Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (26)

plakát

Co jsme viděli, co jsme slyšeli (2021) 

Celkově to působilo hodně dvojitě, chvilku to byl krimi thriller, pak zase horror ve stylu "haunted house". Ta myšlenka ve své podstatě nezní špatně, ale tady to vůbec nefungovalo. Horová stránka filmu působila neskutečně nuceně a mám takový pocit, že kdyby tam vůbec nebyla, film by to zásadně neovlivnilo. Některé hororové scény potom vypadaly vyloženě stupidně. Co se týče hlavní dějové linie, bylo to poměrně koukatelné, ale chyběla tomu jakákoliv originalita. Ostatní aspekty byly docela fajn, herecky to bylo slušné i celková atmosféra se mi líbila, ale ta kompozice to prostě celé pokazila.

plakát

Venom (2018) 

I přesto, že jsem si byla kvalitou filmu po zhlédnutí traileru trochu nejistá a po přečtení prvních recenzí jsem si nebyla jistá už vůbec, tak musím říct, že Venom absolutně splnil moje očekávání. U filmu se rozhodně nenudíte, v poměrně depresivní atmosféře se i pobavíte, a i když jsem ze sálu neodešla se slzami v očích a melancholickou náladou, kterou by mně potencionálně přineslo hluboké filmové poslání, tak jsem si odnesla alespoň příjemný pocit ze slušně natočené oddechové Marvelovky. Film je solidně natočený, efekty stojí také za zmínku a o skvělém hereckém výkonu Toma Hardyho jsem ani na chvilku nepochybovala. U scénáře mi tak trochu přišlo, že ho snad někdo zmastil o svačinové pauze. Zkrátka mi dějová linie a zápletka přišly nezajímavé a jednoduché a myslím, že konkrétně postava Venoma v sobě skrývá mnoho potenciálu, který mohl být využit trochu více kreativně. Brutálnější scény vzhledem k věkové přístupnosti také nečekejte, tak nějak jsem doufala, že by tento film mohl být trochu ve stylu Logana, ale bohužel, ve změti všudypřítomné černé hmoty, jsem polovinu akčních scén ani nedokázala dešifrovat. No, nadupaný akční film úplně nečekejte, ale i tak si myslím, že je tento film povedený a fanoušci Marvelu, Toma Hardyho a koneckonců i všichni ostatní by tomuto snímku měli dát šanci.

plakát

Dunkerk (2017) 

Christopher Nolan mě snad nikdy nezklame. Letos přišel sice s něčím úplně jiným, ale výsledek je úchvatný. Dunkerk se svou strukturou dost odlišuje od jiných válečných filmů, nevypráví vyloženě nějaký propracovaný příběh, od kterého by se odvíjel děj, je dán pouze jakýsi základní kámen příběhu. Prvně jsem si říkala, že je to špatně, ale pak mi došlo, že tento snímek nemá být o tom. Absolutně úžasně film vystihuje pocity určitých lidí. Bylo až neuvěřitelné, kolik emocí vám to dalo. Zároveň se dočkáte akce a neuvěřitelného napětí. Moc se mi také líbilo, jak si Nolan pohrál s časem, celý snímek pak dostal jiskru a nikdo by mě nedonutil opustit sál ani na minutu. Vizuální zpracování je také velmi dobré, z platná pak nemůžete odtrhnout oči. Stěžovat si nemůžu ani na obsazení, Hardy nebo Murphy tradičně skvělí, ale nechyběli ani talentovaní mladší herci. Trochu mi vadilo, že jsme se moc nedozvěděli o příběh nějakých postav, některé postavy byly velmi zajímavé a myslím že by bylo velkým přínosem kdyby jsme se o nich dozvěděli něco více. I přesto že na film jsem se těšila přes půl roku, a proto moje očekávání byla velmi velká, tak mě Nolan opět překvapil a pořád stále ukazuje svoji neuvěřitelnou preciznost a kreativitu.

Poslední hodnocení (528)

Duna: Část druhá (2024)

12.04.2024

Jak přežít svého muže (2023)

odpad! 01.04.2024

Oko (2008)

14.02.2024

Sestra Smrt (2023)

14.02.2024

To Kapitola 2 (2019)

14.02.2024

To (2017)

14.02.2024

Kruh (2002)

14.02.2024

Ospalá díra (1999)

29.01.2024

Temné záměry (2018) (TV film)

29.01.2024

Reklama