Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dobrodružný

Recenze (437)

plakát

PROXY: A Slender Man Story (2012) 

Skvělej kraťas. Jde rovnou k věci a naostro, až jsem měl strach, že v práci sletím ze židle...

plakát

Resident Evil: Odveta (2012) 

Popravdě jsem čekal tedy víc. Akce je sice plno a Jovovich opět rozjela svůj combo style na plný pecky, ale je to na mě moc přímočarý a některé věci jsou opravdu nepochopitelné. Nicméně není to tak hrozný jak druhý a čtvrtý díl a zároveň to nedosahuje kvalit prvního a třetího dílu (a ještě k tomu chybí scéna z traileru, která se mi opravdu zamlouvala....), takže zlatá střední cesta je mou volbou ;) 50%

plakát

Temné stíny (2012) 

Tohle mě hodně zklamalo. Čekal jsem něco pořádného, po sklizené záporné kritice na Alenku v říši divů. Trailer mě nabudil na slušnou Burtonovu komedii a místo toho se mi dostalo něčeho, co je místy nemastné a neslané a hraničí to s pohádkovým žánrem. Herci, ačkoliv se snažili, tak jim role asi moc nesedli (hlavně Helen Bonham Carter byla pro mě velkým sklamáním). Nicméně prostředí je stále čistě "Burtonovské" a hudba je taky vydařená. V konečném výsledku se jedná o průměr, ale pro mě osobně jde o velké zklamání 55%.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Skvělá podívaná!!! Spousty efektů a více než-li důstojné zakončení Nolanovi trilogie. Pokud jste schopni přijmout fakt, že je to dle komiksu, takže kraviny typu Hathaway s mega podpatkama utíká a skope všechny bez jakéhokoliv problému se musí přejít s nadhledem, tak se na tohle prostě podívat musíte ;) 100%!!

plakát

Total Recall (2012) 

Je to něco mezi Total Recall (1990), Terminátor, Já, robot a Minority Report. A to vše ve velice špatné slátanině. Z Recallu to má jen název a že hlavní hrdina je dvojitý agent (abych nezapomněl, tak tříprsou prostituku to má taky) a Beckinsale tam zastupuje asi potomka T1000 z Terminátora. To celé dokopává ke dnu blbá dějová linie, výkony herců jsou nevýrazné a občasná stupidita dosahující nejvyššího bodu (Jak se můžou udržet, natož pak lézt po něčem, co dle mých výpočtů padá 44 985 km/h, nebo snažit se někoho oživit tím, že mu potřásáte hlavou a říkáte Wake up, tak to mi už hlava opravdu nebere). Jediný co opravdu stojí za zmínku jsou efekty a prostředí budoucnosti, na tom si vyhráli a vypadá to opravdu krásně, ale hezký cover bohužel nemůže zachránit zbytek filmu :( 30%

plakát

Žena v černém (2012) 

Tohle mě opravdu potěšilo. Film je založenej hlavně na lekačkách a spousta se dá předvídat, za což jsem byl šťastnej, jelikož nemusím padat ze židle při každé scéně. Radcliffe dokázal, že ty léta strávené nad Potterem a následné angažmá v divadle (a to i na Broadwayi) mu opravdu pomohlo stát se plnohodnotným hercem. Film je sice trochu přímočarý a ne úplně dobře vysvětlený, ale mě se líbil.... a ten konec je opravdu geniální ;) 95%.

plakát

84. Annual Academy Awards (2012) (pořad) 

Možná se mnou nebude spousta lidí souhlasit, ale loňské udělování mě bavilo víc (ovšem pochybuju, že někdy bude překonán H. Jackman z udělování 2009). B. Crystal by mohl být více vtipnější a ne tak "suchý". Jinak na můj vkus dostal Hugo až moc cen, ale jsem nadmíru rád za The Artist, který jich také shrábl dost a hlavně ty nejdůležitější.... 60%

plakát

Adam a pes (2011) 

Na to, že je to krátkometrážní film, tak to bylo na mě neuvěřitelně zdlouhavý a bez hudby..

plakát

Arthur (2011) 

Skvělá oddychovka... Prostě komedie ve stylu Russella Branda, tedy neustále opilýho, bohatýho, ne zrovna chytrýho a žen chtivýho dědice obrovské společnosti. Režie je trochu slabší, ale to plně vynahrazují skvělé herecké výkony a scénář prošpikovaný gegy zkrs nazkrs ;) 85%.

plakát

Beznadějný trouba (2011) 

Takový průměr... Nenaštve, občas se zasmějete, ale skvělý pocit z toho mít nebudete... Jen tak pro oddych když není co dělat je to ideální ;) 50%.