Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování filmu Pod Jezevčí skálou vypráví nový příběh hajného Straky a jeho vnuka Vaška, kteří spolu sdílejí lásku k šumavské přírodě, k lesu a jeho obyvatelům... Děda Straka (G. Valach) dostane dopis, že na letošní prázdniny Vašek (T. Holý) na hájovnu nepřijede, protože pojede s rodiči k moři. Vašek však k dědovi uteče. Děda má tou dobou starosti. V revíru mu totiž řádí pytlák, kterého nemůže polapit. Když čeká u nastražené pasti, malý Vašek se rozhodne vyrazit dědovi naproti. Zastihne ho však bouře. Hledá proto krmelec, aby se před bouří schoval. Ve stejném krmelci se ovšem ukryl i hledaný pytlák… (Česká televize)

(více)

Recenze (122)

topol999 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mnohem více napínavý a komediálně laděný díl ze šumavských lesů s hajným a Vénou. Napětí vytváří neznámý pytlák, který řádí ve Strakově revíru, smích obstarávají 2 čundráci Pavel Zedníček a Karel Heřmánek. Bohužel, nové postavy mě moc nenadchly. Místo skvělého Vinkláře tu je jiný lesák Čahoun, který mně přišel příliš unylý a nudný. Pilous taky nic moc... Jediný, kdo se vydařil, byl (již tradičně) pan Kemr jako Perníkář/Zmiják. "My máme pilulky, který když sníte, tak nezmoknete!!" =D ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Véna Straka tentokrát vymění dovolenou v Bulharsku za další šumavské dobrodružství, vrací se tedy za už méně protivným dědou a za šikovným jezevčíkem Brokem. Příběh se tentokrát točí okolo hledání srnky Lízy, pátrání po zlém pytlákovi, takže se opět dočkáme nádherných záběrů šumavské přírody, přibude pár nových vedlejších postav, nejvíce pobaví dva komedianti Heřmánek se Zedníčkem. Děj se nese spíše ve středním tempu, má příjemnou atmosféru, pěknou hudbu, závěr je trochu více dramatický, poutavostí je tedy o trošku lepší, než u Pod jezevčí skálou. 7/10. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

- "Kampak? No tak, ze jste to Vy, tak rovnou za nosem. Kam vas ten nos zavede? Na ten prosluly kemp na Kvilde. Prosluly .... na Kvilde ..... Rybarsky listek mate? Co? Ne, my a listek, kdepak. Nac Vam je ten prut? Je, sakra ... No, to je ... to je prut na ryby. Listek nemate, prut mate - je v tom Logika? Jiste. My na listek nic nechytime, kdezto na prut, na prut se jiz chyti. Jenomze my nic nechytame, v tom je ta logika". Druha cast normalizacnej trilogie zo Sumavy sa vola Na Pytlacke Stezce. Pribeh tu dost absentuje, ale to nevadi, lebo Sumava hra samostatnu rolu vo filme. Zaujme najma Tomas Obleceny a Gustav Valach, ktori su na stope pytliaka. Ceskoslovenska normalizacna kvalita v plnej krase, slo to aj v kinach, lebo film normalizacnym sudruhom nijako nevadil, lebo nic podstatne neukazal. Pre mna este lepsie nez jednicka : 78 % ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Útěk před Bulharskem, pátrání po pytlákovi i srnce Líze je fajn pokračování prvního dílu. U tohoto dílu si vždycky vybavím "zmijáka" Josefa Kemra a dva trampy v podání Karla Heřmánka a Pavla Zedníčka... i ten jejich song! :) ,,Ááá... srdečně vás vítáme, haťapaťa, už v tom zase lítáme... od rána, do noci, už nám není pomoci." ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tomáš Holý. Neznám celou jeho filmografii, ale on prostě a jednoduše kde hrál, tam to rozzářil. Jeho filmy mají už jen díky němu své kouzlo. Zajímavé dialogy, jako by je skutečně psalo dítě, ovšem nesmírně nápadité, příjemná hudba a to krásné prostředí, ve kterém se natáčelo. K tomu všemu přitom stačí jen několik málo zajímavých postav a máme zajímavý film. Snímek jsem viděl už mnohokrát a nikdy jsem se nenudil. Ač vím, jak to dopadne s hledáním pytláka. A neméně zajímavé výkony podali třeba i Václav Sloup a skvělý pan Kemr. A pak P. Zedníček a K. Heřmánek. Jejich haťapaťa je také legendární. Na lva by to dnes nedosáhlo, ale je to takové milé pohlazení po duši. Takových filmů bych leckdy bral víc než nudných a nezajímavých aspirantů na Českého Lva. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy hajný Straka (Gustáv Valach) přichází k hájovně, je okno, pod nímž je lavice, otevřené, ale když jde hledat Vaška (Tomáš Holý), je zavřené. (TheDave)
  • Ve scéně, kdy Vašek (Tomáš Holý) s Brokem odcházejí za dědou (Gustáv Valach) do lesa, následuje záběr na prázdnou lavici. Když se však děda vrací domů, je na lavici modrý kastrol. (TheDave)

Reklama

Reklama