Reklama

Reklama

Snímek Muži, ženy a děti sleduje příběh skupiny středoškoláků a jejich rodičů, kteří se v době všudypřítomného internetu snaží zorientovat v měnících se vztazích, komunikaci, milostném životě i v tom, co si o sobě samých vlastně myslet. Film tematizuje sociální fenomény dneška, jako jsou videoherní kultura, anorexie, nevěra, honba za slávou a šíření nezákonného obsahu na internetu. Všechny postavy i jejich vztahy procházejí různými zkouškami a divákům se tak předestírá pestrá škála možností a cest, jimiž se lidé ve svých životech ubírají. Ať už jsou jejich zásadní rozhodnutí slibná nebo tragická, jedno je jisté - nikdo není v tomto roztodivném virtuálním světě imunní vůči obrovským sociálním změnám, které přicházejí díky neustálému používání telefonů, tabletů či počítačů. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (310)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Už jste slyšeli, že se zase nastavovalo zrcadlo? Místy tak nechutné (nevěra, sexuální image) a trefné (stalking, pokrytectví rodičů), že se v něm ihned poznáte. Instituce rodiny je definitivně mrtvá, protože v něčem tak prohnilém a dlouhodobě nefungujícím už nikdo normální stejně nemá potřebu pokračovat. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Problém Jasona Reitmana je, že by (snad) mohl být vtipný jako jeho otec. Jenže on zjevně nechce. Nebo přinejmenším nechce po celou stopáž. Nadsázka a nějaké vtipy tu vydržely zhruba do 20. minuty, pak už se vlastně nic moc vtipného nestalo. Měl jsem s tím podobný problém jako s Lítám v tom. Na začátku nandám hromadu přestřelených postaviček v přehnaných situacích a rozehraju komedii, u které by se dalo i smát. A pak s těma nereálnýma figurama (dobře, neříkám všechny, ale třeba stalking matka nebo pics-selling matka přehnané jsou) rozehraju existenciální drama o moderním životě, odcizenosti, přetvářce na internetu a tak vůbec. Tak si kurva Reitmane vyber, co chceš točit za žánr a nemať lidi tím, že je tu napsáno "komedie" a v hlavní roli Adam Sandler. Kdyby tu bylo jen drama, dal bych 3. Takhle 2. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film,který je pro mě jeden z nejlepších v roce 2014.Film co ukazuje jak malicherné jsou naše problémy v rámci vesmíru a jak někdy přikládáme větší důležitost věcem než by si zasloužily.Pohled na dospívání dcery kde má matku co se jí snaží chránit tak vehementně až to způsobí víc škod než užitku.pak tu máme pár ,který žije už docela citelným stereotypem a jak to tak bývá tak po té sexuální stránce už to taky není ono a tak každý hledí uspokojení jinde a to ne vždy musí končit rozchodem.Příběh matky a dcery,která chce pod dohledem své mámy být slavná a tak když to nejde jinak tak vezmou společně fotoaparát a doma fotí a fotí a když to pro zviditelnění dají na internet tak se ukáže ,že to tak dobrý nápad nebyl.Parádní herecké výkony a po dlouhé době vážná a velice přirozená role pro Adama Sandlera a z Ansela Elgorta roste velký herec.Za mě celkově 90 % a pět hvězd. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Prosím Vás, Emma Thompson je tam vypravěčkou, kterou pouze uslyšíte, kvůli ní jsem do toho šla a pak pic, nic i když se hezky poslouchá. Mám dost rozpačité pocity a opravdu nevím jak ohodnotit snímek, kde jsem byla v první polovině filmu přesvědčená, že to nezvládnu pro ducha, který se linul nakonec celým filmem. Druhá polovina to přece jen trochu vybalancovala hlubším pohledem na problematiku, která je s tím spojená. Nicméně Jason mě ale příliš křečovitě vedl tímto katastrofickým scénářem tam, kam chtěl on, bez možnosti úniku a to se mně přece jen trochu příčilo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Filmy Jasona Reitmana mi sedí, zejména svou poutavostí jinak poměrně všedních situací. Men, Women & Children je příběhem několika rodin se zaměřením na mezilidské vztahy a negativní vlivy informačních technologií - tedy něco podobného, jako předvedl předloňský Disconnect. Záměrně některé situace žene do extrémů, tak, abych byla zdůrazněna ona pointa, ale ne zase natolik, aby působily nereálně. Kladem je hodně příjemné obsazení, nejvíce mi asi sedla dvojice Ansel Elgort/Kaitlyn Dever - tenhle typ romance můžu kdykoli. Na scéně se nečekaně objevil i Adam Sandler, který opět dokazuje, že když zrovna ze sebe nedělá idiota, tak hrát opravdu umí. V podobných rolích bych ho velice rád viděl častěji. Příjemnou roli má i Dean Norris, který se tentokrát namísto minerálů stará o svého životem utrápeného synka. Film obsahuje i některé vedlejší dějové linky, které by si však zasloužily více dopointovat a poté bych možná i uvažoval o plném hodnocení. Disconnect byl možná hlubší, ale Men, Women & Children se příjemněji sleduje. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Natáčalo sa v texaskom Austine a scény zo školy sa natáčali v Georgetowne, konkrétne na škole East View High School. (Real Tom Hardy)
  • Předlohou filmu byla kniha "Men, Women, and Children" spisovatele Chada Kultgena. (Muerta)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama