

Po celou dobu sledování jsem měl chuť dát téhle duchařině krásné 4 hvězdy. Film dobře pracuje s postavou hlavní hrdinky, je atmosférický (i když by se dalo přitlačit na pilu) a loutka správně děsivá. Pak ale přišel závěr, který mě vysloveně nas*al! ... SPOILER Dalšího Mikea Myerse/Baby Face/Tommyho Hewitta jsme opravdu nepotřebovali. KONEC SPOILERU ... Celkově si tak The Boy zaslouží takové trochu lepší 3 hvězdy.

plakát

Preacher - Pilot (2016) (epizoda) 

Pilot trochu roztěkaný, ale rozhodně slušný. Bohužel nejsem políben komiksovou předlohou (což možná po shlédnutí pár dílů napravím), takže mi postavy přišly bezúčelně hnané na plátno jen proto, abychom o nich věděli. Tvůrci je zaručeně vykreslí v dalších epizodách, ale to na věci nic nemění... Jinak ovšem Preacher disponuje skvělými herci, správně temnou atmosférou a drsnou akcí, která se naštěstí nebojí krve. Do plné palby tomu chyběl opravdu jen kousek.

plakát

Pád Londýna (2016) 

A mně se to zrovna líbilo víc než Pád Bílého domu! Ono je to v podstatě stejné (překvapivě), jen přibylo výbuchů (i když CGI na hraně, ale pořád dobrý), krve a hlavně hlášek z úst Gerarda Butlera. Ten tam FUCKUJE ve velkym a jestli je ještě dnes nějaká cesta pro takovéhle béčkové akčňáky, vidím ji jedině v tomhle drsnějším kabátu. Celou dobu jsem chtěl dát 3 hvězdy, protože to opravdu není nic nového pod Sluncem, ale skoro-závěrečná přestřelka na jeden záběr si prostě vysloužila tu čtvrtou hvězdu. Takže za mě dobrý.

plakát

Pátá vlna (2016) 

Člověk by řekl, že už těch teen sci-fi bylo dost a oni to v Hollywoodu prostě nepřestanou ždímat... Snad jim alespoň tenhle nevýdělečný počin trochu otevře oči. Začátek vypadal celkem slibně, i když efekty spíš průměrné, ale jak se to přehouplo přes úvod, tak to klasicky přes kopírák. A závěrečný ''twist'' byl hodně laciný... Pátou vlnu si můžete s klidným svědomím nechat ujít.

plakát

Flash - Životní závod (2016) (epizoda) 

Komiksové finále jak se patří. Samotná bitva se Zoomem sice mohla být o něco delší a vyhrocenější, ale úplný závěr tomu nasadil takovou korunu, jakou mě tvůrci vážně dostali! Ze všech současných rozkoukaných komiksových seriálů měl Flash rozhodně nejlepší zakončení. A teď už jen zbývá zase nějakou tu dobu čekat na další řadu. :)