Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 530)

plakát

Euforie - Série 2 (2022) (série) 

Nemůžu jinak, než nakonec tankovat plnou nádrž. I přes fakt, že Zendayu jako herečku moc nemusím a prvních šest dílů je jen lehce nadprůměrných. Pak přijdou poslední dva a já nemůžu a ani nechci nedocenit ten nápad a originalitu, jak se tím vším tvůrci nakonec popasovali. Jestli se stal z Euforie pře lety tak trošku fenomén, tak tohle další pokračování ji posunulo ještě mnohem výš.

plakát

Jednotky vesmírného nasazení - Série 2 (2022) (série) 

Ono je to svým způsobem blbůstka. Ale moc milá a místy i hodně vtipná s naprosto dokonalým dabingem. A nebo možná stárnu a už jsem si na tyhle všechny magory ze Space Force prostě a jednoduše zvyknul. Každopádně tahle  série je jasným důkazem toho, že se někdy podaří holý zázrak a dvojka překoná jedničku. Malkovich rulez!

plakát

Loni v létě (2021) 

Za mě rozhodně ano a když vidím ty komentáře pode mnou, vůbec je nedokážu pochopit. Ale což, na to dneska zhluboka kašlu, protože na mě padla těžká nostalgie, za kterou může samozřejmě těch moc pěkně strávených sto minut s Denizem, do jehož pocitů jsem se během filmu dokázal několikrát vcítit. A kdybych dal film na jeden zátah, šel bych možná do plných. Takhle mi tam přece jen maličký kousek chyběl. 85 procent.

plakát

Duna (2021) 

Jedinou připomínku mám k tomu, že Rebecca Ferguson hraje Timothéemu filmovou matku a přitom je rozdíl mezi nimi pouhých dvanáct let, jinak nemám vůbec co vytknout. Denise Villeneuve natočil Dunu přesně v tom stylu, jak jsem v koutku své duše očekával. Nesmírně citlivě, až decentně, zároveň však vizuálně naprosto dokonale. Už se nemůžu dočkat na další pokračování. Doufám, že bude co možná nejdříve. 100 procent.

plakát

Starosta Kingstownu (2021) (seriál) 

Začátek mě neskutečně vytáčel. Až přehnané násilí, což se týče hlavně policie a také fakt, že tu snad není žádná pořádná, ženská role. Prostě až moc testosteronu, což mi normálně vůbec nevadí, ale tady jsem s tím první tři díly bojoval jak trosečník na rozbouřeném moři. Sám sebe jsem přemlouval, že to ještě nevzdám a dám tomu šanci na rozdíl od mnoha jiných seriálů, které jsem nemilosrdně poslal k ledu. A pak se stal zázrak, což absolutně nedokážu vysvětlit. Jak se objevila postava Iris, neskutečně si to celé sedlo a výsledkem toho bylo, že jsem poslední díly hltal, až se za to maličko stydím! Nakonec se z toho vyklubala po čertech povedená věc, která ke konci přepne na nejvyšší, rychlostní stupeň, zakončený velmi krvavým koncem, ke kterému to nenápadně od začátku směřovalo. Tohle vše podtrženo výborným soundtrackem a hlavně hereckým výkonem Jeremy Rennera, který si tuhle rolí chlápka stojícího na(za) hraně(nou) zákona střihl s neskutečnou chutí. Čtyři a něco.

plakát

Archive 81 (2022) (seriál) 

Super nápad a provedení, které jede víc, jak dvě třetiny, jako dobře namazaný stroj. Ke konci sice trošku zaskřípe, naštěstí se to dá celkem v pohodě přežít. Mamoudou Athie se ukázal jako fantastická volba hlavního hrdiny, což se bohužel o Dnine Shibabi říct nedá. V rámci žánru určitě nadprůměr, kterému by (možná) slušelo zůstat jen u téhle série.

plakát

Undercover - Season 3 (2021) (série) 

Až na úplně poslední, chlapskou scénu nemám výhrad. Je to hodně podobné, jak první dvě série. Spousta drog, akce, vražd, podrazů a nedůvěry, skoro na všech stranách barikády. A to vše natočeno tak, že jsem tomu ochoten odpustit pár přešlapů a také fakt, že tahle řada byla možná nejslabší. Přesto do celého kontextu zapadla velmi dobře a já už se moc těším na Boba a Ferryho a jejich (snad) další nová dobrodružství. Našlápnuto mají víc, než solidně.

plakát

Ada (2021) 

Nejbizarnější film (temná pohádka), za hodně dlouhou dobu. Hodně, ale hodně zvláštní, strohá, ke konci vše vysvětlující. Většinou mám pro podobné filmy pochopení, ale tady zůstal můj pocit tak nějak mezi. Oceňuji tajemnou, hodně napínavou atmosféru a pak hlavně Noomi, která udělala moc dobře, že se vrátila někam hodně blízko svého rodiště. Tři a něco málo pod půl.

plakát

Dexter - Nová krev (2021) (série) 

Tvůrci několik let čekali, přesunuli Dextera z Floridy pěkně do chládku a ve finále natočili něco, co se nezdráhám nazvat kočkopsem. Prostě takový to pokračování, který je pořád koukatelný, s relativně slušnou akcí, ale zoufale tomu chybí ta inovace a drajv, která Dextera doprovázela několik prvních sezón. Ty poslední za moc nestály a tahle to rozhodně nijak nevylepšila. Ani s tím hloupým, ale aspoň jasným koncem. A pokud si kladete otázku, tak jako já, proč bylo tohle pokračování natočeno, tak absolutně netuším. Na to se budete muset režiséra zeptat sami.

plakát

Yellowstone - Season 4 (2021) (série) 

Ale jo, nakonec to dopadlo nad očekávání. Úplně jinak, než v předchozí sérii. Pořád se to motalo mezi třemi a čtyřmi hvězdami a poslední díly to vrátily zase zpátky nahoru. To, že je Sheridan mistr souboje a přestřelek je známá věc, ale tady u mě v závěru zabodoval i ve chvílích, kdy bych to od něj nejmíň čekal. Trošku zvolnil tempo a podle mě udělal velice dobře.( Oblíbené postavy: John, Kayce, Rip, Monica, Jimmy, Lloyd)