Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (31)

plakát

Sabotáž v Osvětimi (2022) 

Spojení dokumentu a animovaného příběhu se silnou výpovědní hodnotu.

plakát

Úsměv Mony Lisy (2003) 

Amerika 50.let, kdy jsou dívky vychovávány, tak aby byly hlavně manželkami a matkami a Wellesley je místem, kde zabíjí čas než si je vyhlédne nějaký ten synek z Harvardu. Nekonformní učitelka umění přijede bořit stereotypy a zjistí, že někdo je spokojený, tak jak je... Zajímavá sonda do smýšlení určité generace, krásné kostýmy, příjemné kulisy a postupné rozkrývání charakteru hlavní hrdinky.

plakát

Raluca (2014) 

O bývalém policistovi, soukromém detektivovi a amatérském psychologovi, který začne natolik myslet pohlavním údem, že o milence, která je ve filmu hlavně, proto aby v polovině scén byla nahá a druhou polovinu procourala v negližé, záhadně se mu zjevuje za zády, odvolává ho z práce v naprosto nevhodnou dobu a na dotazy ohledně osobního života odpovídá: Musíš se pořád vyptávat?, si nezjistí vůbec nic a nechá se za pinďoura vláčet až do vězení.

plakát

Bastardi: Reparát (2023) odpad!

Omlouvám se všem filmům, které jsem označila jako odpad. Tohle je skutečné dno.

plakát

Promlčeno (2022) 

Karel Roden v roli, která mu neskutečně sedla. Kdyby to celé odvyprávěl jen sám z auta, tak dám 5*.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

Rozjezd je rozvláčný a konec hollywoodsky velkolepý, ale někde mezitím se odehrává opravdu zajímavá podívaná, zvlášť když se vše začne postupně rozplétat.

plakát

Šťastně až na věky (2022) 

Já mám ráda dokumenty, které mě natolik zasáhnou, že o nich třeba ještě pár dní po zhlédnutí přemýšlím, a to tenhle splňuje. Zajímavé bylo, že byť člověk žije vlastně v tom, co chce a není spoutaný celospolečenským pravidlem monogamie, tak není šťastný, což byl pro mě případ hlavně polyamorie, milenky a otevřeného manželství.

plakát

Atlas ptáků (2021) 

Jaký žánr má tenhle film? Aby byl detektivní, nemohlo by být v pár prvních minutách jasné, kdo peníze z firmy vyvedl. Aby to bylo drama nemohl by se Ivo Róna po jednom dni v nemocnici, kdy sotva mluvil a byl na podpoře dýchání, zvednout a jít zpět do firmy. Komediální to začalo být ve chvíli, kdy si Róna pořád myslel, že se mu peníze vrátí. A tragédie, když se příběh uzavře po 40 minutách a další hodinu už se jen mlátí prázdná sláma.

plakát

BANGER. (2022) 

V začátku se člověk musí přemlouvat, aby film nevypnul. Kamera (iPhone) je opravdu specifická a je potřeba si na ni zvyknou. Hodně surové, explicitní, šokující. Film staví kromě jiného na skvělé chemii hlavní dvojice herců. Prostředí bude, ale normálnímu člověku na hony vzdálené. Nebo ne?