Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (1 184)

plakát

Bláznivá na zabití (1975) 

Něžná Julie je frajerka, po celou dobu útěku, ani v té nejvypjatější situaci, nikdy nepustí z ruky kabelku a ty červené složky se svým rukopisem.

plakát

Hrozba (1977) 

Bavilo mě, jak hlavní hrdina dokázal bleskurychle vymyslet plán a pak ho metodicky do puntíku splnit. Tradičně nedůvtipná policie mu v tom samozřejmě významně pomohla. A stejně tak i odevzdanost a bezmezná důvěra jeho milenky. Jenže, ani ten nejdokonalejší plán nemůže počítat se vším...

plakát

Medvěd - Série 1 (2022) (série) 

Jíme pro to abychom žili a nežijeme pro to abychom jedli. Tak to už dávno neplatí!  Z gastronomie je fenomén, móda, byznys. Staví se na úroveň umění, což mě asi vytáčí nejvíc. Je fakt, že do galerie zamíří málokdo, ale najíst se musí každý. A že je Medvěd i o něčem víc? Tak to se dozvím až ve druhé sérii.

plakát

Sibel (2018) 

Sibel je díky své jinakosti vyloučená z komunity místních vesničanů. Hlavně ženy se jí bojí, nerozumí ji a dokonce i její mladší sestra se za ni stydí. A ona se tak moc snaží být užitečná a zavděčit se. Teprve krátké setkání s mladým uprchlíkem, dosud nepoznaný cit a poznání lidské krutosti, ji dodají hrdost a sílu zůstat sama sebou.

plakát

Errementari (2017) 

Temná, vizuálně podmanivá pohádka. O ztraceném i znovu nalezeném štěstí. O odvaze, důvtipu i sebeobětování. Je tam toho tolik..., a ještě je to vtipné.

plakát

Zeď (2012) 

Tak nějak zvláštně mě to vtáhlo... A už jsem tam zůstala uvězněná, stejně jako hlavní hrdinka.

plakát

Moje mistrovské dílo (2018) 

Okouzlující, hořce ironická komedie o tom, jak je těžké uživit se uměním a jak snadno se to dá změnit.

plakát

Dovolená bez návratu (1994) (TV film) 

Tak tohle může vymyslet jenom chlap. Oznámit manželce, že mám milenku, která umírá a já chci její poslední chvíle trávit s ní. Ale až bude po všem, rád se vrátím domů... Aúúú!

plakát

Heya (1993) 

Nevím, co přesně znamená "heya" v japonštině, ale v češtině má „pokoj“ dva významy, a oba se sem hodí... Je to pomalý, táhlý film pro trpělivé, s minimalistickou černobílou kamerou a stejně tak důležitou zvukovou složkou, protože v téměř nehybném obraze je důležitý každý šepot, každé vyfouknutí kouře, každé klapnutí podpatků. Divák, který se dokáže uvolnit, zpomalit dech a nechá se pomalu unášet svými smysly a myšlenkami, možná bude na konci okouzlený jako já.

plakát

The Covenant (2023) 

Je fajn vědět, že ve světě, kde se na sliby moc nehledí, ještě existuje morální povinnost jednotlivce dodržet chapské slovo. A je škoda, že závěr už se opět nese v duchu typické patetické "hurá" akce, kdy na záchranu tří lidí, kteří doposud byli všem ukradení, v hodině dvanácté dorazí půlka americké armády...