Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (542)

plakát

Nova Duel (2017) (pořad) odpad!

Zcela nezvládnuté moderátorem.

plakát

Tajemný let (2005) 

První polovina výborná, pokus o vyřešení už ne.

plakát

Leviatan (2014) 

Řemeslně výborné - záběry krajiny, hudba, stylizace, dojem naprostého zmaru. Příběhově příliš pomalé. Spousta výborných detailů (soudkyně chrlící verdikt, chybějící historická perspektiva pro střelbu do některých portrétů, ...).

plakát

Válka o planetu opic (2017) 

Příběhově slabší, Plukovník nevýrazný, takže přes dvě hodiny je hodně velká časová dotace, ale herecky a technicky nadmíru dobré. V podstatě všichni hrají jen očima a úplně to stačí.

plakát

Svět podle Daliborka (2017) 

Přehnaně zinscenované, kdy sice ukazuje problémy, které toho nejspíš psychicky postiženého (a kdo by nebyl v takové rodině) kluka vedly k neonacismu. Daleko zajímavější je zbytek rodiny, který si uvědomuje, proč jsou jejich názory špatné a jsou v nich pak dostatečně pružní podle obecenstva. Navíc je film velmi dlouhý, kdy navíc nemám rád ty rádoby umělecké záběry (např. plastová láhev v potůčku, Daliborek posilující, ...). To že pracuje s Romem je tam jen velmi stručně vyřízeno, co třeba pohled toho Roma? A největší prasárnou byl ten závěr. Jestli ta stará paní nevěděla do čeho jde, což podle reakcí nečekala tak je to svinstvo od režiséra. A jakýkoliv jeho vlastní výstup už to nezachrání. Jediné pozitivní na tom je, pokud se dá věřit zprávě v titulcích, že se Dalibor nad sebou zamyslel a přestal se aspoň takto prezentovat, pokud ty názory neopustil úplně.

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

Jak mám Bessona rád, tak tohle bylo špatné. Vizuálně výborné (odkazy na Pátý element), svět taktéž zajímavý, ale scénáristicky příšerné. S minimální chemií mezi hlavními představiteli, s romantickou linkou násilně nasazenou. Vizuálně a akční dramaturgií to ale jinak je klasická Bessonovská jízda.

plakát

Černé zlato (2011) 

Nebýt to tak zajímavé téma tak to nedokoukám. Obsah tady uvedený je hodně smyšlený, s realitou jak by z něj mohlo vyplývat, film nemá mnoho společného. Život kmenů je ale ukázán pěkně. Škoda, že herecké výkony z toho dělají sebeparodii.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Vizuálně vykrádačka Pána prstenů, ale je to jízda. Spousta výborných detailů a herecky Jude Law. Pořádný letní blockbuster se všemi neduhy i bonusy.

plakát

Fargo - Season 2 (2015) (série) 

Proti první sérii menší charisma herců, ale pravda je, že kombinace Thortona a Freemana se bude těžko překonávat. Navíc ta šílená prasárna v 9. díle. Ale jinak stále skvělý humor a příběh, který by se mohl stát každému. Každý se chceme někam posunout, ale osud nechce. I když jen málokdo je na konci tak překvapen jako Mike Milligan.

plakát

Skrytá čísla (2016) 

Tak film pěkný, ale nenadchne, je prostě dobrý, ale drama, které se točí kolem segregace prostě není využito. K tomu naprosto nefunkční a umělá Costnerova role, která to spíše paroduje. Plus za chytrý název.