Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (536)

plakát

Viktorie - vášeň a moc (2019) (TV film) 

Nedokoukal jsem to do konce, ale tyto "dokuživotopisy" (už to slovo je otřesné) mi přijdou podivné. Například pochybuji, že by se panovnice chovala tak nevyrovnaně jak bylo zobrazeno a to i v době kdy byla mladá. Tvůrcové se holt nechají unést představami a nemají pořádného poradce jako tomu bylo u Panství Downton.

plakát

Podezření (2022) (seriál) 

Nejsem zrovna cílovka pro podobná díla, ale nemohu nekonstatovat, že to bylo dost dobré. Klára Melíšková dostala docela proti úkol, ale zabodovala. Klepal jsem se hrůzou, že vrahem je pan Trojan - to bych nepřežil. Obhájce se také dost snažil, dcera byla otřesná - jakou si ji sestřička vychovala, takovou ji měla. **** První dva díly byly napínavé, ale třetí byl poněkud zrychlený. Jakoby minisérie měla mít díly čtyři, ale pak došly peníze, tak to zkrouhli. Ano, přiznávám, jsem zhýčkaný koncovkami pana detektiva Poirota, kde se nakonec vše vyjasní. Nevědět, jak to bylo doopravdy, byl bych zmatený. **** Ono čtvrtý díl, kde by bylo popsáno jak se soudila s nactiutrhačemi, by to chtělo a hlavně zdůraznit, že oběživo které vysoudila rozhodně nestačilo na uvedení jejího života do podoby před křivým obviněním. **** Jo a také mi chybělo podrobnější vykreslení šmejdství ředitele nemocnice. Na české poměry vcelku velmi dobré, ale mělo to ambice být ještě lepší.

plakát

Všechnopárty (2005) (pořad) 

Karel je boží, viz troufalka.

plakát

Princ Charles - doma v Cornwallu (2019) (TV film) 

Charlese mám docela rád, i jeho máti, ale přijde mi to nějaké moc adorační. Sledovat se to nechá.

plakát

Špunti na cestě - Sabotér (2022) (epizoda) 

Jsem asi fakt masochista, že se na to furt dívám. Poslední tema, kdy dědeček sabotuje své podnikání je o5 scénáristický úlet. Myslím, že seroš bude nekonečný - vždy se najde pozoruhodné tema. ***** Tuhle ve mě hrklo, když hodný jinoch nabídl svůj brigádový výdělek a zapravil naplnění Robuří nádrže naftou. Čekal jsem, že je nakročeno k žertovné situaci, kdy se boží autobus, který měl normovanou spotřebu 18 litrů(!), zastaví z důvodu načerpání nesprávného paliva, jelikož jsem měl za to, že Robury bývaly benzinové. Ovšem nechtěl jsem si uříznout ostudu a být za blbce a tak jsem zapátral a dozvěděl se, že se dodávali obě motorisace. Chtěl jsem to nechat plavat protože těžko zjistím, jakou variantu filmaři použili. Ovšem jak jsem otevřel stránku seroše, první obrázek zobrazoval geniálního taťku automechanika an se drží dveří vozu na kterých je typ vozu: LO 3000, co je jednoznačné určení motorisace - Ottův čili benzinový motor. Proč si z nás tvůrcové neustále dělají srandu až blbce?! Jak jsem psal dříve, seroš je odfláklý. Na divácích je tip zda z neschopnosti či schválně.

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Pravda, po vyslechnuté recenzi paní Jany Podskalské, deník N si také smočil, jsem šel do kina se smíšenými pocity. Nevím, co výše zmínění viděli, zdejší odborníky nevyjímaje, ale já byl spokojený neřku-li nadšený - jako obvykle se nám dostalo potěšení z filmu narvaného člověčinou, místy k zasmání, místy k zamyšlení až usebrání. Včil podrobněji. Nevím, kde pí. Podskalská vzala info, které ji tak pobouřilo protože bylo nelogické totiž, že slečně magistře bylo sedmnáct let. Pravda, Ramaba v rozhovoru o své roli tuto číslici zmínila, ale mate mě zda pí. Podskalská recenzovala film či rozhovor s hérečkou. Možná na film ani nešla, anebo během sledování psala SMSky, anebo co se v kině dělá, není-li jeden vtažen do děje, jelikož ve filmu se o věku slečny magistry nikdo nezmínil. ***** Třem bří se vytýkalo, že je to kompilát tří pohádek, u Betlémského světla vadí, že připomíná páně Svěrákovo povídky. Já, minimálně tu o odmítavé, poté vášnivé magistře znal a bavil jsem se filmovým ztvárněním. Pravda v mých představách to bylo jiné (natož s Rambou), ale to není důvod k brblání už vůbec ne ke strhání filmu. ***** Juniór má fakt filmové nadání, je velmi hravý a nestydí se za to. Myslím na scénu, kdy si nadšenci z nádraží odnášejí požehnané světlo - pablesky na stropě. To by se mělo ukazovat na FAMU. Velmi zajímavé byly zpomalené záběry co dokumentace italských scén. Ne že bychom si zpomalených záběrů denně neužili - kaskadér po výbuchu letí v saltu, aby si i méně vnímavý divák všiml, ve Světle byla ovšem pozornost a fantasie podmínkou pochopení - záběry byly podány pozpátku - nápadité a docela osvěžující. Zcela parádní bylo odmítnutí restartu retardovaného dítěte. Kdyby film ukázal jen tento moment, svůj účel splnil. ***** Jelikož jsem nezaznamenal žádné kixy, napadá mě, že ony kritiky pramení z čisté závisti a touhy kopnout si do díla úspěšné veřejné osoby. Já se za své peníze náramně potěšil, heč!

plakát

Modelář (2020) 

Taxem se k filmu konečně dopracoval a nemohu nekonstatovat, že fakt dobrý. Jediná výtka je, že zde, stejně tak jako např. ve Špuntech na cestě, je čestný, spravedlivý jedinec k smíchu.

plakát

Kid (1921) 

Ti dva jsou prostě boží i při té bídě... a možná právě kvůli ní. ***** Pro zajímavost jsem si přečetl hodnocení s hodnocením <1, ano i takové jsou a nestačím se divit otupělosti divactva. Holt nevybuchují-li havarované vrtulníky a nehoupají-li se mega silikonové vnady krz celé plátno je to nuuudáá... Ach jo, ještě, že se toho Charlie nedožil.