Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (12)

Kancl

Kancl (2005) (seriál)

Adresa budovy z úvodních titulků je 215 Vine St, Scranton, PA. Křižovatka se nachází taktéž ve Scrantonu na křížení ulic Mulberry Street a Washington Avenue, a uvitací cedule byla na příjezdové cestě do města z dálnice Interstate 81 pojmenované Central Scranton Expressway (od roku 2021 je přejmenovaná na President Biden Expressway).

Sám doma

Sám doma (1990)

Scéna na letišti ve Scrantonu, kde se Kevinova (Macaulay Culkin) máma (Catherine O'Hara) připojuje ke kapele do dodávky, se natáčela na bývalém letišti Meigs Field v Chicagu.

Dexter - Britská invaze

Dexter - Britská invaze (2007) (epizoda)

I když se celý seriál odehrává v Miami, tak se scény v akváriu natáčely na opačné straně Spojených států amerických, v Aquarium of the Pacific v Los Angeles v Kalifornii.

Mládí v hajzlu

Mládí v hajzlu (2009)

V knižní předloze je Nickovi 14 let, zatímco ve filmu je mu 16 let. Michaelu Cerovi (Nick Twisp) bylo v době natáčení 20 let.

Těla

Těla (2023) (seriál)

Seriál je natočen podle komiksu „Bodies“ z nakladatelství DC Comics, který napsal Si Spencer a ilustrovali ho Dean Ormston, Meghan Hetrick, Phil Winslade a Tula Lotay.

V zajetí

V zajetí (2020)

Film se volně inspiroval skutečným případem z roku 2015 ze Springfieldu v Missouri (USA). Dee Dee Blanchard donutila svou dceru Gypsy (*1991) absolvovat stovky vyšetření, nechala ji operovat, přinutila jezdit na invalidním vozíku, přesvědčila ji, že má rakovinu nebo že nemůže přijímat potravu ústy, ale jen sondou. Několikrát jí také zfalšovala rodný list, ničila lékařské záznamy nebo jí omezovala přístup k internetu. Dcera ji v roce 2015 se svým přítelem zabila.

Obchoďák Sedmé nebe

Obchoďák Sedmé nebe (2015) (seriál)

Řetězec Target, který je v seriálu mnohokrát zmíněn a do kterého přejde Jeff (Michael Bunin), je na rozdíl od řetězce Cloud 9 skutečný.

Obchoďák Sedmé nebe

Obchoďák Sedmé nebe (2015) (seriál)

Seriál si svým tématem utahuje z amerického obchodního řetězce Walmart, který je v USA považován za obchod pro nižší třídu zaměstnanců i zákazníků a kde se opravdu vyskytují podivíni, jak je v seriálu často ukazováno, například v epizodě Zákaznické safari (2020). Podle řetězce Walmart byla i zvolena stejná hlavní barva obchoďáku Sedmé nebe, a to modrá.

Reklama