Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (728)

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

O něco málo horší než jednička, která byla zaměřená hlavně na emoce, ale zde prim hraje akce, a ta je v některých momentech dechberoucí.

plakát

Vejška (2014) 

Není to tak povedené jako předchozí Gympl, ale zas to není úplně špatné. Jediné, co mi vadilo bylo vyznění a utvrzování, že český národ je pouze banda mladých delikventů, kteří čmárají po zdech, chlastají a fetují, i když postava Josefíkové mi strašně připadala mou bývalku nejen vzhledem, ale i charakterem, takže na tom asi něco bude.

plakát

Noc přichází (2013) 

Aspoň na jednu hvězdu to zachraňuje Dakota Fanning, jinak film aspiruje na nejpomalejší, nejnudnější a nejprázdnější film roku, který jsem musel dát dokonce i v práci na třikrát, abych ho byl vůbec schopen dokoukat.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Ale jo....na to že to natočili Němci je to v rámci možností a žánru povedená komedie, určitě si o pár bodů vede více než spřízněná americká Zkažená úča, která komediálností i romantikou o dost pokulhávala. Sice zde máme hromadu klišé, ale i pár originálních nápadů, sympatické postavy a příjemný feeling linoucí se celým filmem. Asi začínám být sentimentální, ale kvůli tomu feelingu o půl hvězdy nadhodnotím než si to skutečně zaslouží.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Film zachraňuje vcelku velkolepé finále, jinak by to byl vyloženě průser a místy nudná zbytečnost. Mladý tým totálně bez charismatu (co taky chtít od takových 'megahvězd' jakým je Kellan Lutz, že?) a zbytek je spíše vrásčitým cameem.

plakát

Stárnoucí gigolo (2013) 

Turturro jako režisér působí spíše rutinérsky a žádný z jeho pár režijních kousků mě nikdy nezaujal. Jako herec byl výtečný v 90. letech, poté začal stagnovat a zde předvádí jeden z jeho snad nejhorších výkonů. Naštěstí celý film zachraňuje jako vždy výtečný Woody Allen, a je vidět, že sem tam improvizuje a občas dal Turturrovi i nějakou tu režijní radu, ale co naplat, když jako celek to moc nedrží.

plakát

Hany (2014) odpad!

Film o ničem s přehršlí nesmyslných, neskutečných a nepravděpodobných dialogů s příšerně a otravně přehrávajícím Kocmanem, jehož výkon aspiruje na nejhloupější, nejzbytečnější a nejdebilnější roku, přičemž mu na paty šlape neherečka Vágnerová. Kamera točená na jeden záběr se zprvu zdá jako zajímavý jev, jenž ale po chvilce začne nudit a pak i iritovat. Jestli tento paskvil má být generační výpověď, tak se asi potkávám a střetávám s mládeží z jiné planety.

plakát

Bony a klid 2 (2014) 

Je docela s podivem, že tento film je nejlepším filmem Olmera za posledních 20 let, a to všichni kritizují jen Trošku :-) Dalo se čekat, že to nebude kdovíjaké dílo, ale alespoň to nevykazuje známky přílišné trapnosti, jak je u českých filmů zvykem a na které si většina českých komedií vytvořila vlastní know-how a Skamene válí a hází jednu hlášku za druhou a dokonce jsou i většinou vtipné. Je to film, který prošumí, ale neurazí.

plakát

Pečovatel (2014) 

Snímek buduje atmosféru od začátku do konce, místy velmi znepokojující, ale to je dáno především tématem (v Belgii velmi aktuální, neboť tam je snad nejvíc pedofilů v Evropě), přesná režie i kamera, jen ústřední postava to docela mrší, zejména v tom, že se skoro pořád chová nelogicky a je nevyrovnaný, což je u elitního detektiva neakceptované, stejně jako, že se nedokáže pořádně poprat a celkově se chová jako spíš nějaký hňup z dopravky.