Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (394)

plakát

Docent - Rozhodnutí (2023) (epizoda) 

Mimo vilu to s přimhouřením očí funguje. Ve vile nefunguje nic. Poslední epizodě zkrácení Scéna s vodou k nepřežití dlouhá - nebyl to sólový studentský film? Všichni dávno pochopili nevztahy na pracovišti, takže to nezvedání si telefonů mezi kolegy možná kdysi bylo praxí na 1. oddělení, ale ve fikci už je to ve třetí epizodě kontraproduktivně trapné, stejně jako karikaturní Vetchý, nejen padající přes plot. Obecně ty vztahy, jak pracovní, tak (nepříliš) rodinné, jsou moc černobílé. Agatha byla jen jedna.

plakát

Chyby (2021) 

Trocha Spoilerování. * Příběhově v podstatě taková moderní Tess of the d´Urbervilles, jen s jiným koncem. Monika Načeva krásná, éterická, osvěžující. Věčná škoda vystřižené scény, kdy Ondřej Kokorský tančil nahý na kulečníkovém stole. To by bývalo bylo za 5, takhle za realistické tři. Nenudilo, nenadchlo, dobře, že vzniklo. Konec bych napsal trochu jinak - s bříškem, ve vlaku na Slovensko a na Slovensku. PS: na té dálnici mi všichni zaměstnanci přišli nějak moc bílí.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 6 (2023) (epizoda) 

Ve druhé epizodě je terčem Milan Fridrich, šéf programu. V epizodě šest je černým koněm jeho bývalá. :) Šmarda famózní. Krásný díl, plný empatie, lásky, pochopení, klidu a medu a pevné stolice - aneb když vás v jeden den opíchá imaginárně vaše tajná láska, reálně manžel a včely. Pomáhat a chránit, kluci., 737 0. Ty si fotíš pindíka? Jo, vlajková četa je prostě cíl. Marie Ludvíková forever. Takhle má vypadat seriál - jen těch jmen, která se Hvězdně sešla, aby vytvořili "křoví" pro 29 minutovou epizodu. Např. Tatiana Drexler přijela kvůli tomu až z Hannoveru. I ostatní detaily - nápisy (Po dobré práci dobrou smrt, Pošta pro tebe, Smrt dabingu) - kam se hrabou papundeklové kulisy některých komerčních hrůz. Beáta má teda kozy. Napadá mě jistá osoba, se kterou by mohl už půl roku randit Radčin kdysi stalker manžel Hynek :). Vokolo se mihla žlutá skvrna - není nám to divný - vždyť jsme z Brna. Sejdeme se na Kšírovce. Co asi příště bude vařit Slávek?

plakát

Docent - Preso s mlíčkem (2023) (epizoda) 

Hudba pana Gregora na začátku epizody byla k nesnesení, infantilní. Vlastně je fajn oddechnout si od Prvního oddělení, které leccos svazovalo, zejména nutnost držet se zpracovávaného případu a vyřešit vše v rámci jedné epizody. Stopáž mi nevadí v žádném případě. Jen škoda té nevyváženosti a nedokonalosti z detektivního/krimi hlediska. Agatha byla jen jedna.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 5 (2023) (epizoda) 

Řvu smíchy. Tohle je brilantní. Broňa se třel. Básničkář odhalen a gůgluje. Jiřina si zahraje. Výstupy z aut na parkovišti a všechno, vč. detailů (šály, vajíčka, růžová sponka, časosběrné retro), je dokonalé. V kufru jsou sněhový řetězy. Třinec je naše město, kancelářská vopičko. Yes, Sir. :) Nikdy nenechávej nádobí ve dřezu.

plakát

Docent - Lesní vražda (2023) (epizoda) 

Zatím perfektní po nálado-pocitové stránce. Až na patologa skvělé obsazení. Lenka Vlasáková a Petr Stach osvěžující. Moc se mi líbí linka otce (A. Švehlík), který se dme, že má syna na vraždách :). Už jak jsem pana Aloise viděl sedět v té posluchárně, bylo mi dobře po těle. Nemusel nic říkat, dělat - a přesto "hrál" skvěle. Některým ikonám prostě stačí "jen" umět sedět. :)  Dvojčata se zatím taky povedla. Po stránce detektivní/krimi slabší, člověk si ze střihu odvodí pachatele už po půlhodině. Agatha byla jen jedna.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 4 (2023) (epizoda) 

Michal Tříska na začátku v tramvaji a na ostrůvku potěšil - přesně můj typ :). Hudební dramaturgyně Vlasta nechává recepční kupovat lístky do Dolních Dunajovic - pravé exemplární veřejnoprávní prcání. Pardon, šetření. V popisu epizody jsou Dunajovice Horní, dramaturgyně jela prcat do Dolních. Čísla budou! :)

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 3 (2023) (epizoda) 

Miluju! Je naprosto jasné, že Ostrava brzy ostrouhá a Brno bude mít čísla! Rozsluněné HáPéčko přijelo s novou knihou až z.... uvidíme příště. :)

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

Marcela už má to svý jistý. Tenhle díl je nutno shlédnout dvakrát. Je tak odlišný od prvního, že člověk napoprvé vlastně pořád přemýšlí - co to je? a nevychutná si to, hlavně detaily. Tak jsem si to v iVysílání lupnul ještě jednou a už jsem se usmíval pod vousy, mírně, hladce a příjemně... Ano, je to jiné, není to nadupaný pilot, ale je to vlastně pitoreskně exaktní, reálné a super. Parodie na Fridricha je boží, čísla... Zvukař natáčející ticho v kostele... Roman Slovák perfektní.