Reklama

Reklama

Cestující

Trailer

VOD (1)

Děj filmu začíná leteckou katastrofou. Mladá doktorka psychologie Claire Summersová dostane od svého učitele za úkol psychoterapeutickou práci s cestujícími, kteří tuto katastrofu přežili. Pravidelně se schází s několika přeživšími, nicméně naráží na jejich rozporuplné vzpomínky a výpovědi. Nejvíce ji trápí uzavřený mladý muž Eric, kterému věnuje zvýšený zájem i péči. Jejich vzájemná náklonnost však postupně přeroste v lásku i intimní vztah. Vyšetřování komplikuje zástupce letecké společnosti, v jejím okolí se dějí stále velmi podivné a nevysvětlitelné věci, zjevují se neznámí lidé i zvířata, zbylí cestující začínají postupně jeden po druhém mizet, neznámo kam zmizí i její vlastní sestra. Claire je pečlivá a touží všechny tyto tajemné záhady objasnit a prošetřit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

V první polovině celkem příjemná romance s přesvědčivými herci (Anne Hathaway tu nespoléhá jen na svou hezkou tvář a Patrick Wilson má také své kouzlo), s přibývající stopáží začne mysteriozně- detektivní linie nabírat na obrátkách, nelogičnosti se začnou vršit a připitomělá finální pointa celý film málem srazí na kolena. Jako konverzační drama solidní, jako mysteriozní thriller selhává na celé čáře. Takže si vyberte. Hudba Edwarda Shearmura sice nevyniká originalitou, zato je však působivá a velmi dobře funguje. 50%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co napsat o filmu, který evidentně staví na závěrečné pointě, která zde je, alespoň tedy z mého pohledu, absolutně nečekaná, ale bohužel není originální? Tak předně působí velice sympaticky už jen nápad zabývat se myšlenkami a životy lidí, kteří přežili leteckou havárii a nyní se s tím musejí psychicky vyrovnat. Ale bohužel jako nápad je to zajímavé jen chvíli, po určitém časovém úseku jsem totiž začal přemýšlet, kam tvůrci vlastně s tímhle příběhem směřují, a začínal jsem se u toho přemýšlení nepříjemně nudit. Naštěstí čekání na závěrečnou pointu netrvá zase tak dlouho, a jak už jsem napsal, závěrečné vyústění je z mého pohledu nečekané a šokující, ale bohužel ho nelze považovat za originální, protože tohle už tu bylo. Ale nakonec pokud vezmu film jako celek, tak to sledování zase taková otrava nebyla, a i když Patrick Wilson mi už chvílemi připadal otravný, tak se to dalo skousnout a dojít v pohodě až k závěru filmu, aniž bych měl jakékoliv nutkání film během sledování přepnout či u něj usnout. A to se rozhodně počítá. Anne Hathaway byla v hlavní roli velice příjemná a myslím, že svůj herecký part zvládla na výbornou. Patrick Wilson nebyl nejhorší, zahrál svůj průměr a stačilo to. Takže výsledkem je zajímavé mysteriózní drama s trochou romantiky a nečekaným závěrem, a to stačí alespoň na ty tři průměrné hvězdičky, lepší hodnocení si tenhle film opravdu nezaslouží. ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné, ale s dobrou atmosférou a slušným obsazením!! Nic víc k tomu nemám, já jsem ještě takovej měkota, že konec, asi posledních 30 sekund, mě dokonale dojalo!! Jsem ten typ, co by raději chtěl aby vše končilo...rozuzlení hledej ve filmu, nápověda je víc než jasná, pokud si dočetl až jsem:)!! Jednou větou: Není jednoduché se smířit s něčím, co nedokážeš ovlivnit, snaž se ale pochopit, že nejde jen o tebe, z hlavy to nevymažeš, tak si to nech pro sebe!! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zručná režie a střih jsou dvě z věcí, které tomuto snímku nedovolují spadnout do podprůměrné nudné šedi. Celý film je udělaný moc pěkně, svou roli hraje i značné používání studených barev, které filmu dodávají tu správnou atmosféru. Převažuje modrá, šedá, a černá, a celý děj je nejen díky tomu zahalen do podivné a tajemné deprese, jejíž skutečný význam vyjde spolu s ohranou pointou najevo až ke konci snímku. Je sice fakt, že zkušený divák se nad tímto koncem jen pousměje (moc paf jsem z něj nebyl, i když jsem jej vyloženě nečekal), ale rozhodně není k zahození, či snad vyloženě špatný. Anne Hathaway je slibná mladá herečka, ale její obličejové kreace by chtěly ještě trochu vypilovat. Ono nestačí se stále jen usmívat, i když mám překrásnou tvářičku, že. Ještě pár filmů - pokud možno ne hororů - a bude to OK. A Patrick Wilson? Klasika, je to borec. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Docela mě to dost mile překvapilo...po hodnocení a komentářích ostatních sem nečekala vůbec nic překotného a že se na to kouknu jsem se rozhodla spíše proto, že sem chtěla vidět film, který může být podle všech tak hrozný. Sama jsem se o tom ale vůbec nepřesvědčila. Spíše naopak. Je sice docela hloupost označovat to za horor nebo thriler, ale je to povedené drama, které má hloubku a poselství, že nemáte čekat až na smrt, než začnete doopravdy žít. Je pravdou, že trochu rychlejší tempo by neuškodilo, ale na druhou stranu mi to na konci filmu ani nevadilo, a nakonec to pomalejší tempo mělo i svůj smysl. Já se rozhodně nenudila, naopak mám z toho filmu dobrý pocit. Rozhodně to není obyčejné drama, které má za úkol vás něčím drtit celé dvě hodiny. Zde se k zdrcení dostáváte polehoučku až na konci, a to se mi líbilo. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Když Claire (Anne Hathaway) poprvé navštíví Erika (Patrick Wilson), řekne jí, že pracuje v makléřské firmě Kahane-Drake. Kahane a Drake jsou výkonní producenti tohoto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama