Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (536)

plakát

Atlas ptáků (2021) 

Ukrutná ptákovina a k tomu slabota. Herci jakoby neměli co hrát. A mesidž? Je možné, že vám na netu ukradnou identitu. Ale to se nechá vyjádřit osmi slovy, není k tomu nutné točit film. Doufal jsem, že Fy. tuneloval syn krz pí. účetní za to, že mu sváděla tátu a ten nepustil chlup, to by bylo alespoň pořádné psycho, leč jako obecné sdělení to byla nuda. P. Donutil si zahrál umírajícího např. ve Špuntech na cestě, co byl rovněž skvost - už bere všecko...

plakát

Operace Corned Beef (1991) 

Několik lidí s "Návštěvníků" nemůže sehrát špatnou komedii.

plakát

Ostrov svobody (2022) (studentský film) 

Žalováno bohu neviděl jsem to od začátku, ale bylo to zajímavé a dost smutné - to nedorozumění.

plakát

Tichý společník (2021) 

Ne, že bych louskal cizí recenze, ale spíš to o5 vypadá na odsudky... Mě to tedy neurazilo. Pravda, nezvyklé prostředí a rozporuplní aktéři, ale takový je holt život. "Pivo" hraje jak o život a Bolek je též snesitelný. Postřeh: ta autobusová čekárna mi připadala jako pověstné kanape páně Freuda. Škoda, že scénárista zabil hlavní postavu tak triviálním způsobem, vždyť ono prostředí důvěrně znal! Patrně ho opustila invence a s filmem potřeboval finišovat. Pobavil mě člen představenstva za KDU-ČSL - připomněl mi Niklsona v Přeletu. Za mě dost dobrý. Docela rád se na to ještě podívám.

plakát

Můj král Karel III. (2023) (TV film) 

Jo jo, Charles je boží. Není divu, když mamča byla báječná.

plakát

Klaunka (2023) (TV film) 

Jíťa je holt úžasná. Já na ni před mnoha lety koukal přes prsty, jelikož jsem měl pocit, že se pitvoří, ovšem jen do doby, kdy jsem se dostal Semaforu a viděl jí blbnout po dobu celého představení. Došlo mi, že je to v ní jako v koze a rozhodně nejde o nějakou lacinou pózu. Od té doby jsem ji začal uznávat neřkuli milovat. Akorát mě dost překvapila pí. redaktorka když vymáhala vysvětlení japato, že se nereplikovala... Pomineme-li nejapnost otázky, je to fakt škoda.

plakát

Pražské konfrontace (1976) 

Viděl jsem až nyní. Docela nápadité, pan Maciuch byl překvapivě snesitelný. Ocenil jsem fórek, kdy po odrovnání hlavního aktéra pronesl, že není žádný Šakal...

plakát

Všechny velké a malé bytosti (2020) (seriál) 

My tedy na Heriotovi rovněž ulítáváme. Jak psáno, báječná předloha, báječné obsazení i naprosto špičkový dabing. Velmi nás potěšilo, že tvůrci pozměnili roli paní Hallové ze staré hospodyně na empatickou, chápající a k tomu krásnou dámu, která otupuje hrany soužití třech kohoutů jelikož sama má trápení a "minulost". Fascinuje mě, že jí Viasat označil jako mazanou. Průser je, že ve třetí řadě (nejen) jí pro Epik nadabovala jiná dáma! Postava je tak zcela nesympatická a vůbec ne naše milá paní Hallová. Doufám, že ČT o5 angažuje Danu Černou a ostatní ať to stojí co stojí, jinak seroš bude totálně zkažený. Doufám, že to někoho v ČT napadne a chápe to jako (dovolím si předjímat) my. Seroš máme na flešce a je možné to vidět kdykoli.

plakát

Husiti (2013) 

Odpadem nikdy nehodnotím jelikož jakou to má hodnotu, kterak se to promítne do statistiky? Čili moje nejhorší hodnocení je 1H. Tu dávám tomuto dílu. Divím se animátorům, že jdou do něčeho takového - hodně práce (snad dostali zaplaceno), ale "poselství" nula a kvůli totálnímu zkreslení historie spíš záporné hodnoty. Myslím, že by bylo vhodné tvůrcům nařezat na holou a film zakázat. Není to komedie, ale parodie čili urážka národních dějin. Kdybychom uctívali islám (ne že bych za to plédoval), aktivisté by se náležitě postarali. Takto možná dostanou Lva za neotřelý pohled na dějiny národa. Nejsem znalec, ale mám pocit, že vizuál byl stejný jako u Dějin národa českého (či jak se to jmenovalo) a to bylo vtipné, báječné a nenásilně poučné.

plakát

Prezidentka (2022) 

Jejda, o5 špatně! Mě teda film neurazil. Mám zkušenost – kde hraje Ondra, to nebývá špatné, někdy dokonce oscarové. Navíc Gajslerku i Khek mohu, čili pro mě v poho. Pravda, žena u nás jako presidentka to je poněkud scifi, navíc když nám před pěti lety nebyl dost dobrý bývalý šéf Akademie věd a před deseti jeden z předních šlechticů a zvolili jsme si to jme zvolili. Zde připomínám dvě připravované knihy pod hlavičkou Denníku N. Tam je miláček nadpoloviny národa a jeho činnost odhalena. Ono i Slováci napoprvé ženu (a jakou!) za presidentku neskousli a raději zvolili komanče… Ale aby presidentka courala po nocích a nikdo si toho nevšiml, to je trochu divné, no ale jak jinak to seznámení vyřešit, že ano. Velmi se mi líbilo, jak byl Ondra tolerantní a nepátral, ač ho to dost bralo. Trochu mi uniklo (anebo jsem si byl odskočil), jak se stalo, že se "první dcera" seznámila s nejspíš budoucím "prvním synem".  Nemohu se zbavit dojmu, že to bylo vlastně o paní Čaputové.