Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (2 486)

plakát

Generálova dcera (1999) 

Asi nejlepší kriminálka z vojenského prostředí. Efektní akci nahrazuje postupné a překvapivé rozkrývání spáchaného zločinu, Travolta skvěle podává svého tvrdého frajera, spousta lahůdkových slovních minipřestřelek a všemu dodávají na síle dvě kratičké a přesto nezapomenutelné scény, které sevřou srdce i žaludek a do očí vženou slzy.. ("Nestalo se to." a "Táto, neodcházej") a zejména ta první hlavně díky skvělé Leslie Stefansonové. V jediném detailním záběru doslova vidíte jak se láska a důvěra k otci mění v šokující pochopení zrady a prázdnotu rovnající se smrti...

plakát

Geunyeoreul midji maseyo (2004) 

Je to jako kouzlo když do fádního života ospalého jelimana vtrhne energií nabité tornádo v podobě svérázné krásky. A houby v tu chvíli záleží na tom, že je to prolhaná podvodnice propuštěná na podmínku. Zejména proto, že je schopná nakopnout k životu nejen onoho jelimana, ale také mě jako diváka. A navíc téměř dvě hodiny bavit svými trhlými nápady. To vše v milé komedii nabité nejen humorem, ale také romantikou a překvapivě i dojemnými momenty, kde vše, dokonce i ty nejbanální zápletky a nejohranější podzápletky fungují na výtečnou. A navíc dokonalá Kim Ha-neul jako třešnička, vlastně paprička.

plakát

G-FORCE (2009) 

Svižná akční blbinka pro děti školou povinné. Scénář poskládal nějaký levný soft z obvyklých prefabrikátů akčního filmu, doplněných základní výbavou filmových odkazů a standardních hlášek. Jedinou novotou je tak obsazení hlavních rolí, kdy Bruce Willise či Stallona nahradila Rychlá Rota. Bruckheimer dodal typickou mosntrakci, nějaké ty roboty a exploze. Zběhlejší divák tu nic nového ani zajímavého nenajde, děti se však budou dozajista bavit. Jen doufám, že pak nepustí do vycviku svých morčat.

plakát

Ghetto jménem Baluty (2008) 

Nečekaně zajímavý dokument... konforntace minulosti a současnosti jednoho místa, kde se toho, přes všechny ty roky, zdánlivě moc nezměnilo.. šokující byla zejména historická rovina s vyprávěním těch několika málo přeživších českých židů..

plakát

Ghost Rider (2007) 

Být zlomyslný čumil, byl bych spokojen. Vždyť kolikrát za život má člověk šanci vidět popravu. Navíc popravu takové legendy jako comicsový Ghost Rider. Jenže nejsem a odsouzence, který je v tom navíc nevinně, je mi líto. Mizerný scénář je poslepovaný ze slov, které strašně moc chtějí být velkolepá, Cage je až zábavný svou urputnou snahou o dojemný kukuč, podivně toporná Eva Mendes se bezradně motá po scéně, a kolem nich parta ochotníků deklamuje neohrabané věty, křečovitě přehrává a komicky se pokouší o velká gesta za doprovodu prkenných digitálních efektů. Takhle nějak vypadá béčko té nejhorší cenové skupiny, které se vydá na dětskou besídku v podomácku spíchnuté masce áčkového blockbusteru.

plakát

Ghost Warrior (1984) 

Zatímco jsem se nořil do filmové minulosti, do doby kdy vznikala levná béčka s typickým osmdesátkovým vzhledem, z ještě vzdálenější minulosti se do této doby vynořil středověký samuraj. Navzdory všem oprávněným výtkám k filmařině a slabinám obsahu hraničících často s nesmyslností, to bylo nečekaně zajímavé střetnutí. Nabídlo totiž to, co málokteré dnešní béčko. Pod vrstvou laciné akce ukrytý příběh, poskytující mnohem víc než jen chvilkovou bezduchou zábavu. Věřím, že kdyby po tématu silném osudovou tragikou Jošimitsova příběhu o neslučitelnosti myšlení středověkého bojovníka s mentalitou současnosti, sáhli schopnější tvůrci s potřebnými možnostmi, mohl by vzniknout výborný film.

plakát

G. I. Joe (2009) 

Akce, exploze, chaos, drsní hláškující borci, sexy hláškující kočky, pulzní děla, katany, traumata z dětství a především spousta pixelů. Ve všech směrech předimenzovaná bejkárna, která kašle na logiku i fyzikální zákony a vůbec neskrývá vykrádačku úspěšných filmů od bondovek až po Star Wars. Na rozdíl od stejně pojatého, ale nudného až uspávacího Van Helsinga to však byla zábava, která nezklamala ani v takových detailech jako je chvilka pro líbačku uprostřed největšího ohrožení a zkázy.

plakát

G.I. Joe 2: Odveta (2013) 

Když člověk dostal hračky vojáčků, co udělal? Hrál si. A bylo to super. Prováděli jsme spolu užasné věci. Běhali po kolmých skalních stěnách (po zdi dětského pokoje), skákali ze skály na skálu (ze stolku na postel), bojovali s ultrapadouchy (sádroví kovbojové), kterým jsme samozřejmě vždycky nakopali jejich sádrové zadky, pronikali do tajných nepřátelských sídel (do kuchyně), kradli jaderné bomby teroristům (řízky co měly být k obědu), zachraňovali prezidenty (méďa) a svět před zkázou (dětský pokoj před úklidem). Do akce se zapojily tanky na klíček, autíčka na baterky i modely letadel od firmy Směr a moji hrdinové pronášeli hlášky jako "Letecká hrozba" nebo "Hrozba odvrácena". Když člověk dostane hračky vojáčků na DVD co udělá? Hraje si. A bylo to super. Stejně velké, dobrodružné a ulítlé jako kdysi v dětském pokoji. Takže navzdory všem škarohlídům a jejich odsudkům jsem si to všechno užíval naplno, skvěle se bavil a znovu se vracel do dávno časem zavátých let klukovských her.

plakát

Gladiátor (2000) 

Tohle je ten Oscarový zázrak? Tahle plytká vyprávěnka plná hezkých obrázků, klišé a chyb?

plakát

Glimmer Man (1996) 

Jeden z posledních filmů, kdy měl Seagal ještě hlavu nad hladinou. Jinak ovšem standardní seagalovina, která byla zábavná a zajímavá možná u prvních tří filmů.