Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama

Recenze (264)

plakát

Za kačku svlíkačku (2009) (pořad) 

Ano, je to odpad televizní zábavy na té nejnižší úrovni, ale při vzpomínkách na akce, kdy jsme na to čuměli a kámoš provolal 9000Kč, aby odpověděl na otázku, jejíž hodnota byla 5000Kč, prostě musím tu jednu hvězdu dát. :D

plakát

Grizzly zabiják (2015) 

Za mě rozhodně ne... Tohle prostě není dobrý film. Krásné Aljašské exteriéry, áčkové herecké obsazení, slušně udělaný méďa a všechno k ničemu, když je to zabalené do neohrabané režie a scénáře na pomezí béčka/céčka. Na lov největšího grizzlyho v historii se vydávají tři celoživotní lovci a ani jeden z nich ho není schopen puškou trefit na 20 metrů. A pak se o ně mám bát? Ho*no, Čelisti na ně! A na celý tenhle projekt!

plakát

Deadpool (2016) 

Zkusím začít jako erudovaný filmový kritik. Deadpool schovává dějovou schématičnost a jednoduchost za efektní audiovizuál, přitom se jedná o klasickou Marvelovskou.......... JDĚTE S TÍM DO HÁJE! Tohle je prostě komiksová, eRková, hláškami a odkazy (Liam Neeson, IKEA, čtyři stěny, Wolverine, Xavier, 127 hodin,... ani jsem to zřejmě všechno nepobral) nabitá lahůdka, při které jsem se popadal za břicho víc, než u většiny amerických ''komedií''. Reynolds si Deadpoola vysnil a je to vidět, protože si to neskutečně dává. Je to v podstatě jeho one-man-show. Akce správně krvavá, přehledná a efekty na ten nízký rozpočet skvělé. Zkrátka druhá kino projekce nutnost! A kritikům vzkazuji - *DICKSHOT* *FACECOCK* ! :)))

plakát

Osm hrozných (2015) 

Quentin je moje srdcovka, o tom žádná. Podle mě patří k nejosobitějším režisérům, nejnápaditějším scénáristům a vůbec k nejzajímavějším osobnostem v Hollywoodu. Každý jeho film mě neskutečně baví a jelikož znám jeho zálibu ve westernech, tak jsem se na The Hateful Eight opravdu těšil. A výsledek? Trochu zklamání, ale i tak jsou to krásné 4 hvězdy. V podstatě je to klasická konverzační ''Tarantinovka'', ale už se Quentin nechal trochu moc unést... Stopáž je vážně přepálená a zejména úvod by snesl zkrátit cca o 15 minut. To je asi tak jediná výtka. Jinak vizuál, Morriconeho soundtrack (!), herecké obsazení i výkony - to všechno je opět naprostý TOP. Jen u tohohle PANA režiséra jsem s hodnocením trochu přísnější. :)

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Neskutečná jízda nabitá scénáristickou originalitou, brutálně násilným nadhledem a asi nejvíc cool záporákem za poslední léta (Samuel L. Jackson rulezz!!!). Matthew Vaughn srší nápady a jeho snímky pomalu přestávají být zařaditelné k čemukoliv jinému. Kingsman je pro mě asi největším překvapením roku 2014, protože moc lepších akčňáren bych nenašel... Scéna v kostele patří k tomu nejvytříbenějšímu, co jsem kdy v rámci žánru viděl a podobných vychytaných momentů je tady jako šafránu. Celkově se ten zážitek těžko popisuje - to prostě musíte vidět. :))

plakát

Vlkodlak (2010) 

Zvučná oscarová jména, parádní kostýmy, mlžná anglická atmosféra a všechno to vyšumí do ztracena... Vlkodlak není špatný film, ale neumí vyvolat napětí a snaží se to kompenzovat nepovedeným digi-gore a ještě nepovedenějším digi-monstrem. To byl asi největší problém, protože právě špatné efekty mě hrozně rušily... Jinak koukat se na to dá, ale pusťte si to spíš jako kulisu k nějaké činnosti.

plakát

Nebezpečné pokušení (2015) 

Eli Roth patří mezi režiséry, kteří nemají své řemeslo úplně pevně v rukách. Vždy má v hlavě solidní námět a každý jeho film obsahuje několik skutečně znepokojivých až perverzních scén (stejně jako tento), ale často nedokáže udržet napětí a i na krátké stopáži se mu ve filmu vyskytují neskutečně hluchá místa. Někdy jsem na jeho vlně - The Green Inferno - a někdy ne - Knock Knock. Pár dobrých scén nemůže vyvážit většinovou hlušinu a především asi nejhorší roli pro Keanu Reevese v jeho kariéře. Vždycky byl pro mě tahounem svých filmů, ale tohle dílo neskutečně pohřbívá. No i mistr tesař se někdy utne... Každopádně Lorenza Izzo a Ana de Armas jsou skvělé psychopatické duo a hlavně ony drží Knock Knock alespoň ve vodách horšího průměru.

plakát

Pyramida (2014) 

Vůbec ne tak špatné, jak zde mnoho erudovaných kritiků naznačuje! A tímto názorem dávám zcela vyjímečně za pravdu verbalovi... Čemuž se sám divím... The Pyramid je svižný horor, který nejvíce zaujme skvěle udělaným prostředím, v rámci Found Footage velmi stabilní kamerou a hlavně (alespoň pro mě) atraktivním námětem. Egyptská mytologie je zajímavá a tohle zpracování mi vážně sedlo. Bohužel některé z kladů tvůrci v určitých místech překlopili v zápory. Found Footage forma je libovolně porušována, jak se to zrovna do situace hodí (nehodí?) a hlavně nízký rozpočet způsobil až směšné CGI zpracování SPOILER Anúbise KONEC SPOILERU, což značně snížilo dojem z (ne?)vygradovaného finále. Celkově ale považuji The Pyramid za povedený horor.

plakát

Legendy zítřka (2016) (seriál) 

Velmi zábavná a atraktivní super-hrdinská/padoušská týmovka z dílný tvůrců Arrowa a Flashe. Největším tahákem Legend je fakt, že na poli televizní komiksové produkce tady nic většího ani epičtějšího zatím nebylo. Postavy jsou super-cool, zápletka zaujme a efekty velice slušné. Stanice CW tímto počinem utvrdila svou pozici na pomyslném trůnu TV komiksových adaptací a myslím, že jí dlouho nikdo nesesadí. EDIT: Po pár dílech je mi jasné, že Legendy se ubírají jiným směrem než Arrow s Flashem a ta změna je pro mě velmi osvěžující! Staví se tady na akci, tempu, neodbočuje se ke zbytečným vedlejším zápletkám, takže Vandal Savage má dostatek prostoru a jelikož tvůrci předpokládají, že postavy známe z ''prequelových'' seriálů, nezdržujeme se ani seznamováním s nimi. Závěrem - sedí mi to jako ušité na míru. :))

plakát

Kristy (2014) 

Těžce nenápaditý a odfláknutý haunting horor. Celá zápletka vůbec nedává smysl, nemá to napětí ani tempo, žádný pořádný gore, zkrátka mě to ničím nenadchlo. Těch 61% je rozhodně nadsazené hodnocení, osobně bych to viděl tak na 45%.