Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 209)

plakát

Bratrstvo (2019) 

Dávám tři hvězdy ... první za neotřelé téma ruského debaklu v Afgánistánu, druhou za neskrývanou surovost tohoto konfliktu a překvapivě nečernobílé pojetí tématu a třetí za opravdu věrné bojové scény, výstroj a výzbroj. A to je také vše, co je na tomto filmu zajímavé. Je škoda, že si autoři nedali víc záležet na scénáři, který je opravdu slabý a nekonzistentní. Film tak působí značně roztříštěně a nesourodě, připomíná sled historek s velmi slabou návazností a skáče od jednoho k druhému. Snaha o vcítění se do emocí sovětských vojáků, ztracených v afgánských horách a tušících, že doma je nic dobrého nečeká, moc nevychází a prakticky ke všem postavám zůstane divák až do konce netečný. Plus za song Igora Letova při dobývání nějakého afgánského prdelákova.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Nastavovaná kaše, která chvílemi chutná sladce a chvílemi je k zblití. Nejhorší je ta scenáristická bezradnost, kde autoři chtějí být strašně inovativní a objevní, kupí nápad za nápadem, ale nějak si nelámou hlavu nad celkem a logikou. Budoucí pitomost tak nefunguje v žádné své rovině. Ač mám X Meny i filmy o cestování v čase rád, tohle mě spíš štvalo než bavilo ...

plakát

Stará puška (1975) 

Plamenomet, brokovnice, sekané olovo a hlavně Philippe Noiret ... jeden z nejbrutálnějších filmů zobrazující hrůzu války kontrastem s mírovým životem. A také pomíjivost štěstí, myšlenku, že zlu se nemá ustupovat a že lidé jsou dobytek.

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

Oproti jedničce méně akce a více keců ... Stylizace spíš do westernu, ale stále se silným kung-fu prvkem umocněný nesmrtelným mistrem Pai Maiem. Vrcholem filmu pro mě je Buddyho maringotka a všechny ty polízanice, které se kolem ní dějou. Ostatně místo, kde se potkají dva meče od Hatori Hansa musí v sobě mít určitou magii ... Na druhou stranu mi v celém filmu dost chybí scéna, jak někdo vezme Billovi tu jeho zkurvenou píšťalu a narve mu jí do krku.

plakát

Sázka na třináctku (1977) 

Zvláštní kriminálka s krapet rozervaným poldou, který to víc umí se svým někdejším velitelem, majorem od pohraničníků, než s fešnou kočičkou. Na Körnera celkem prkenné, ale s výbornými vedlejšími rolemi v podání pánů Hrušínského, Řehoře a Šmídy ... Velké plus zaslouží hudba, která může směle konkurovat zádumčivosti soundtracků z francouzských kriminálek.

plakát

Drsný Harry (1971) 

Vím na co myslíš šmejde. Viděl jsem ten film pětkrát nebo šestkrát? Popravdě v tom zmatku už ani nevím, ale pokaždé je to lepší a lepší ... Parádní atmosféra sedmdesátých let se všemi rozpory, které přinesla svobodomyslná léta šedesátá. Hluboká kocovina a hledání odpovědi na otázku, kde jsou hranice svobody a práva. Občas trochu kostrbaté a nelogické, ale jako celek stylové, nabité hláškami a tvrďáckými postoji. Hnědé obleky, kotlety, .44 Magnum, šestilitrové káry a hlavně Clint Eastwood. Tohle nemůže uhnout ...

plakát

Lesní duch (1981) 

Ukázalo se, že Sam Raimi je věštec ... po letech se jeden muž po objímání stromů na Vysočině také změnil ve vřednaté monstrum, které ale všem pokusům o eliminaci dosud odolává. ... Každopádně, Chaloupka, Duch lesa a Smrtelné zlo je béčková osmdesátková klasika, která dává pamětníkovi vzpomenout na tehdejší atmosféru, zašuměné kazety dabované jedním hlasem a pocit mrazivého děsu. Nyní je to spíš komedie se zabijáckými hláškami, roztomile primitivními efekty a brutálními kamerovými nájezdy. Stále velice zábavné ...

plakát

Berlínská mise (2016) (seriál) 

Série 1: Výborný špionážní seriál o berlínské pobočce CIA, jednom agentovi s etickým problémem, jiném s velkými ambicemi, dekadentní německé metropoli a gulášem vztahů s ostatními rezidenty, agenty spřátelených mocností a islamisty. Prvních pár dílů trochu moc propletených na jednoho tupého Čecha, ale postupně se začíná děj čistit a opravdu dobře gradovat. Poslední díly jsem slupl jako malinu a těším se na druhou řadu.

plakát

Vyproštění (2020) 

Název vyvolává přirovnání k vyprošťováku po ránu ... udrží hladinku před nástupem pořádné kocoviny, ale horečku předchozí noci už vrátit nedokáže. Když opustíme alko poetiku, vidíme inspiraci Johnem Wickem ... tedy jednoduchý příběh a propracovanou akci, ale trochu chybí ta atmosféra. Tu se snaží autoři dohnat lokací a hrou na city ohledně vztahů otců a synů, ale to druhé je spíš ke škodě. Každopádně řemeslně dobře odvedený akčňák pro jednadvacáté století s pár netradičními nápady, jen jako celek malinko sterilní ...

plakát

Hudson Hawk (1991) 

Zdá se, že tohle nemůže být špatný film ... hláškující tvrďácký zloděj, sexy jeptiška, psychopatický padouch, borec ze CIA s poker facem, záhada kolem Da Vinciho a Řím. Ale přestože ingredience jsou lákavé, výsledek chutná jako pověstný dort pejska a kočičky. Scheisse Hund und schweine Katze.