Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (76)

plakát

Psycho (1960) 

Něco takového se opravdu nevidí každý den. To opravdu ne. Pro mě jasný favorit v tomto žánru, a troufám si tvrdit, že ho nikdy ani žádný jiný snímek nepřekoná. Po pravdě, příběh s takovou zápletkou, to bych nevymyslel. A bylo by to ještě silnější, pokud by mi někdo nevyzradil děj. I tak mi to můj zážitek ale nezkazilo. A to ani nemluvím o vynikající práci s kamerou a hudbou, která celkový zážitek dotváří k dokonalosti. Prostě Hitchcock byl génius a nikdo podobný se asi už nenarodí.

plakát

Polární expres (2004) 

Ačkoliv tento typ animovaných filmů moc nemusím, tak tento mě nijak neurazil. Příjemné strávení večera ve vánoční atmosféře s příjemnou hudbou a dětským příběhem. Velmi pěkně zpracované, takové roztomilé, ovšem pro mě možná místy až moc kýčovité. Stejně jsem byl ale alespoň na chvíli šťastný a o to přeci jde. Co se tomuto filmu nedá zapřít, je kouzlo, to kouzlo, které v sobě rozhodně má.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Od chvíle co jsem se dozvěděl, že bude natočen další film z kouzelnického světa, jsem se nesmírně těšil až přijde do kin, ale zároveň jsem byl také hodně skeptický. Tak dobré jako Harrry Potter to přeci nemůže být! A dokáže J. K. Rowling napsat scénář alespoň tak kvalitní jako byly ty od Klovese? To byly otázky, které mě pronásledovaly několik měsíců. A pak to konečně přišlo. Do kina jsem šel s očekáváním, že uvidím po vizuální stránce asi něco perfektního, ale nezajímavého, dokonce možná nudného s nedostatečně hlubokým příběhem. Ale co se to stalo?! Strávil jsem velmi příjemné 2 hodiny v kině sledováním něčeho, co předčilo moje očekávání. Nejen, že jsem se nenudil, ono mě to dokonce i bavilo! Překvapením byly i hlavní postavy, které měly zajímavé charaktery a hlavně mi byly sympatické. A příběh, ve kterém kromě útěku fantastických zvířat je i něco silného v pozadí, nás velmi příjemně navnadil na další pokračování, na které se už teď těším. Takže ve výsledku je to film, na který se rozhodně ještě několikrát rád podívám. Ovšem přeci jenom ke kouzlu filmů o Harry Potterovi mu něco chybí, proto nedám plný počet hvězd.

plakát

Můj kamarád drak (2016) 

Technicky velmi dobré, rovněž i výkony herců, hudba a scénář. Hodnotím také pozitivně určité poselství, které je dnes už typické pro filmy od Disney a myslím, že právě takové filmy by měly vznikat. V příběhu jsme se dočkali jak dojemných chvil, tak i akčních scén, které tento film příjemně oživily. Jediné co by stálo za vylepšení, je ten drak, protože tak si draka opravdu nepředstavuji.

plakát

Hledá se Dory (2016) 

Hned jsem věděl, že tak dobré jako Hledá se Nemo to prostě nemůže být. A opravdu. Stal by se to snad zázrak kdyby vzniknul další tak dobrý animák. Vizuálně opět velmi dobré, ale dějová propracovanost už slabší, místy se to muže jevit jako nudné, velmi malý dějový spád, počet vtipných scén zredukován, ale samozřejmě oproti jiným filmům z tohoto žánru ještě velmi dobré.

plakát

Tajný život mazlíčků (2016) 

Klasický animák, s již značně ohranou a předvídatelnou dějovou linkou, na druhou stranu, ale samozřejmě velmi dobře zpracovaný, s množství malých, ale velmi důležitých detailů, jak vizuálních, tak scénáristických, které potěší.

plakát

Oko v oblacích (2015) 

Celkem zklamání, jelikož tento film prakticky jen zachycuje byrokratický proces, to jak nikdo nechce nést zodpovědnost a jak se politici, jako obvykle, nemůžou dohodnout a jenom se hádají. Film, který u mě nevyvolal naprosto žádné emoce, napětí, vlastně nic.

plakát

Most špiónů (2015) 

Film, který je nejen perfektně technicky zvládnutý, ale i dějově velmi silný a propracovaný, což z něho dělá v dnešní době spíše výjimku. Stevene jen tak dál!

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Jeden z prvních animáků tohoto typu a pro mě také stále zdaleka nejlepší, jak příběhem, vizuální propracovaností, tak i charakterem jednotlivých postav a také výborným českým dabingem, který hned tak u jiného filmu nezažijeme.

plakát

Vetřelci (1986) 

O stupeň horší než jednička, jelikož se to posunulo spíše k nějakému vojenskému filmu, kde se jenom střílí a všude musí být spousta mrtvol a krve. O to ale vůbec nejde, hlavní je celková atmosféra a zážitek, který je zde poněkud slabší.