Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbení kameramani (7)

Andrew Lesnie

Že ho sem dávám jen proto, že pracoval pro Petera? Nemyslím si. V prstenové trilogii ukázal neuvěřitelnou všestrannost. Tolik typů záběrů jsem snad nikde jinde neviděl. Ruční kamera, letecké záběry, průlety prostředími, panoramata... Dnes už se to asi vidí dost často, ale myslím, že tenkrát se taková kombinace v takové míře snad nikde jinde nevyskytovala. Když zohledním počet štábů a trikových sekvencí, možná že do toho nemohl mluvit tolik, jak si představuju, ale to je jedno. 

John Mathieson

Gladiátor, Království nebeské a Robin Hood. Myslete si o těch filmech co chcete, ale ať najedete na jakýkoli čas, můžete si vyfotit obrazovku a vytisknout plakát. Je to možná spíše než jeho zásluhou tím, že si ho Scott dokázal uhlídat (Scott má totiž typický styl a je celkem jedno, kdo je zrovna za kamerou), ale zrovna tyhle tři filmy mi přijdou po obrazové stránce nejzajímavější.

Janusz Kamiński

Nejvíce mě asi dvorní kameraman krále režisérů dostal Ryanem, Schindlerem a Válkou světů. Steven, John a Janusz. Nerozlučná trojka.

Emmanuel Lubezki

Nevím, jak moc velkou zásluhu na dlouhých záběrech bez jediného střihu v Potomcích lidí a Gravitaci má, ale jsou to opravdu neskutečné záběry.

John Toll

Nikdo neumí zabírat potůčky a háječky tak progresivně jako tento pán.