Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (34)

plakát

Sobík (2024) (seriál) 

Až na tu odkopávající stand up scénu super. Trochu mi vadila ta potřeba extrémně šokovat. Drogy, sex, stalking, jakýsi coming out, sprosťárny, zneužití...na jeden seriál bylo těch sraček až moc, ale podle skutečné události, takže možná jen na mé poměry "až moc". Ale jinak dobrý, svižný, ideální stopáž.

plakát

Případ Asunta (2024) (seriál) 

Vůbec nezlehčuji ten příběh jako takový. Jelo mi to v hlavě ještě několik dnů. Ale seriál zbytečně natažený. A "uječený" dabing matky se skutečně nedá poslouchat. Celkově mi ta španělská nátura byla hrozně vzdálená. U většiny filmů si člověk neřekne, že je tam úplně jiná mentalita lidí, ale tady to tak bylo. A už se opravdu zaříkám pouštět si na Netflixu krimi seriály ze současnosti. I když jsem si vědoma, že svět není černobílý, tak tohle ukončování/neukončování alias udělej si závěr sám, protože vlastně nikdo neví, jak to přesně bylo, je po 6 hodinách času značně neuspokojivé.

plakát

Setkání v červenci (1978) 

Mně se to docela líbilo. Možná proto, že jsem tak stará... Tak strašně stará!

plakát

Sabotáž v Osvětimi (2022) 

Spojení dokumentu a animovaného příběhu se silnou výpovědní hodnotu.

plakát

Úsměv Mony Lisy (2003) 

Amerika 50.let, kdy jsou dívky vychovávány, tak aby byly hlavně manželkami a matkami a Wellesley je místem, kde zabíjí čas než si je vyhlédne nějaký ten synek z Harvardu. Nekonformní učitelka umění přijede bořit stereotypy a zjistí, že někdo je spokojený, tak jak je... Zajímavá sonda do smýšlení určité generace, krásné kostýmy, příjemné kulisy a postupné rozkrývání charakteru hlavní hrdinky.

plakát

Raluca (2014) 

O bývalém policistovi, soukromém detektivovi a amatérském psychologovi, který začne natolik myslet pohlavním údem, že o milence, která je ve filmu hlavně, proto aby v polovině scén byla nahá a druhou polovinu procourala v negližé, záhadně se mu zjevuje za zády, odvolává ho z práce v naprosto nevhodnou dobu a na dotazy ohledně osobního života odpovídá: Musíš se pořád vyptávat?, si nezjistí vůbec nic a nechá se za pinďoura vláčet až do vězení.

plakát

Bastardi: Reparát (2023) odpad!

Omlouvám se všem filmům, které jsem označila jako odpad. Tohle je skutečné dno.

plakát

Promlčeno (2022) 

Karel Roden v roli, která mu neskutečně sedla. Kdyby to celé odvyprávěl jen sám z auta, tak dám 5*.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

Rozjezd je rozvláčný a konec hollywoodsky velkolepý, ale někde mezitím se odehrává opravdu zajímavá podívaná, zvlášť když se vše začne postupně rozplétat.