Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (320)

plakát

Binec, který po tobě zůstává (2020) (seriál) 

Po zhlédnutí pilotu jsem měl rozporuplné pocity a dlouho jsem uvažoval, zda pokračovat. Až po několika dnech jsem se rozhodl dát tomu šanci a upřímně vůbec nelituji. Kvalita rostla s každým dílem, stejně jako napětí a počet mnou vymyšlených teorii o tom, jak to celé vzniklo. A to je na téhle minisérii asi nejlepší, že do posledního dílu si nejste skoro ničím jisti.

plakát

Dítě na půjčku (1995) (TV film) 

Trochu zamrzí, že i přes obsazení L.Nielsena nejde o bláznivou komedii a vlastně moc ne ani o komedii, i když úsměvné scény se najdou. Je to ale klasický rodinný film 90.let s předvídatelným dějem, na který ma spíše smysl koukat jen společně s dětmi

plakát

Vyproštění (2020) 

Nonstop akční jízda. Příběh, dá se říct, klasika, ale o to tu moc nejde. Akční scény jsou výborně udělané a pocit ze střelby a zásahů je tu dost jiný než u jiných filmů, podstatně věrohodnější a brutální. Jsem rád, že tam nejsou žádný úplně šílený scény ala Charlieho andílci, ale to co vydrží hlavní hrdina není moc daleko od Chucka Norrise. Jinak ale dobrá podívaná, která drží slušné tempo celou dobu a na samotném konci taky nezklame.

plakát

Zone Blanche (2017) (seriál) 

Hledal jsem seriál, který bude mít silnou, nejlépe mysteriozní atmosféru a zanechá v člověku po zhlédnutí nějaký silnější dojem. Tohle do puntíku tenhle detektivní seriál francouzské produkce splňuje. Atmosféra všudypřítomných a krásných lesů v okolí Ville Franche je pohlcující a mysteriózní zároveň. Skvělý je, že každý díl obsahuje samotný případ, ale zároveň jsou všechny provázány několika společnými dějovými linkami. První série je za jasných 5*. Druhá je také výborná, ale vzhledem k tomu, že nejsem moc fanda fantasy žánru, tak jsem už tolik nadšený nebyl, na kvalitě ale nijak neztrácela.

plakát

Všemocný (2015) (seriál) 

S každým dalším dílem byl seriál o něco lepší a závěrečným dílům není moc co vytýkat. Kromě rostoucího napětí se i zhruba od poloviny seriálu začalo paradoxně hrát na odlehčenou a docela zábavnou notu. Většinou se to dobře doplňovalo, ale někdy se mi Finchovo představy a myšlení zdálo až moc ujeté. Ve výsledku jde ale o zajímavou a zábavnou podívanou se sympatickými herci. Zasloužené 4*

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Kompletní balení perfektního válečného filmu, ve kterém nechybí nic. První polovina filmu je více o rodině, vztazích, lásce a vykreslení hlavní postavy. Druhou polovinu tvoří nekompromisní krutá a chvílemi dost brutální válečná realita. Zpracování bitvy je jedno z nejlepších, co jsem viděl. Každý zásah, zranění působí velmi autenticky a atmosféra člověka pohltí. Navíc je to na motivy skutečné události.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Jedna z nejlepších českých komedií. Vyloženě takový feel-good film s pozitivní energií. Obsazení skvělé, dost opravdu vtipných scén. Možná ke konci to působilo příliš přeslazeně, ale to se dalo čekat.

plakát

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho (2019) (seriál) 

Velmi zajímavý dokument, který do detailu rozebírá případ jednoho z nejhorších seriových vrahů historie. Není zaměřen jen na fakta a události, ale soustředí se hodně i na psychologickou stránku a její vývoj. Nechybí i rozhovory s lidmi z jeho okolí, ale hlavní náplň tvoří audio nahrávky samotného Teda Bundyho. Musím uznat, že i přestože vraždy,co do provedení i počtu, jsou hrozné, nejděsivější je, že dle výpovědí lidí, ale i skutečných audio či videozáznamů nepůsobi Ted Bundy jako někdo, kdo dokáže vraždit.

plakát

Teroristka (2019) 

Rozporuplné recenze a kvalita české produkce mě od filmu dost odrazovaly, ale nakonec jsem našel odvahu na zhlédnutí a vůbec nelituji. První polovina filmu ničím nenadchne, ale jakmile dojde k akci a všichni se sejdou v domě, tak se nabídne hned několik opravdu vtipných momentů. Navíc musím ocenit i dobrý černý humor, který se u cz filmů moc nevidí. Ve výsledku tedy celkem fajn film.

plakát

San Andreas (2015) 

Více katastrofický film si asi představit nedokážu. Čekal klasický béčko jako tomu u tohohle žánru často bývá, ale tohle mi přišlo až moc přehnaný. Všechno kolem se sype, hroutí, hoří, topí, vybuchuje, padá atd. Efekty jsou sice celkem pěkné, ale je jich tam prostě moc. Hodně toho zachraňuje sympatické obsazení v čele s Rockem, ale celkově mě to spíše zklamalo.