Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (185)

plakát

Zelená míle (1999) 

Jeden z nejemotivnějších a nejprocítěnějších filmů, co jsem viděl. Frank Darabont je Mistr, jeho režie je vynikající, Kingův námět originální a děj neuvěřitelně silný a strhující. Nejvíce mě film dostal v neuvěřitelně napínavých scénách poprav vězňů a v samotném závěru, kdy se dostavuje naprosto geniální pointa, ze které mi bylo hodně dlouho po konci smutno. Tento film opravdu nemá obdoby. P.S. Shawsank lepší nebyl.

plakát

Star Trek: Film (1979) 

V pořadí první filmové ST dobrodružství mě mile překvapilo. Do nebes můžeme vynášet fenomenální Goldsmithovu hudbu, která dodnes nemá konkurenci a v mnohém filmu pomáhá. Ano, první půle se šíleně vleče, ta druhá je na tom lépe a finální pointa mile překvapí. První ST potěší slušnými hereckými výkony, zajímavou kamerou a silným námětem. Velmi zdařilý rozjezd.

plakát

Star Trek (2009) 

Star Wars nové epochy a jedno z nejlepších scifi za posledních 10 let. Abrams je génius, který se s diváky nepáře, již od prvních sekund nám servíruje dynamickou, nápaditou akční podívanou, ve které až do závěrečných titulků nepoleví ani na moment. Jako v Pomstě Sithů se ocitáme uprostřed galaktické bitvy hvězdných korábů. Ve spojení s Giacchinovou výbornou hudbou (už jen pro užití vynikajícího ústředního motivu a působivých sborů v apokalyptickém finále, které je tak díky Giacchinovi ještě dokonalejší), Abramsovou svižnou režií, vynikající kamerou a pečlivým castingem se diváku dostane exkluzivního zážitku. Tohle je mé setkání se ST universem poprvé a musím konstatovat, že se mi v tom světě moc líbilo. Zatím nejlepší film roku. 100%. // Po třetím shlédnutí na DVD musím konstatovat, že zážitek se ještě ztrojnásobil.

plakát

Cesta do středu Země (2008) 

Těžce průměrné dobrodružství pro celou rodinu, které nezachraňuje ani výborná Lockingtonova hudba. Film trpí nezáživnou režií, špatným scénářem a mizernými triky. Zkrátka nepřináší nic nové a kopíruje víceméně slavnější dobrodružné filmy. Stěží 2.

plakát

Do hlubiny (2005) 

Nudná a laciná reklama na Bahamy (tudíž je na co se dívat, záběry pod vodou jsou vydařené) s velmi sexy Jessicou Albou, za kterou je druhá hvězdička.

plakát

Cestující (2008) 

V první polovině celkem příjemná romance s přesvědčivými herci (Anne Hathaway tu nespoléhá jen na svou hezkou tvář a Patrick Wilson má také své kouzlo), s přibývající stopáží začne mysteriozně- detektivní linie nabírat na obrátkách, nelogičnosti se začnou vršit a připitomělá finální pointa celý film málem srazí na kolena. Jako konverzační drama solidní, jako mysteriozní thriller selhává na celé čáře. Takže si vyberte. Hudba Edwarda Shearmura sice nevyniká originalitou, zato je však působivá a velmi dobře funguje. 50%.

plakát

Soudný den (2008) 

Jedno z nejlepších béček, co jsem za poslední rok viděl. Neilu Marshallovi se daří budovat velmi slušnou atmosféru s velmi dobrou non stop akcí a několika rozkošnými záběry. Brutality je tu na rozdávání, střídání pravěku, středověku a blízké budoucnosti je velmi zajímavé. Můžeme tak vidět během půlhodiny divoké kanibaly prohánějící se po městě, středověký hrad a rytíře, a Londýn v chaosu. Na závěrečná jatka opravdu nic nemá. A to jsem se ke shlédnutí filmu odhodlával rok. Akční hudba Tylera Batese ještě umocnila na výsledku. 70%.

plakát

Babylon A.D. (2008) 

Nebetyčná béčková hovadina, kde jasně převládá forma nad obsahem. Atmosféra apokalyptického světa je super. Námět je bezpochyby zajímavý, ale bohužel totálně nevyužitý. Škoda céčkového scénáře. Děj je vyloženě plný nelogičností, zmateností a posledních 20 minut postrádá jakýkoliv smysl. Doufám, že tolik opěvovaná režisérská verze bude mnohem lepší. Hudba Atliho Örvarssona je leč neoriginální, ovšem velmi zajímavá.

plakát

Kmotr III (1990) 

Třetí Kmotr patří rovněž mezi ty filmy, které nikdy nezestárnou a patří mezi nesmrtelnou klasiku (jako předchozí dva díly). Ano tempo je opět pomalé (jak už jsme u gangsterek zvyklí), nicméně Coppolovo režijní mistrovství a dobře napsané dialogy, pronášené charizmatickými herci nové generace (Andy Garcia rulez) zvedají snímek do kategorie nezapomenutelných. Finální zúčtování ještě nikdy nebylo tolik napínavé a strhující jako právě ve třetím díle.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Jsem ve velkých rozpacích. Watchmeni jsou velmi kontroverzním filmem, tak náročným a pro neznalce komiksové předlohy tak nepřehledným, že mi po dlouhé době stalo, že nevím co si o filmu mám myslet a opavdu nevím, kolik hvězdiček mám dát. Ovšem narozdíl od svých přátel, co byli se mnou na projekci zklamán nejsem. Snyderovi Watchmeni mají mnoho kladů (vynikající vizuální stránka, povedená akce, slušní neznámí herci, chodály Tylera Batese a skvěle zvolené dobové písničky- vévodí ta úvodní Dylanova). Atmosféra je výborná, tempo vyprávění zajímavé a údajně komiksu velmi věrné. Politicko- sociální satira se mi líbila, postavy nebyly v žádném případě černobílé. Včera jsem Watchmeny viděl a stále tento zážitek stravuji. Prozatím tedy velmi opatrné 4 hvězdičky s tím, že po přečtení komiksu zkouknu znovu. A nejlépe rovnou Director´s cut.