Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (33)

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Nechápu nízké hodnocení. Je to klasická Space Opera a původně to měli být Hvězdné války, což je na ději hodně vidět. Jako součást válek by to dějově krásně zapadlo do canónu, a děj postav by rozšířili pomocí comicsů a knih. Takhle samostatně se dá říct, že to klasické sci-fi vykrádá. Děj je předvídatelný, ale ten vizuál to zachraňuje. Proč to funguje u Avatar (2009) nebo v herním Mass Effectu, ale tady je za děj Zack Snyder (nar. 1966, USA) linčován? Tomu nerozumím. Na dvojku se těším. Prostě Sci-Fi popcornovka na vypnutí hlavy.

plakát

3 dny na zabití (2014) 

Tak tohle by byla skvělá parodie na špionské filmy, kdyby se ovšem přidalo víc vtipných scén a nebralo se to tak vážně. Luc Besson a Kevin Costner to znělo dobře. Výsledek je ale nudný rodinný film. P.S.: A ve všech akčních scénách musely být prostřihy tak, aby nebyl Costner ani násilí vidět. Asi spíš kvůli ratingu než že by Costner nebyl ve formě.

plakát

Seriózní muž (2009) 

Židovská ani jiná náboženská komunita mi nic neříká. Proto jsem možná některé narážky nepochopil. Jinak je ale film o běžných strastech života, o závisti a touze. Hodně toho je naznačeno bez nějakého většího rozuzlení (po kterém hlavní protagonista celý film pátrá). Zkrátka film ze života, kterých už ale bylo natočeno dost a občas by to naznačení nějaké vyústění potřebovalo.

plakát

Filosofové (2013) 

Vyhraje diverzita nebo přirozený výběr? Logika nebo city? A je dobré se jimi řídit při přežití lidstva, nebo v běžném životě? Zajímavá myšlenková hra, která má ovšem předvídatelnou a možná nereálnou pointu. O trochu lépe je zpracován film: The Divide (2011)

plakát

Madam Web (2024) 

Další Marvelem promarněná příležitost. Tuctový komiksový film. Jediné co bych pochválil, je nápad mít variaci Spider-mana jako zápornou postavu. Jen si to představte Spider-man jde po Vás! Z toho se mohlo vytěžit víc. Mohla to být variace na Syn temnoty (2019) . Bohužel tady se jelo na zaběhlou šablonu a ženský tým, který asi má základ v komiksech, ale tady byli spíše do počtu. P.S. Děkuji, Jánským Lázním za soukromou projekci.

plakát

On se bojí (2023) 

U těhle artových filmů, my přijde že je někdy myšlenka skrytá tak hluboko, že by ji tam už ani autor nerozeznal. Film je rozdělen na části. V té první to vypadá že sledujeme variaci na filmy: Hlasy (2014) nebo Klub rváčů (1999). A kdyby to v téhle rovině zůstalo bylo by to fajn. Musí se filmu nechat, že nikdy nevíte co bude dál. Pořád čekáte co z toho.. no a ono..

plakát

Echo (2024) (seriál) 

Nejslabší seriál Marvelu. Zamrzí to o to víc, že vychází sice z ne moc originální, ale i tak zajímavé komiksové předlohy. O dost zajímavější, než co jsme dostali v seriálu. V seriálu je tuctový děj, který vsází na původní obyvatele, ale vlastně v něm o nic nejde. Celý děj by se dal sestříhat do jednoho TV filmu. Dávat nadpřirozené schopnosti postavám, které v komiksech žádné nemají, nechápu. Celá historická část se schopnostmi je nezajímavá. A Kigpin je sice skvělý. Ale poslední epizoda, dá všemu smutnou tečku. Doslova zničená příležitost. Seriál Echo měl přijít až po Daredevilovy a mít možnost odvyprávět a rozvinout příběh z komiksů.

plakát

Tajemství v nás (2020) 

Solidní drama o nástrahách minulosti. Bohužel ho sráží to, že vše podstatné je vidět v traileru nebo se dá přečíst v popisu. První polovina, která se tedy snaží budovat napětí "o co jí jde" nefunguje, když už divák ví co bude následovat a ani pak film ničím nevybočuje z očekávané šablony. Proto asi to průměrné hodnocení tady. U mne 4 hvězdy tedy proto, že za vyzrazení děje distributorem tvůrci nemohou a povedlo se jim natočit lidské poválečné drama. Ve kterém vše, kromě nějakého překvapení, skvěle funguje.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Abych mohl napsat své dojmy, musím trochu spoilerovat. Ale každý kdo na tenhle film kouká, nebo viděl ukázku, příběh zná. Hlavní protagonista "páníček", má ve svém životě vše. Práci která ho naplňuje, milující ženu a dceru, velký dům. Je skvělým manželem, otcem, učitelem a přítelem celému maloměstu. Ukáže se také že i skvělým a trpělivým páníčkem. Když pomineme fakt, že je to hlavně proto, aby ženské publikum smutnilo spolu se psem. Je to vlastně příběh o tom, že když lásku dáváte, vrátí se Vám zpět velkou měrou. O tom že být tu pro druhého, je to největší co můžete udělat. Konec pak bolestně ukazuje, že i když chceme sebevíc, vzpomínek se nezbavíme. Ať už prodáme dům a zbavíme se všech věcí jako to udělala manželka, či se naopak snažíme věci udržet jako dcera, která se chce naučit starat stejně dobře o otcova psa. Nesmíme ani zůstat ve stejných vyjetých kolejích jako pes. Před bolestí ze stráty milovaného není úniku. Je to příběh o bolesti, lásce a věrnosti. A taky vlastně říká to, že i to dokonalé jednou skončí.

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Je to co si vysníme, opravdu to co chceme nebo potřebujeme? Jak nás ovlivňuje strach nebo tužby? Podle popisu by se mohlo zdát, že je to o cestě ke slávě a následném pádu. Tak to ale není. Takových filmů už bylo. Tento "asi festivalový" snímek na to jde od lesa a když už si myslíte, že víte co bude asi v další scéně, tak otočí list. Má to ale i svou stinnou stránku, ne všechny nápady jsou rozvinuty úplně. Chtěli by víc rozvést, ale není na to čas. Přesto dobře vystavěné a ano Nicolas Cage se sem fakt hodí. SPOILER: Hlavní postava nemění svoje sny a priority, jako v jiných filmech o vykoupení. Vlastně vykoupení nepotřebuje, je stále stejná od začátku do konce, což se ve filmech jen tak nevidí.