Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Star Trek: Nová generace

Star Trek: Nová generace (1987)

Nejmilovanější seriál mého dětství, který mi i po letech dokázal hodně co říct. Brent Spiner v roli Data je fenomenální a musím poznamenat, že si mé mentální dráhy silně zvykly na jeho senzoricky vložené vzorce:)

Jistě, pane premiére

Jistě, pane premiére (1986)

„Ale pane premiére, ututlání je nástrojem východních diktatur. My se demokraticky rozhodneme to nezveřejnit.“ :D Geniální dílko, jehož jediným neduhem je pravdivost.

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995)

Když Janewayová slyšela „Odvážně se pouštět tam, kam se dosud člověk nevydal", vzala si to skutečně k srdci. Ačkoliv Kirka znám odnepaměti a na Picardovi jsem vyrůstala, Voyager si mě dokázal získat za poměrně krátkou dobu. Snad je to tím, že je mladší, svěžejší a problémy jsou řešeny mně bližší mentalitou. Platí zde mé oblíbené přísloví, že hluboká moudrost vyrůstá ze silných pochybností. Kapitán místo filozofického vykecávání skutečně emotivně přemýtá a pochybuje nad správností svých rozhodnutí. Posádka ztracená tisíce světelných let od domova si k sobě v průběhu stihla vypěstovat až rodinné vztahy a pojem důvěra je v tomto Star treku důležitější než v kterémkoliv jiném. Jinak nejkrásnější seriálové intro všech dob.

Spaced

Spaced (1999)

Kam se hrabou američtí Přátelé, aneb seriálový sen všech scifi-fantasy nerdů, neúspěšných spisovatelů, podivínských umělců, opotřebovaných sportovců a milovníků army. Komu se líbil Shaun of the Dead či Hot Fuzz, pak vězte, že tohle je daleko daleko lepší;)