Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (30)

plakát

Hra o trůny - Železný trůn (2019) (epizoda) 

Asi takhle. Na úroveň 8. řady hodně slušné finále. Některá rozhodnutí byla samozřejmě slabšího rázu, nicméně i přes to mi to přišlo celkově jako návrat na úroveň těch dílů, které zakončovaly první 4 řady. Hraje v tom i roli to, že divák ví, že tohle je konec, takže emoce tomu přidávají určitou kvalitu, ale tak je to přeci s každým seriálem i filmem. Takže když Dutohlavovi & Dlátožroutovi přistoupíme na tu jejich pokleslou kvalitu a hru celé série, tak se z toho nakonec vyklube příjemná podíváná, důstojné zakončení příběhu Západozemí. Tím se dostávám i k tomu, že mě udivuje zdejší pokleslá míra. Ano, každý máme svůj názor, ale takové hodnocení za pravěpodobně druhý nejlepší díl série? To už vypadá spíš, že tak nízké hodnocení to má jen z principu, že je tato série prostě špatná. Za mě solidní 4 hvězdy.

plakát

Sněhulák (2017) 

Než jsem se vůbec dostal k přečtení knihy, objevil se trailer a já se začal neskutečně těšit. Mojí filozofií je, že pokud se nejdřív podíváte na film, tak už nemá cenu číst knihu, protože se tím naprosto vyruší jakákoliv představivost a máte před sebou při čtení obraz toho, co jste viděli v kině nebo naopak, když si nejdřív přečtete knihu, tak vám film většinou zkazí tu představu. Tím se dostávám k tomu, že ačkoliv jsem nečetl knihu, vsadím se, že je o 110% lepší než filmové zpracování. Což je očividné z hodnocení a ostatních komentářů. Přemýšlím nad tím, zda si přečíst knihu a vidět právě ten obraz tohoto odfláknutýho kousku nebo se na to vykašlat a mít to zafixované jako nemastnou neslanou detektivku. Jak už spousta lidí přede mnou řekla(a já s nimi samozřejmě souhlasím), námět je skvělý, obsazení nemá chybu, úžasné záběry severské krajiny. Nicméně chyběl drive, všechno bylo dost zmatené, protože se skákalo nesmyslně ze scény do scény, ačkoliv jakési flashbacky začaly dávat při vyvrcholení filmu smysl, tak mám pocit, že ne všechno bylo vysvětleno, takže kdo nečetl jako já, nemá ponětí, co měly některé scény a chování postav znamenat. Také mě dost zklamalo, malé množství míst činu, čekal jsem to krutější a mysterioznější. A konečná scéna souboje Harryho a "Sněhuláka" byla naprosto nekreativní a vcelku úsměvná. Myslím si, že po tomhle Val bude vypadat ještě hůř.

plakát

Muži, ženy a děti (2014) 

Skvěle ztvárněna dnešní moderní doba, která se vyvíjí neuvěřitelně rychlým tempem. Natočit to o dva roky déle, tak se nám asi zježí chlupy i na zadku.

plakát

X+Y (2014) 

Jako bych viděl naši školu plnou šprtů. Nádherně zobrazeno, jak to v matematické komunitě vypadá. Nathanova matka, která vypadá asi tak jako já - opice, která je ráda, že si umí vůbec říct o banán. Autisti na druhou. Spousta škrábanců na tabuli. A holky. Jedna z nich, která musela být asiatkou, protože...c'mon, jak často vidíme bílou, normální holku, která by se motala okolo kluka, kterému se v očích protáčí čísla jako na automatu. A ta druhá, taky šprtka, která to tam musela nějak pos*at. Vtipu tam tolik nebylo, ale zobrazení jak to v této komunitě chodí bylo dokonalé.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Co to bylo zase za sračku? Film měl ambice a motivaci polepšit se od Promethea, což se vůbec nepovedlo. Holt někdy, čím víc se snažím, tím hůř to dopadá. A já vlastně ani nevím, o co se tady snažili. O Vetřelce? Možná. O dalšího Promethea? Pravděpodobně. Kamera byla v pohodě. Ale ten scénář...Měl jsem pocit, že jsem jednu chvíli v nějakým Béčkovým hororu, kde se třepotají nějaký ošklivý ještěrky a pak, když si zrovna nepískaj na flétnu do noty, tak se mlátí Terminátoři. Aby původní Vetřelec z roku 1979 vypadal líp než ten z roku 2017. To je hodně špatný. Chápu, že to bylo zapříčiněno tím, že to asi chtěli akčnější, ale možná právě proto, se toho měli vyvarovat ne?. No nechme to. Co ale nenechám je vztah Waltera a Davida. Tohle bude můj osobní problém, ale musím si zanadávat(a tím chválím tvůrce ne "Tvůrce"), že to tomu hajzlovi Davidovi zase vyšlo. Vážně jsem doufal, že ho v tý skrýši Walter umlátil tím kamenem, ale ne, prostě to tak nemohlo být. A tím se dostáváme i k tomu jak nápadně pak David v lodi, kdy Danny a Tee zabíjeli tu hnusnou kurvu, vypadal. Měl nůž, mohl si odříznout ruku, aby nebylo nic nápadný. Jasný jak facka. Ale je zde jedna věc, která je pro mě nejasná. Proč se na konci, kdy už byli Tee a Danny v kryospánku hlásil Matce jako David a pak jako Walter? Nějaké zmatení počítače? A nebo to byl vážně Walter a jen je zradil? Pokud o tom někdo něco víte, dejte mi vědět, aby se mi líp usínalo. No a samozřejmě letající čestmír na laně a již zmíněný ošklivý ještěrky, který nejdou zastřelit ani zapálit. To tomu dalo ty správný "grády". Tleskám rukou na zadek.

