Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (128)

plakát

Rozsudek smrti (2007) 

Kevin Slanina se dostal do nemilého prostředí ve kterém se většinou v 90. letech pohyboval Arnold Černonegr nebo Štefan Segal. Smrt rodiny a odplata. Přidejte k tomu tunu akce, stovky vystřílených patron a litry tekoucí krve a máte recept na film který zkrátka potěší. Žádné zbytečné sraní s pseudopsychologickým pižlání se v morálce typu "Oko za oko. Zub za zub." Prostě jenom klasická hra na paintball s ráží 9mm. Přesně o tomhle je tento film a já si nemohu stěžovat. Ten mongoloid to prostě s tou kamerou umí i když je většina postav zahalena v temnotě. Pokud by se někdo jiný pokusil podobně natočit tento film dopadlo by to jako bitva s nemrtvými v Gay of thrones. Zkrátka smekám. Nějakým způsobem už ti bambusáci umí točit akční filmy. Mají to prostě v krvi. Dokonce i když ve scénách používá střihy tak se z toho nestává nepřehledná žumpa kterou mají ostatní režiséři akčňáků v oblibě. Jediné co tomuto filmu skutečně brání v tom dostat plný počet je fakt, že pan Slanina na konci zemře doma na gauči. Kdyby přežil tak bych nečekal ani setinu sekundy a hned tam vystřílel plný počet. Takže za mě velmi kladné čtyři hvězdy.

plakát

Shazam! (2019) 

Nejprvá se podíváme na místo kde se zrodilo již tolik superhrdinů a superpadouchů. Na místo dopravní nehody. Tam se nám objeví malý parchant který způsobí zkriplení svého fotra a později se vydá na celoživotní pátrání po čaroději. Místo toho aby ovšem dostal vysněné schopnosti. Dostane sedmero démonů jako domácí mazlíčky. Pak se děj dostává k nechtěnému spratkovi Billymu. Maminka si před kalbou zapomněla dát antikoncepci a z toho nám vznikl nový šampion. Jenže maminka ho nechala na pouti a tak ho musela pojmout pěstounská rodina kde mají za děti všechny rasy. Do sbírky jim chybí jen afro-asiat a šmoula. Malého Billyho si jednoho dne vybere černý Gandalf aby se stal hromovládcem. Tak se ale může stát pouze když řekne magický název aplikace do mobilu. No a máme film. Musím uznat že to nebyla taková žumpa jakou jsem očekával. Naopak. Hodně dobrý, vtipný a svižný film. Hlášky byli k popukání. Akce byla decentní. Nejlepší byla ale část kdy se SHAZAM učil ovládat své schopnosti. Musím uznat že šlo o příjemný superhrdinský zážitek a tak tomu dávám slabších pět hvězdiček.

plakát

X-Men: Dark Phoenix (2019) 

To víte. V období života každé mladé dívky nastane kdy má své dny. Je naštvaná, podrážděná a nevrlá. Klasické příznaky krvácení z kundy alias menstruace. Teď si ale představte že vaší menstruaci zapříčinil vesmírná krvavá mlhovina. Tomuto se již říká Hyperkosmická Menstruace. Jde o velmi vzácný fenomén který se udává jen v případě že ho po vás chce vágně vysvětlená mimozemská rasa Skrullů. No průser nastává pak v době kdy váš menses způsobuje nekontrolovatelnou destrukci. Mladá slečna Šedivá se to naučila tím těžším způsobem. Ovšem existuje extraterestriální druh kožoměnců kteří touží po tom z revitalizovat svou rasu z hovna pomocí kosmické menstruace. V tomto filmu také můžeme vidět vskutku skvělé bojové scény využívající všemožné blesky, lasery, magnety, vlasy a mysl. Jsem překvapen že se neobjevil X-men který postřílel celou policejní jednotku vlastní mrdkou. Každopádně šlo o vskutku pěkné zakončení X-menské ságy. Nebylo to nejlepší. Něco tomu chybělo. Možná ta celková dynamika mi přišla trochu zmatená ale nikdo není dokonalý. Pěkné čtyři menstruační mlhoviny.

plakát

John Wick 3 (2019) 

Jonatán má tentokrát za prdelí půlku světa. Od mistrů zabijáků z Vietnamské večerky až po Ruské mafiány z nedaleké hospody. Jonatán si prostě nemůže dát ani na chvíli pauzu a tak je nucen bojovat vším co má po ruce ať už jde o knihu, koně nebo pásek od kalhot. Jsem zvědav kolik lidí uškrtí v dalším díle pomocí tkaniček od bot nebo umlátí půl metrovým dildem. Fantazii se meze nekladou a tak dle mého názoru bude další díl veden v duchu kdy bude Jonatán masakrovat plně vyzbrojenou armádu USA pomocí mýdla v ponožce. Vůbec bych se nedivil kdyby se to proměnilo v krvavou verzi MacGyvera. Možná ho v budoucnosti uvidíme ustrouhat někoho k smrti struhadlem. Akce je absolutně úžasná. Než si člověk stihne oddechnout tak tam Jonatán rve kuchyňský dranžirák někomu do prdele jen aby mu vzal zbraň a pomocí deseti kulek zastřelil padesát lidí. Jde o kulervoucí zábavu která je občas tak přes čáru až je to směšné. Jonatán přežívá věci které by dostali do kolen kde jakého superhrdinu. Ať už jde o sražení autem, pád z deseti metrů nebo házení skrz neprůstřelná skla. Jonatán očividně aspiruje na post Kapitána Ameriky a už mu jen chybí víko od popelnice kterým určitě někoho v dalších filmech také zabije. Za mě tedy plný počet.

plakát

Cell (2016) 

To je tak když chcete ukázat jak je špatná dnešní generace která je opticky přisátá na všech iZmrdech. No a vznikne z toho iZombie. Film je super v tom že na rozdíl od 90% zombie filmů se virus neukáže až po půl hodině. Prostě hned v prvních pár minutách započnou jatka na terminálu. Zbytek filmu je taky koukatelný ale dějí se tam takové zbytečné sračky a konec je smysluplný asi jako epileptik na techno párty. Ovšem míra mysteria které se točí kolem lidožroutů je opravdu velmi zajímavá. Potřebovalo by to ale víc vysvětlení a ne jen náhodné teorie které si mezi sebou říkají poslední lidé na zemi. Nevím co k tomuto vágnímu a po první polovině nudnému filmu víc říct a proto sem jen šlehnu ty tři hvězdičky.

plakát

Anna a apokalypsa (2017) 

Muzikály snáším asi tak dobře jako puknuvší hemoroid. Řídí se to klasickým receptem na 50% zombie filmů. Zombie filmy totiž začínají buď tak že se tam neděje první půl hodiny ani hovno a pak se tam náhle objeví nemrtví. Zbytek začíná už v rozpoutané apokalypse. Anička je tedy výjimečná jen tím že tam čas od času něco zakrákorá. První půl hodina je tedy absolutně o ničem a ukazuje jen život na High School Buzikal. První dvě kakofonie bolestivého skřeku jsem raději rovnou přeskočil. Zombíci se tam ukážou až ve vykrádačce Soumraku mrtvých když si Anča kráčí ulicí a absolutně si nevšímá probíhajícího chaosu kolem. Bohužel musím přiznat že jsem si zbytek filmu celkem užil. Zároveň musím uznat že jsem k filmu velmi hodný protože moderní kvalitní zombie filmy jsou vzácné jako slušný cigoš. Proto hodnotím tak kladně. Bohužel musím také uznat že bez toho buzikálu by se to neobešlo. Kdyby tam při scénách neskřehotali byla by z toho jen další trapná zombie vybíjená. Proto dávám tři skomírající vánoční hvězdy.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Tak a teď se podíváme do galaxie fár fár evej. Zde jsou šmoulové versus skřeti a ti všichni bojují o nadsvětelný motor který tu byl už od dob Strážců Galaxie. Kdyby se bojovalo o samotnou disco krychli nebo o nějaký supermocný zdroj energie tak bych nic neřekl. Ale oni rozpoutávají hvězdné války jen kvůli něčemu co už dávno existuje. Fanoušci hentai budou potěšeni protože film skýtá i chapadla Lovecravtovských rozměrů šlehající z kočičích úst. Pak se ve filmu nachází krásné varování proti nebezpečí mimozemské toxoplazmózy a na závěr nám Kapitánka Zázračná odletí do té nejhlubší černé díry. Film to byl ovšem dobrý. Sice první akce ve filmu byla natočena chlapíkem s epileptickým záchvatem ale co. Nikdo není dokonalý. Nejlepší je definitivně prostředek filmu. Krásně to odsejpá. Má to vtip a kule. Dávám čtyři za nepochopitelný důvod jejich stupidní kosmické taškařice.

plakát

Jsem božská (2018) odpad!

Když plavete neprostupnou žumpou snažíte se dostat na hladinu aby jste se nadechli. Teď si představte že na hladině je místo vzduchu Cyklon B. Ne počkat vlastně. Cyklon B by mě alespoň zabil a nemučil mě v moři sraček jako tahle bezcenná urážka kinematografie. Dál než za prvních čtyřicet minut filmu se prostě nedokážu dostat. To bych měl větší šanci se dostat živý na druhou stranu minového pole kdybych válel sudy. Raději bych šel v reflexní vestě přes demarkační linii mezi Severní a Jižní Koreou. Bohužel mé odhodlání není tak silné. Opravdu netuším jak někoho mohlo napadnout, že tahle zrůdnost by mohla být dobrým filmem. Zhlédnutí celého snímku pravděpodobně způsobuje nekonečná muka vaší duši která nedobrovolně opustí vaše utrápené tělo. Zkrátka absolutně abysmální monstrozita. Odpad.

plakát

Stopy spravedlnosti (2017) 

Jenom další film o tom, že nasrat prodavače levných tepláků Abides a rýže je prostě sebevražda. Jackie Chan se proměňuje v podstatě do čínského Logana. James Bond se dal do politiky a vybral si bohužel Irský džihád. Za to že mu při bombovém atentátu zemřela dcera se jde Jackie mstít. Popadne nějaké nářadí z kůlny, naostří klacky v lese a zarambuje si tvrději než za dob kdy bojoval na straně Vietkongu. Bez ohledu na to jak dobří jsou jeho protivníci nebo jakou převahu mají hodlá protrhávat jejich prdele dřevěnými kůly. Na Jackieho straně je extrémní vynalézavost. Místo svých opičích akrobatických kreací které předváděl za svých mladých let, uplácává z instalatérského harampádí trubkové bomby a masakruje trénované agenty naostřenými klacky. Film měl zkrátka koule a rozhodně se nebál být surově úžasný. Boje se soustředí víc na realistickou stránku a Jackie není tím absolutně nezastavitelným bojovým strojem. Zkrátka ukázka toho jak by se měli dělat akční thrillery. Za mě pět Vietnamských hvězd. Nebo Čínských stejně je to jedno.

plakát

Happy! (2017) (seriál) 

Na perfektně sympatického muže středního věku se přisaje imaginární pijavice. Chce totiž po něm aby našel výplod svého puknuvšího kondomu. Toto malé antikoncepční selhání se nachází v říši zfetovaného Satana Klause. Hlavní hrdina který je, jak už jsem řekl, velmi sympatický, milý, příjemný člověk je jako virtuóz. Krásně se zmítá mezi vlnami brutality, komedie, absurdity a mírného dramatu. Obsah je nádherně tvořen litry prolité krve a zvrácených scének jako vystřižených z masturbačních představ průměrného německého občana v latexovém obleku. Dostáváme také nádhernou plejádu všemožně roztodivných charakterů. Příjemně vyhlížejícího pána co rád mučí lidi, který je tam dole ve svých intimních partiích dokonale vyholen. Přesně tak jako panenka Barbie nebo Ken. Mafiánského bosse se vzhledem středoškolského učitele, klátícího své žačky které si chtějí vysloužit hezkou jedničku na vysvědčení. Milovaného svatého Nikolase. Ten si rád hraje s dětmi a chce žít jako Petr Pan v zemi nezemi. Tuto radost dopřává i ostatním dětem když jim láskyplně provede lobotomický zákrok akumulátorovou vrtačkou. Nejsou to ale jen charaktery co dělají tuto grandiózní jízdu tak úžasnou. Děj je jednoduchý. Holka je unesena. Otec jí hledá. Jenže mezi tím se dějí tak absurdně šílené věci, že vám můžu jen doporučit se na to podívat. Rozhodně plný počet.