Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 532)

plakát

Hranice stínu (2011) (seriál) 

Nevadil by mně ani tak trošku " Volavkovský" závěr, jako spíše chování některých postav. Pět dílů celkem slušná porce napětí, která se v těch závěrečných dvou (opět) rozsype. Škoda, Ejiofor a Rea hráli, jak o život, ale na víc to dnes bohužel nestačilo.

plakát

Dobrý boj - Série 2 (2018) (série) 

Naprostá pohodovka, jinak nevím, jak lépe tenhle seriál popsat. Přiznám se, že nejsem vůbec zběhlý v právních kličkách, ale od pondělí jsem vždycky netrpělivě očekával každý, další díl, protože jsem se báječně odreagoval a vyčistil hlavu. A fakt, že se skoro v každém díle šije naprosto nekorektně a neobjektivně do Donalda Trumpa, to už byla jen taková malá bonusovka navíc.

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

Klobouk dolů teda, to jsem vůbec nečekal. Příběh podle skutečné události, který má všechno, co by měl mít. Pevnou režii, kvalitní herce a zpracování, které je takřka bezchybné. Jedno z největších ČT překvapení, letošního roku. Jen doufám, že nebude taky poslední.

plakát

Siréna - Série 1 (2018) (série) 

Průměr. Nic víc, nic míň. Solidní rozjezd a pak zoufalé, scenáristické přešlapování, které na(ne)štěstí zachrání poslední dva díly. Jinak nic, co bych pochválil, snad kromě typového obsazení hlavní hrdinky, která má opravdu vizáž jako mořská panna. A to je na seriál, který má v tuhle chvíli 66 procent zoufale málo.

plakát

Ten dvanáctý (2017) 

Taková kombinace Revenanta, Meresjeva a dalších filmů na tohle téma dohromady. Vůbec nechci tenhle příběh nějak srážet, ale myslím, že je nafouklý minimálně o poctivé dvě atmosféry. A pokud ne, čemuž absolutně nevěřím, museli mít norští vojáci zhruba před sedmdesáti lety fyzičku jako bejk, to Vám teda povím. To, co jsem di Capriovi převážně věřil, působí ve 12 Muži jen stěží uvěřitelně. Ale budiž, dneska to hodím za hlavu, když se totiž od toho odprostím je zbytek filmu solidně natočené, válečné drama, které tu a tam, jednou za čas rozhodně neuškodí.

plakát

Teror (2018) (seriál) 

Je to hodně silné, skoro ve všech dílech. Stupňuje se od začátku, k očekávanému konci, kdy přijde vysvobození a hlavně nesmírná úleva. Tak nějak by to muselo vypadat, kdyby zamrzlo peklo. Brrr…, ještě teď mám z toho husí kůži, jinak nemůžu skoro nic vytknout. Výborná výprava i herci a moc se mně líbil i dabing, i když úplně poslední díl jsem dal v originále, jen čistě ze zvědavosti, jak to celé dopadne. Možná si ho pustím ještě jednou, sám nevím, každopádně Terror je zatím jedno z nejpříjemnějších, serilálových překvapení roku, které Vám z paměti určitě hned tak nevymizí a zanechá dost znepokojivou vzpomínku, jaké to je........ když zamrzne peklo...

plakát

Barry (2018) (seriál) 

Tak tohle mi vážně moc sedlo. Přes trošku pomalejší úvod se Barry na konci pěkně rozjede a je mi vážně moc líto, že těch dílů bylo jenom osm. Opravdu velmi vtipná série o jednom smolaři, zabijákovi v čele s pro mě dokonalým Billm Haderem, který na jednu stranu kosí své soupeře jako kostky domina, na stranu druhou by tak moc rád z toho vlaku vystoupil. Uvidíme, jestli se mu to povede v dalším pokračování, které bude snad co možná nejdřív.

plakát

Nevinný (2018) (seriál) 

Pořád je to nadprůměrné, o tom vážně žádná. Dobré, herecké výkony a svižný děj však v posledním díle potápí závěrečné odhalení, které mé svalnaté maličkosti přišly až moc za čarou. Pořád jsem si lámal hlavu, kdo za to všechno může, ale konec, kdy si pachatel sám naběhne na vidle, ten fakt neberu. A nezachránila to ani poslední scéna, za kterou nadšeně a hlasitě tleskám. Tři a půl, ať nežeru.

plakát

Lichotky (1985) 

Naprosto vynikající Laura Dern, které jsem tuhle její roli zbaštil i s navijákem. Přesně na pomezí toho věku, kdy je na jednu stranu pořád dítě, ale přesto moc dobře ví, jak používat svoje tělo, gesta i mimiku. Hodně zvláštní film, u kterého mi žánr romantický jaksi přebývá a ten konec, ten si budu muset pustit asi ještě jednou. Mám z něho ještě teď dost zamotanou hlavu.

plakát

Collateral (2018) (seriál) 

Moc se mi líbilo pojetíí jakési normálnosti (žádné zbytečné honičky a akce) ve spojení s hlavní vyšetřovatelkou v podání Carey Mulligan. Hraje naprosto přirozeně, uvolněně a udělala na mě ze všech herců zdaleka největší dojem. Osobně bych seriál možná maličko zkrátil a vynechal nějakou dějovou linku, jinak nemám vážnějších výhrad. Velice příjemná záležitost.