plakát

Scary Movie 2 (2001) 

Olízneme řiťku a já si půjdu dát radši něco na uklidnění.

plakát

Očista (2013) 

Nejlepší ze série, ale nejhorší hodnocení? Ale no tak. Anarchie a Volební rok byly akčnější, ale u tohoto dílu jsem byl napnutej jak kšandy a užíval si pohled na Ethanola jak zbohatlickým soplometům dává na zadek. A ke konci, kdy Lena svojí sousedce nechala na vlastní oči okusit bytelnost svýho stolu jsem si učůrnul radostí. Výhodou prvních dílů je to, že orgiinální námět potěší každýho diváka, zatímco další díly už jen kopírují z jedničky a myslí si, že nápad a kvalita tím přijde sama. Samozřejmě nechat jednou za rok, na pár hodin dělat lidi, co chtějí, je naprostý nesmysl. Nicméně myšlenka, že by se to mohlo stát realitou, tak z té zamrazí.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Tak můžeme se shodnout na tom, že tenhle snímek pěkně namasíroval záda a nohy všem feministkám. Ale musím říct, že i já sám jsem si musel otřít bradu při sledování Gal, jak se na Západní frontě prohání v brněníčku. Mohlo to být horší, mohlo to být lepší. Rozhodně Wonder Woman oživuje DC naděje, tak snad to v Justice League zase nedomrví. Asi bych si to víc užil, kdyby tam nebyl Kriš Pína, kterého bytostně nemám rád, ale což, člověku by vadil každý, kdo by jedné z vašich platonických lásek, které vám visí v pokojíčku na zdi, pletl hlavu. Ale vraťme se k příběhu. Z počátku jsem byl lehce nervózní, protože to zase zavánělo přemírou digitálních obludností, které se nakonec víceméně vyplnily jen na konci. Takže vlastně ty hezké scény byly ty, kde nikdo netasil meč ani pistoli. Humor byl takový klidný a milý, nikdo se do něj moc nenutil. Plus má použitá hudba z Batman v Superman, která je takový tribute Wonder Woman. Jinak nevím, co bych o tom dál řekl. Ani v DC Justice League ani v Marvel Avengers se nedočkám úžasných soubojů man to man těch, kteří nejsou lidi, takže tady to byla stále dokola omílaná písnička, ve které se to blýsklo a třpytilo, takže jsem toho vlastně ani moc neviděl. Kdoví kam si při těch soubojích vlastně sahají. Závěrem: Bylo to lepší než Batman v Superman, kterým jsem dal 3 hvězdy, ale na 4 to bylo stále málo.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Tak takovou fantasy jízdu jsem vážně nečekal. Ještě před vypuštěním do kin jsem to jasně viděl v modrých číslech někde těsně u padesátky. Připomínalo mi to takové to béčkové ne-li céčkové fantasy typu Sedmý Syn s kostnatělými hereckými výkony a naprosto generic příšerami. Ale když jsem pak viděl 80%, nelenil jsem a hned si to pustil. První věcí, která mě zaujala byl naprosto skvělý soundtrack, který perfektně seděl a měl grády. Další věcí byly určitě vtipy, které byly decentní a při tom trefný. Bylo tu naprosto vše a vše bylo s mírou. Charlie Hunnam seděl jako prdel na hrnec, což se o Právním Judu říct úpně nedá, čímž ale nechci říct, že nepředvedl dobrý výkon, jen bych si představoval někoho jiného. A konečně poslední boj ve stylu traileru na videohry typu Warcraft apod. No nádhera.

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Jedna z nejlepších Disneyovek s velkým počtem adaptací, které se téhle nemůžou rovnat. Jediným mínusem jsou zdlouhavé a četné muzikálové pasáže. Především zpívajícího nábytku. Naprosto skvěle ztvárněné Zvíře a úžasná Emma Watson. Nenaročný, přesto kouzelný film.