Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (285)

plakát

Sentinel (1977) 

Ohromné, působivé...prostě moje krevní skupina! Hororů s náboženskou tématikou je jako šafránu, dobré horory s náboženskou tématikou se pak dají spočítat na prstech jedné ruky, přičemž THE SENTINEL se směle může zařadit mezi druhé jmenované. Počáteční mírumilovná atmosféra starého nájemního domu bere za své prvním záběrem siluety v okně posledního patra a po shledání se zvláštními " nájemníky" se vše velmi rychle mění v nepříjemně mrazivý kolotoč, který s vámi nemilosrdně dosmýká až k fantasticky třeskutému závěru. Nad takovými filmy by měl svítit co největší počet hvěz, aby byly v záplavách průměru vidět už z daleka a pro mě je skutečnou ctí jich pár přidat!

plakát

May (2002) 

Nenechte se zmást nálepkou horor. Velmi citlivé, v první půlce téměř dokonalé. Bettis je geniální, klobouk dolů!

plakát

Return of the Living Dead 5: Rave to the Grave (2005) 

Docela milé překvapení. RAVE TO THE GRAVE je ze všech pokračování námětem a atmosférou nejvíce podobný skvělé jedničce. Je až s podivem, že toto vcelku zábavné dílko , které má docela originální zápletku a skousnutelný herecký ansábl má na svědomí stejný režisér, který natočil otřesnou čtverku NECROPOLIS. Dvě a půl *.

plakát

Jako nepoddajný plevel (1987) 

Mezi filmy, které se zaobírají okrajem společnosti jsem našel mnoho snímků, které na mě zanechaly hluboký, nesmazatelný dojem. Mezi filmy o pomatencích, životních looserech, opilcích, bezdomovcích apod. jsem našel i svůj vůbec nejoblíbenější film KRÁL RYBÁŘ. Na IRONWEED jsem se moc těšil. Teď bezprostředně po shlédnutí filmu jsou mé dojmy značně rozporuplné. V úvodu se píše, že film je o důležitosti rodiny v životě každého jedince. Já ho spíše vnímám, jako film o tom, že člověk sám před sebou nikdy neuteče, a že každý je svého štěstí strůjcem. Ale ať je to tak, či onak - až příliš často mi to přijde kýčovitě patetické, zbytečně slzopudné a hlavně obrovsky naivní ( zejména návrat domů ), a to i s ohledem na skutečnost, že se film odehrává ve 30. letech. Na druhou stranu herecké výkony, které jsou předem dané jmény hlavních aktérů, jsou vynikající, zejména Streepová ( i když ji nemám moc rád ) je prostě dokonalá. A radost mám i ze svého oblíbence Toma Waitse, ten má tento druh rolí v malíku. Takže jsem vlastně vcelku spokojený. Tři *.

plakát

Zombie: Začátek (2007) 

Toto je dílko skutečně jen pro zaryté fanoušky. Všichni ostatní v tom budou vidět pouze totální plagiát Cameronových Vetřelců a naprosto tupé dialogy typu "...nalodíme ženy a děti a zmizíme...". Král italského trashe Mattei však ve svém posledním díle naservíroval svým fandům tolik vymazlených pamětihodných scének, že musí být spokojeni. Já jsem. Tři a půl *.

plakát

The Changeling (1980) 

Fantastické! Úchvatný starý dům, výborná hutná atmosféra ( zde navíc skvěle podpořená díky profesi hlavního hrdiny všudepřítomnou vážnou hudbou ) a řada scén, při kterých mi přebíhal mráz po zádech...třeba ta, ve které si Scott pouští nahrávku spiritistické seance, a nebo když mu jde naproti po schodech míček, nebo závěrečný požár...atd,atd. A navíc Josephův hlas a kolečkové křeslo mi dali vzpomenout na geniální album " Them" od Kinga Diamonda ( že by inspirace Mr. Kingu?... nedivil bych se! ). Plný počet!

plakát

Kanec (1984) 

Příjemné překvapení, i když jsem ve skrytu duše věděl, že mě můj oblíbenec Mulcahy ve své prvotině nezklame. Z prostinkého děje vyždímal v rámci žánru dle mého maximum a stvořil osobitý, řemeslně velmi slušně zvládnutý debut s působivým ústředním zabijákem. Za zmínku jistě stojí i robustní, pro režiséra typická závěrečná bitva plná pyrotechnických efektů - předzvěst skvělých soubojů v dnes již legendárním HIGHLANDEROVI. Tři a půl *.

plakát

Jeskyně smrti (2007) 

Mnozí si možná lámou hlavu, co tím chtěl básník říct, ale já jsem přesvědčenej, že ani básník to neví - viz. rozhovor hlavního hrdiny s botaničkou ( nebo co to bylo ) zhruba v půlce filmu. Zmatek bez ladu a skladu v moderním slušivém kabátku, to ale stačí tak sotva na dvě hvězdičky.

plakát

Dead Set (2008) (seriál) 

Když to tady tak pročítám ( série roku, nejlepší počin, Romero by se měl příště inspirovat ( ?! ) apod... ), tak mi to nedá, abych nepřihodil pár rýpanců. Tak především až na vskutku povedený nápad s Big Brotherem se jedná o naprosto neoriginální a už stokrát viděnou záležitost ( DOTD 2004 + tuna plagiátů ), všechny ty "geniální gore scény a vynikající triky" zanikají v odporném epileptickém střihu a nějaké atmosféry jsem si prostě nevšiml. Místy série sice slušně zafunguje, jako obraz ( a kritika ) povrchnosti současné společnosti ( "... to znamená, že už nejsme v televizi?" ), ale na to, abych něco prohlásil počinem roku chci víc!

plakát

Beznaděj (2006) (TV film) 

Uprostřed pustiny je starý důl, kde při těžbě narazí dělníci na NĚCO, co během chvíle spolehlivě vyhladí přilehlé hornické městečko. Po čase se mezi zdmi městečka nedobrovolně setkává skupina růzhorodých náhodných "kolemjdoucích" - začíná boj o přežití... Klišovité až na půdu, ale uchu pravověrného fanouška VELMI lahodící. Výsledek? Perlman to balí zhruba v půlce a s ním odchází vše, co za něco stálo. Zůstává pouze jakási nesmyslná a až okatě přehnaná agitka ( King se asi prostřednictvím tohoto filmu snažil vyřešit něco osobního, jinak si to tlačení na pilu nedokážu vysvětlit ) s jedním přechytralým spratkem, tunou odporně přeslazeného patosu a bandou nesympatických herců. Promarněná šance.