Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (425)

plakát

Ovečka Shaun ve filmu (2015) 

Je to dost zvláštní, když dospělí lidé koukají na film pro předškoláky. I když už jsem ze školky 23 let pryč, je občas uvolňující dostat se zpátky do toho bezstarostného dětského věku. Na podobný žánr se už dávno nekoukám ani v televizi, ale mám pocit, že Shaun ve filmu nepatřil zase tak úplně jen dětem. Je tam totiž dost náznaků, kterých si bystrý divák jistě všimne, ale oko filmem nezkušeného 6letého dítěte jen těžko postřehne. Film je vypiplaný do nejmenšího plastelínového detailu, tady není co řešit, i když pár výhrad bych měl. Pokud je film mládeži přístupný, nejsem si jistý, jestli jedna ze závěrečných pasáží je opravdu určena dětem. Taky mě mrzelo, že jsem neslyšel úplnou Reevesovu píseň "Life's a treat". Ale nelituju toho, že jsem tam byl. Můj zážitek navíc umocnilo ještě dítě, které začalo tančit na závěrečnou píseň Vica Reevese.

plakát

Soví houkání (2006) 

Čím dál víc mám pocit, že jsem s filmovým vkusem totálně mimo. Ale co bych tomu filmu konkrétně vytknul já? Vlastně nic. Vždycky se sám sebe zeptám, jestli se mi to líbilo. Jsou věci, které vyjádřit nedokážu, v tomto případě jsou to čtyři hvězdy, měl jsem pocit, jako kdyby tomu filmu něco chybělo. Zase jsem si řekl, že je to spíš pro děti a mládež. Možná to bylo tím tempem příběhu, ale to je tak vše, co mi vadilo.

plakát

Chappie (2015) 

Musel jsem si to nejdříve nechat uležet v hlavě, než bych dokázal něco k filmu napsat. Ale dnešní ráno jsem nemyslel na nic jiného, než na zážitek z filmu, který jsem viděl v předpremiéře. Nedokážu být tak kritický, jako někteří ostatní uživatelé, ale po každém filmu se sám sebe ptám, jestli se mi to líbilo. Tady musím říct, že na 100 %. Nenašel jsem nic, co by mi vyloženě vadilo nebo nějaký nesmysl bil do očí. Jen mám prostě slabost pro sci-fi a zvlášť pro roboty, kteří se snaží být jako člověk. Na rozdíl od některých mi kromě filmu Číslo 5 žije! připomínal i snímek RepliKate, kde se klon také chová jako nepopsaný list. Ale toto připomenutí nemůže celkový dojem ohrozit, neboť jde o jiný film. Když jsem viděl ty momenty, jak se Chappie učí, připadal jsem si jako malý kluk, který hltá Kačeří příběhy. Vůbec mi nevadilo, že by šlo o další klišé, která některá sci-fi mají, ale přál jsem si, aby to dobře dopadlo pro všechny. Snad poprvé jsem měl trochu sympatií s některými zápornými postavami. V každém případě mě ten zážitek obohatil na hodně dlouhou dobu. PS: jen primitivní česká nebo slovenská existence dokáže trapně opakovat název filmu tak, aby pak objevil neslušné slovo. Naštěstí není víc jazyků, kde by znali význam tohoto slova.

plakát

Výměna manželek (2005) (pořad) 

Jakkoliv to může být sebevětší ptákovina a patos, ale po těch pár dílech si vždycky uvědomím, jakého partnera mám doma a jsem za něj moc rád :-). Ono nejde ani tak o ten formát pořadu, ale spíš o to, co v něm je. Odlišní lidé řeší prakticky stejné problémy jako ostatní a třeba to někoho i vyhecuje k tomu, aby se choval slušněji a příjemněji. Protože dva jsou lepší než jeden.

plakát

Černá zmije - Černá zmije IV (1989) (série) 

Zlatý černozmijí hřeb celého seriálu. Nikdy jsem neměl větší touhu poznat anglický humor. Dokonce jsem zabrousil i na chytré stránky, kde mi byly specifické znaky objasněny. Nejvíc úcty ale zaslouží Baldrick, mám pocit, že něco tak tupého jsem nikdy neviděl. I když byl seriál fantastický, trochu jsem nepobral konec. Jako kdyby se to k tomu ani nehodilo, protože tam nebylo čemu se smát.

plakát

Birdman (2014) 

Mohl bych se radostí potrhat, že vidím svého oblíbeného Michaela Keatona zase hrát. Ale nebylo tomu tak. Pravdou je, že jsem od toho čekal něco trochu jiného. Samozřejmě gratuluji k Oscarům, ale tohle nejsou filmy pro mě. Takže dvě hvězdy aspoň za Michaela a pár okamžiků, kdy jsem se opravdu zasmál.

plakát

Flash Gordon (1980) 

Navzdory zdejšímu hodnocení musím říct, že se mi film líbí. Dokonce ještě víc než kdysi, proto jsem zvýšil hodnocení na plný počet. Nechápu tedy, proč u ostatních diváků propadl. Luxusní hudba, dost netypická, kostýmy, vybavení, barvy všude kolem - fantasy jako vyšité. A zvláštní ocenění si zaslouží úvodní titulky a hlavně to, jak film nenápadně začíná.