Reklama

Reklama

Tajemství v nás

  • USA The Secrets We Keep (více)
Trailer 1

Příběh je situován do Ameriky po II. světové válce. Rumunská uprchlice Maja si vybudovala nový život a chce žít jako každý jiný svobodný člověk. Bydlí na předměstí s manželem Lewisem a synem Patrickem. Stále ji však pronásledují temné vzpomínky na válku a mívá noční můry. Na ulici jednou uvidí muže, který má podobu německého vojáka z koncentračního tábora. Sleduje ho domů a zjistí, že má ženu a dvě děti. Je přesvědčena, že je to on, kdo spáchal tolik zla a je zodpovědný za smrt nevinných lidí. Druhý den, pod záminkou, že se jí porouchalo auto, muže omráčí, zavře do kufru auta a unese ho. Cítí povinnost pomstít se mu za válečné zločiny, které spáchal. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (41)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Divný, ale ne nezajímavý film.. Hlavní je to, že ze začátku vůbec nevíme, co se bude dít a proč, a vlastně ani na konci nezjistíme pravdu - prostě se to blbě popisuje, je to celkem zajímavý psychologický thriller se zvláštním průběhem a ještě zvláštnějším koncem. Herci odvedli slušný výkon, je to i docela napínavé...60% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Priemerna drama, kedy vydatej zene po 15tich rokoch vstupi do zivota, zda sa, osoba z jej vojnovej nocnej mory. Takmer komorne dielko Noomi a Joel-a. Osobne vnimam dost zvlastny kontrast, kedze som s nim akurat dopozeral aj prvu seriu For All Mankind. Pochybnosti a psychologicke problemy, s tym spojene podporovali atmosferu. Priemer. 55% ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Protagonistka má výčitky svedomia, lebo, keď ju cez vojnu znásilňovali, nezachránila svoju sestru, ktorá dopadla ešte horšie. Antagonistove výčitky svedomia sú naopak jediná poľahčujúca okolnosť, lebo to má na svedomí. A má vôbec výčitky? Musí mať! Nech to povie nahlas! Nech sa prizná! Klasický príbeh o tom, aký je svet malý, keď dáva šancu na pomstu aj po novom usporiadaní sveta, podaný z celkom originálneho psychologického uhla pohľadu. Len príliš krátky na rozvinutie tohto potenciálu. Radšej si tvorcovia vyhradili čas na menej prepracovanú thrillerovú pasáž. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při skutečnostech, že menší nazi-fische pronikly velkými oky sítí a svět je malý, musí malí Wiesenthalové usilovat o soukromou spravedlnost a vnitřní smíření ve vlastních sklepích.. Variace na Ripleyovou podávající si Gándhího je více thrillerem než psychologickým dramatem, očekávané flashbacky jsou dávkovány v kvantitě i délce úměrné kvalitě a mírně překvapivý konec sympaticky relativizuje pocit viny a zadostiučinění. Nechci tady šířit rasové stereotypy, ale ty požadované informace nešly vyčíst ze zajatcovy ruky? ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Poletují noční můry. Napadají mstivé stvůry." A už jsou tu zase... Zmrd a dívka. Tentokrát jsem ale únosem nebyl unesen, jako v roce 1994, když si "Ripleyová podávala Gándhího"(© Gilmour93). Njn, Paulina Escobar by naší krásné cikánce s ošklivým traumatem poradila, kudy tudy psychologicky na zmrda, aby kápnul božskou dřív, než kapáním krve zasviní celou podlahu. Ovšem Ta, co kopala do mužů spíš než psychologii preferovala tesařské Kladivo na Nazi. Jak říkával už pan Boblig: "Dejte mi sklep a člověka a přiznání už půjde samo..." Romská samosoudkyně Maja vedla proces zaujatě a obžalovaného krátila na právech i na prstech. Zodpovědně přiživovala svá traumata, kvůli nervům kouřila jak fabrika a spoléhala na pomoc trestuhodně neinformovaného manžela, jehož ochotné tahání "úlovku" z kufru Chevroletu jsem moc nepobíral (to Gerardo Escobar měl aspoň ánung, koho a proč si má ubytovat ve sklepě). Dtto finále, kdy místo katarze si i Lewis pořídil kvalitní trauma, čímž to úplně zabil. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama